Δευτέρα 25 Ιουλίου 2016

Βαρύς ο πέλεκυς για χιλιάδες φορολογούμενους

Αυξημένο φόρο θα κληθούν να πληρώσουν 700.000 φορολογούμενοι για την ακίνητη περιουσία τους, σύμφωνα με τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ, που θα αποσταλούν στο τέλος της εβδομάδας σε περίπου 7 εκατομμύρια φυσικά και νομικά πρόσωπα. 
Ο συνολικός «λογαριασμός» θα ανέλθει για το 2016 στα 2,9 δισεκατομμύρια ευρώ από 2,67 δισεκατομμύρια ευρώ το 2015, σύμφωνα με το τεχνικό κείμενο του μνημονίου.
Η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων αναμένεται να ανακοινώσει την απώλεια των εκπτώσεων που προβλέπονταν μέχρι πέρυσι για μία μεγάλη μερίδα πολιτών, μεταξύ των οποίων είναι άνεργοι, ανάπηροι, πολύτεκνοι και άλλοι.
Στο στόχαστρο μπαίνουν από φέτος και ιδιοκτήτες κενών και μη ρευματοδοτούμενων ακινήτων, καθώς καταργήθηκε η έκπτωση φόρου 20%, που εφαρμόστηκε το 2014 και το 2015. 
Σημειώνεται πως και τα αγροτεμάχια μετρούν φέτος για πρώτη φορά στον υπολογισμό.
Σύμφωνα με δηλώσεις του Τρύφωνα Αλεξιάδη, ο φετινός ΕΝΦΙΑ θα εξοφληθεί σε πέντε ίσες μηνιαίες δόσεις, αρχής γενομένης από τον Αύγουστο έως και τον Δεκέμβριο του 2016. 
Την Παρασκευή εκπνέει η προθεσμία για την καταβολή της πρώτης δόσης του φόρου εισοδήματος, την οποία θα πρέπει να πληρώσουν περίπου δύο εκατομμύρια φορολογούμενοι, σύμφωνα με πληροφορίες.

Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: