Κυριακή 31 Ιουλίου 2016

Κυκλοφοριακές αλλαγές την Κυριακή στην εθνική Θεσ/νίκης-Έδεσσας λόγω έργων στον κόμβο Ιωνίας

Που θα διακοπεί η κυκλοφορία και από πού θα κινούνται τα οχήματα
Στα πλαίσια του έργου «Συντήρηση Ε.Ο.2 Θεσ/νίκης – Έδεσσας, έως τα όρια του Νομού Πέλλας – Τμήμα Κόμβος Δενδροποτάμου Θεσ/νίκης – Χαλκηδόνας έως τα όρια Νομού Πέλλας», που εκτελείται από την Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης, από τις πρωινές μέχρι τις απογευματινές ώρες της Κυριακής θα πραγματοποιηθούν εργασίες στην Εθνική οδό Θεσ/νίκης – Έδεσσας, στο ύψος της συμβολής της με την Εγνατία Οδό γνωστό και ως κόμβο Ιωνίας.
Κατά τη διάρκεια των εργασιών θα εφαρμοστούν οι ακόλουθες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις:
Αρχικά θα διακοπεί η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στη λωρίδα αναμονής που υφίσταται για την αριστερή στροφή από το ρεύμα πορείας προς Θεσ/νίκη της Εθνικής οδού Θεσ/νίκης – Έδεσσας προς το ρεύμα πορείας προς Χαλκιδική της Εγνατίας Οδού καθώς και στην απόληξη της νησίδας στο μέσο του οδοστρώματος.
Συνεπεία του ανωτέρω δεν θα πραγματοποιείται η κίνηση από Εγνατία Οδό (ρεύμα πορείας προς Χαλκιδική) έξοδος προς Εθνική οδό Θεσ/νίκης – Έδεσσας με κατεύθυνση προς Θεσ/νίκη.
Αντιθέτως, η έξοδος από την Εγνατία Οδό (ρεύμα πορείας προς Χαλκιδική) στην Εθνική οδό Θεσ/νίκης – Έδεσσας με κατεύθυνση προς Χαλκηδόνα – Έδεσσα θα πραγματοποιείται κανονικά. Επίσης, κανονικά θα διεξάγεται η είσοδος στην Εγνατία Οδό (ρεύμα πορείας προς Χαλκιδική) από το ρεύμα πορείας προς Χαλκηδόνα της Εθνικής οδού.
Η κίνηση από Χαλκηδόνα προς Χαλκιδική θα πραγματοποιείται μέσω της παράπλευρης της Εγνατίας Οδού, η οποία τέμνει την Εθνική οδό Θεσ/νίκης – Έδεσσας στο ύψος του ισόπεδου σηματοδοτούμενου κόμβου νότια του καταστήματος ¨LIDL¨.
Εν συνεχεία θα διακοπεί η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στην λωρίδα αναμονής που υφίσταται για την αριστερή στροφή από το ρεύμα πορείας προς Θεσ/νίκη της Εθνικής οδού Θεσ/νίκης – Έδεσσας προς το ρεύμα πορείας προς Αθήνα της Εγνατίας Οδού καθώς και στην απόληξη της νησίδας στο μέσο του οδοστρώματος.
Συνεπεία του ανωτέρω δεν θα πραγματοποιείται η κίνηση από Εγνατία Οδό (ρεύμα πορείας προς Αθήνα) έξοδος προς Εθνική οδό Θεσ/νίκης – Έδεσσας με κατεύθυνση προς Θεσ/νίκη. Αντιθέτως η έξοδος από την Εγνατία Οδό (ρεύμα πορείας προς Αθήνα) στην Εθνική οδό Θεσ/νίκης – Έδεσσας με κατεύθυνση προς Χαλκηδόνα – Έδεσσα θα πραγματοποιείται κανονικά.
Επίσης κανονικά θα διεξάγεται η είσοδος στην Εγνατία Οδό (ρεύμα πορείας προς Αθήνα) από το ρεύμα πορείας προς Χαλκηδόνα της Εθνικής οδού.
Η κίνηση από Χαλκηδόνα προς Αθήνα θα πραγματοποιείται μέσω της Περιφερειακής οδού Θεσ/νίκης.
Για τις παραπάνω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις έχει εκδοθεί σχετική Απόφαση από τη Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης.
Για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας, η ανωτέρω Υπηρεσία θα λάβει μέτρα τροχαίας ανάλογα με τις κυκλοφοριακές ανάγκες που θα προκύψουν.
Παρακαλούνται οι οδηγοί να έχουν τεταμένη την προσοχή τους, να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των τροχονόμων και τις ενδείξεις των πινακίδων σήμανσης.

Πηγή: makthes.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: