Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2016

Αγώνας Πρωταθλήματος: Δόξα Μανδάλου - Μ.Α. Πέλλας (0-0)2-2. Νικητές στις καρδιές μας!

Όταν έχεις αρκετά καλή εικόνα στο γήπεδο, και κρατάς τη νίκη στα πόδια σου παρά τις αγωνιστικές αντιξοότητες μέχρι τα τελευταία δευτερόλεπτα, τότε δεχόμενος την ισοφάριση στον «ξαφνικό θάνατο»(94ο λεπτό!), σου έρχεται να σκάσεις από τα αυτιά! Βέβαια μπορεί να χάθηκε η νίκη, όμως το παιχνίδι πρόσφερε αρκετά διδάγματα και κέρδη για τους νεαρούς μας ποδοσφαιριστές.
Χωρίς πολλά πολλά σχόλια, πολλά συγχαρητήρια στην ομάδα και τα παιδιά μας, γιατί έδειξαν σήμερα σε μια πολύ δύσκολη έδρα με έναν δυνατό αντίπαλο και με το παιχνίδι να «στραβώνει» σε κομβικά χρονικά σημεία, ότι εκτός από πλούσιο ταλέντο και ποιότητα, έχουν κότσια και ποδοσφαιρικό τσαμπουκά! Φέτος διακριτικά αποφεύγω να κρίνω ατομικές αποδόσεις και να βγάζω διακριθέντες, αλλά σήμερα θα κάνω εξαίρεση που θα είναι η πρώτη και τελευταία για τη φετινή αγωνιστική περίοδο και θα παραβώ τον κανόνα. Μπορεί μετά βεβαιότητας η προσπάθεια όλων των παιδιών να ήταν αξιέπαινη και ο καθένας να έβαλε μικρότερο ή μεγαλύτερο λιθαράκι στο σημερινό αποτέλεσμα και παρουσία της ομάδας, κι αυτό που γράφω το εννοώ χωρίς κανένα ίχνος υποκρισίας και διατήρησης διπλωματικών ισορροπιών, εντούτοις θα ήταν τουλάχιστον άδικο να μην εξάρω την σημερινή απόδοση και προσπάθεια ιδιαίτερα δύο ποδοσφαιριστών μας: του Κυριάκου Κατσαμακτσή και του Ζαφείρη Παναγιωτέλη, που κυριολεκτικά έκαναν απίστευτα πράγματα ο καθένας στο ρόλο και τη θέση του!
Η ομάδα μας μπορεί να μην έπιασε υψηλά στάνταρ απόδοσης ατομικά και ομαδικά, αλλά και οι 14 ποδοσφαιριστές που χρησιμοποιήθηκαν έδωσαν ψυχικά και σωματικά ότι είχαν και δεν είχαν και το κυριότερο, ήταν όλοι στο πνεύμα και την περίσταση του αγώνα, από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό! Μπορεί η τύχη να μην μας χαμογέλασε και να δεχτήκαμε την ισοφάριση στα τελευταία δευτερόλεπτα, όμως αυτή η ομάδα αν συνεχίσει έτσι έχει πολλά να δώσει, να δείξει και να πετύχει. 
Επιγραμματικά οι σκόρερς της σημερινής αναμέτρησης για την ομάδα μας, στο 46' ο Μπουράκης πέτυχε το 0-1, αφού πρώτα η μπάλα κρύφτηκε από Μπουράκη, Σαλίκα, Κατσαμακτσή με τον τελευταίο να κάνει εκπλητική ενέργεια και τελική πάσα στον πρώτο κι αυτός έχοντας εύκολο έργο μπροστά στο τέρμα του Μίγγα να την στέλνει στα δίχτυα, ενώ το δεύτερο στο 75' ο Ζώγας σε κόντρα επίθεση πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του και με άψογο πλασέ νίκησε τον τερματοφύλακα του Μανδάλου. Τα δύο τέρματα των γηπεδούχων που ισοφάρισαν ισάριθμες φορές πέτυχαν, οι Γκότσης στο 70' με κοντινό πλασέ και ο Τσελεπής με κεφαλιά στο τελευταίο λεπτό των 4λεπτων καθυστερήσεων. Στο 66' είχε αποβληθεί για την Πέλλα με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Ιωσηφίδης, ενώ στο 85' αναγκαστική αλλαγή με τον Ίμπα να αποχωρεί τραυματίας.
Η Πέλλα σήμερα ήταν από ατσάλι και αποφασισμένη να φύγει με βαθμό ή βαθμούς, απέναντι σ' ένα έμπειρο και ομολογουμένωνς δυνατό αντίπαλο και τα κατάφερε πολύ καλά ως ένα βαθμό, έστω κι αν χάθηκε η νίκη στην τελευταία φάση του αγώνα. Ίσως στην πιο κομβική χρονικά ευκαιρία για την Πέλλα, με το σκορ ήδη στο 1-2, αν το σουτ του Ρέκου Β. Ι. που πέρασε με ωραίο τρόπο δύο ποδοσφαιριστές με εξουδετερωμένο τον τερματοφύλακα του Μανδάλου, δεν είχε την ατυχία να βρει τυχαία πάνω στη γραμμή το σώμα αμυντικού, θα διαγραφόταν μια θριαμβευτική επικράτηση! Αλλά με τα "αν" δεν μπορείς ούτε νίκες, ούτε βαθμούς να κατακτήσεις, οπότε η μεγάλη προσπάθεια συνεχίζεται, και οι νίκες και οι βαθμοί θα έρθουν άμεσα είναι βέβαιο. 
Το Μάνδαλο αν και όχι ιδιαίτερα καλό σε μεγάλα διαστήματα του αγώνα, είχε κι αυτό τις πολύ καλές του ευκαιρίες, που όμως δεν τις εκμεταλεύθηκε κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο που αγωνίστηκε με αριθμητικό πλεονέκτημα, αλλά ο «θεός της μπάλας» τουλάχιστον του χάρισε στο τέλος τον βαθμό της ισοπαλίας ανταμείβοντας την προσπάθεια που έκανε.
Άριστη η διαιτησία του κ. Σιδηρόπουλου και των βοηθών του Δεμερτζή Ν. και Κορνισορλή Α..
Οι συνθέσεις:
Δόξα Μανδάλου(Γυριχίδης): Μίγγας, Τσελεπής, Καμπούρης, Αναστασιάδης, Καπουσούζης. Γκότσης, Σταυρακάκης(Παπαδόπουλος Γ.), Βοτάρης, Σαββίδης Α.(Μαυρομάτης). Τόλκας, Ξανθόπουλος(Τσιλογλανίδης)
Μ.Α. Πέλλας(Νινιατσούδης-Χαρπίδης): Μουρζίδης, Τζιότζιος, Ίμπας(Παλιάικος), Παναγιωτέλης, Πλιόγκας, Μπρατσούδης(Ζώγας), Πανταζίδης(Ρέκος Β.Ι.), Ιωσηφίδης, Μπουράκης, Σαλίκας, Κατσαμακτσής. Απόντες: Στάγκος, Σιαματάς
***Αύριο Δευτέρα, στις 6 το απόγευμα, η ομάδα μας θα δώσει φιλικό αγώνα με αντίπαλο τον Άγιαξ Πέλλας στα Γιαννιτσά 









1 σχόλιο:

ela tora είπε...

Ρε συ Πέτρο εκείνο το παλικαράκι που μας είχε σπάσει τα ούμπαλα πριν αρχίσουν οι αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας μας πού είναι;;;;
Δεν πλήρωσε τη σύνδεση του internet ή έχασε το πληκτρολόγιό του;;;