Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2016

Αντιδράσεις για το άρθρο Τσίπρα στην «Εφ.Συν.»

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης εξέδωσαν ανακοινώσεις για το άρθρο του πρωθυπουργού στη σημερινή «Εφημερίδα των Συντακτών»:
Ν.Δ.: «Ο κ. Τσίπρας ξεπερνά κάθε όριο θράσους και ψέματος»
Σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή ο πρωθυπουργός συνεχίζει να επιδεικνύει ανικανότητα, ανεπάρκεια, ανευθυνότητα και να είναι όμηρος των εσωκομματικών του τάσεων, εκτιμά η Πειραιώς και επαναλαμβάνει το πάγιο αίτημά της οι εκλογές.
«Εφόσον εξαιτίας όλων αυτών, δεν μπορεί να αποτρέψει το τέταρτο μνημόνιο, ας φύγει επιτέλους από την κυβερνητική εξουσία. Ας πάψει να φορτώνει τις δικές του τραγικές ευθύνες στην αντιπολίτευση. Η μόνη υπηρεσία που έχει να προσφέρει στη χώρα είναι η παραίτησή του».
Για την αξιωματική αντιπολίτευση ο κ. Τσίπρας είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για το ότι φόρτωσε την Ελλάδα με ένα τρίτο, αχρείαστο μνημόνιο προκαλώντας βαριές απώλειες στην οικονομία και την κοινωνία καθώς και ο πολιτικός που εξαπάτησε τη μεσαία τάξη και τους πιο αδύναμους.
«Και τώρα αντί να αξιοποιήσει την υπεύθυνη στάση της Νέας Δημοκρατίας με τις θετικές προτάσεις της για τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων και την προώθηση σε όλα τα επίπεδα των εθνικών στόχων, προσπαθεί να κάνει το μαύρο – άσπρο», καταλήγει η Ν.Δ.
Δημοκρατική Συμπαράταξη: «Χωρίς αιδώ, χωρίς περίσκεψη» 
Ο Ανδρέας Λοβέρδος, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, ανέφερε τα εξής: 
«Χαμένες επτά ετών θυσίες για να πάει ο κ. Τσίπρας στο Καστελλόριζο. Με ένα άρθρο στην “Εφημερίδα των Συντακτών” που περισσεύει το ψέμα, το θράσος και η υποκρισία μίλησε σήμερα ο Πρωθυπουργός για τα όσα συμβαίνουν στη χώρα μας. Έχοντας βάλει πλώρη για το τέταρτο μνημόνιο ο κ. Τσίπρας θυσιάζει τις θυσίες των Ελλήνων επτά ολόκληρων ετών, για να πάει πίσω στο Καστελλόριζο.
Κουβέντα δεν είπε για τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα. Μια συγγνώμη για την τόση κοροϊδία δεν μπόρεσε να ψελλίσει. Αντιθέτως "χωρίς αιδώ, χωρίς περίσκεψη" έκανε λόγο για ανάπτυξη, για ευημερία, για δημοκρατία και για διεθνή αναγνώριση. 
Ο ελληνικός λαός τον εμπιστεύτηκε και τον τίμησε με ότι πολυτιμότερο είχε. Του έδωσε την εντολή να ασκήσει τη διακυβέρνηση της χώρας. Κι εκείνος σπάζοντας όλους τους κώδικες πολιτικής τιμής μιλά σήμερα με πραγματική αλαζονεία και αυταρέσκεια αποδεικνύοντας τόσο την ανικανότητά του όσο και την πλήρη αδυναμία του να αντιληφθεί τα πραγματικά δεδομένα.
Κι όλα αυτά μέσα από ένα άρθρο!!! Γιατί προφανώς αντιλαμβάνεται ότι τους Έλληνες πολίτες δεν θα μπορέσει ποτέ ξανά να τους κοιτάξει στα μάτια.»
Ποτάμι: Αγαπημένο σπορ, η παραποίηση της αλήθειας
«Ο κ. Τσίπρας ή νομίζει ότι απευθύνεται σε αφελείς ή σε ανθρώπους που έχουν μνήμη χρυσόψαρου», σχολιάζει ο εκπρόσωπος Τύπου του Ποταμιού, Δημήτρης Τσιόδρας, και εξηγεί:
«Κάνει λόγο στο άρθρο του για “σταθερά βήματα για την ανάκαμψη και τη δημοκρατία” τη στιγμή που οι πάντες γνωρίζουν ότι οι καταστροφικές επιλογές του ήρθαν να προσθέσουν κι άλλη ύφεση κι άλλα λουκέτα κι άλλους φόρους».
Συνεχίζοντας σε ειρωνικό τόνο, αναφέρει ότι «η διαρκής καταπάτηση του Συντάγματος και οι καθεστωτικές πρακτικές του που δεν έχουν προηγούμενο, δείχνουν πόσο σέβεται τη δημοκρατία. Έφθασε ακόμη να μιλάει και για “σχέση τιμής” με τους πολίτες. Αυτούς που εξαπάτησε τάζοντας λαγούς με πετραχήλια».
«Όσο για την αναβάθμιση της διεθνούς εικόνας της χώρας, η φωτογραφία του που φιγουράρει παγκοσμίως δίπλα σε αυτές της Λεπέν ως συνώνυμο του λαϊκισμού, τα λέει όλα», καταλήγει.
Ένωση Κεντρώων: Θα διαψευστούν οι προσδοκίες Τσίπρα
Όσο η κυβέρνηση ανεβάζει τον πήχη τόσο μεγαλώνει ο κίνδυνος να βρεθεί στο κενό από μεγάλο ύψος χωρίς αλεξίπτωτο, αναφέρει το κόμμα του Βασίλη Λεβέντη και σχολιάζει ότι ο πρωθυπουργός συνεχίζει να μοιράζει ελπίδες στον ελληνικό λαό για την υπόθεση ρύθμισης του δημοσίου χρέους.
«Όλοι ξέρουμε ότι 6 χρόνια βασανιζόμαστε, γιατί οι κυβερνήσεις κοροϊδεύουν και τους Έλληνες και τους ξένους. Περνούν τις μεταρρυθμίσεις στα νομοσχέδια και χωλαίνουν στην εφαρμογή τους, από φόβο μη χάσουν ψήφους», προσθέτει η ανακοίνωση και καταλήγει:
«Με τον τρόπο που βαδίζουμε όχι "καθαρούς διάδρομους" δεν θα έχουμε , αλλά ούτε και θα βγούμε ποτέ από τα μνημόνια. Οι προσδοκίες του κ. Τσίπρα για το χρέος σύντομα θα διαψευστούν».

Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: