Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015

Καμία διακοπή ρεύματος σε κοινωνικά τιμολόγια, μηχανικά υποστηριζόμενους και αγρότες

Απολύτως ψευδή τα δημοσιεύματα για διακοπή ρεύματος σε χιλιάδες οικογένειες λέει ο Π. Σκουρλέτης.
Διαβεβαιώσεις ότι η ΔΕΗ δεν θα προχωρήσει σε διακοπή ρεύματος σε κανέναν καταναλωτή με κοινωνικό τιμολόγιο ή σε συγκεκριμένες ευπαθείς ομάδες έδωσε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Περιβάλλοντος αλλά ξεκαθάρισε ότι οι επιχειρήσεις με μεγάλες οφειλές θα κληθούν να πληρώσουν.
«Άκουσα από μια εφημερίδα μεγάλης κυκλοφορίας ότι θα κοπεί το ρεύμα σε 700.000 συνδέσεις. Είναι απόλυτα ψευδές» είπε ο κ. Σκουρλέτης και υπογράμμισε ότι το «αναγκαίο νοικοκύρεμα» στη ΔΕΗ θα γίνει με κοινωνική ευαισθησία. Εξήγησε δηλαδή ότι δεν θα κοπεί το ρεύμα στα κοινωνικά τιμολόγια, σε αρρώστους με μηχανική υποστήριξη που μπορούν να παράσχουν σχετικές βεβαιώσεις αλλά και στους αγρότες οι οποίοι δεν έχουν πάρει ακόμη τις επιδοτήσεις τους.
Ο υπουργός Περιβάλλοντος αντέτεινε, όμως, ότι στο πλαίσιο της ανάγκης «νοικοκυρέματος» της ΔΕΗ θα κληθούν να πληρώσουν οι μεγάλοι οφειλέτες καθώς τα συσσωρευμένα χρέη της επιχείρησης φτάνουν τα 2,2 δις ευρώ. Έφερε, μάλιστα, ως παράδειγμα τις μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες της Ρόδου. «Υπάρχουν επιχειρήσεις που πρέπει να πληρώσουν όπως και δημόσιες επιχειρήσεις που είχαν να πληρώσουν από το 2012 και μόλις απειλήθηκαν με διακοπές ρεύματος άρχισαν αμέσως να καταβάλουν τις οφειλές τους κατέληξε ο κ. Σκουρλέτης.

Μιχάλης Χατζηκωνσταντίνου
Πηγή: News247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: