Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2016

Σε πρωτογενή πλεονάσματα 1,5% εμμένει το ΔΝΤ

Εμμένει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στην άποψη για πλεονάσματα στο 1,5% του ΑΕΠ προκειμένου η Αθήνα να αποφύγει τα πρόσθετα μέτρα, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του Ταμείου Τζέρι Ράις. κατά την τακτική ενημέρωσης δημοσιογράφων.
Σύμφωνα με τον ίδιο, δεν χρειάζεται να εφαρμοστούν εκ των προτέρων τα μέτρα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, προκειμένου το ΔΝΤ να δεχθεί να συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα, αλλά μπορεί να είναι συνδεδεμένα και υπό την αίρεση της επίτευξη συγκεκριμένων στόχων.
Όμως, δεν παρέλειψε να πει ότι σε κάθε περίπτωση προκειμένου να λάβει τις αποφάσεις του το ΔΝΤ είναι απαραίτητο να γνωρίζει το εύρος και το είδος των μέτρων αυτών.
Ακόμη ο Ράις υποστήριξε ότι το Ταμείο συνεργάζεται με τους εταίρους για ένα ελληνικό πρόγραμμα, που να βγαίνουν οι αριθμοί.
Μπορεί να μην υπάρχει συγκεκριμένη προθεσμία, αλλά ελπίζει ότι όσο το συντομότερο καταλήξουν οι διαπραγματεύσεις που διεξάγονται μεταξύ του ΔΝΤ, της ελληνικής κυβέρνησης και των Ευρωπαίων για το νέο πρόγραμμα τόσο το καλύτερο θα είναι για όλους.
Ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ διευκρίνισε ότι καλωσορίζει την πρόθεση των Ευρωπαίων να θέσουν προς συζήτηση τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το ελληνικό χρέος στο επόμενο Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου, ενώ ανέφερε ότι η Έκθεση βιωσιμότητας του Ταμείου θα δημοσιοποιηθεί τον επόμενο μήνα.
Τέλος, σε ερώτηση για τις συνέπειες από την εκλογική νίκη Τράμπ, παραδέχθηκε ότι παρά τις θετικές επιπτώσεις της παγκοσμιοποίησης και του ελεύθερου εμπορίου, η ανάπτυξη παρέμεινε «πολύ χαμηλή, για πολύ καιρό και για πολύ λίγους», γεγονός που θα έπρεπε να αντιμετωπιστεί.

Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: