Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2016

Μητσοτάκης: Η κυβέρνηση Τσίπρα ρήμαξε την πραγματική οικονομία

Η κατάσταση δεν πάει άλλο, χρειάζεται πολιτική αλλαγή τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ μετά τη συνάντησή του με τους εκπροσώπους τους ΣΕΛΠΕ.
Αφορμή για τον Κυριάκο Μητσοτάκη να δώσει το σύνθημα της στροφής της ΝΔ στην αντιπολιτευτική της τακτική κατά της κυβέρνησης στο επίπεδο της οικονομίας στάθηκε η συνάντησή του με το διοικητικό συμβούλιο του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Λιανικής Πώλησης Ελλάδας (ΣΕΛΠΕ).
«Η Ελλάδα μοιάζει με ρημαγμένη χώρα» ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας για την κατάσταση της πραγματικής οικονομίας τονίζοντας ότι «η κατάσταση δεν πάει άλλο. Χρειάζεται πολιτική αλλαγή» καθώς όπως σημείωσε τις «δραματικές συνθήκες στην πραγματική οικονομία» τις επέβαλε «αυτή η ιδεοληπτική και ανίκανη κυβέρνηση.
Συγκεκριμένα ο κ. Μητσοτάκης είπε μετά τη συνάντησή του με τους εκπροσώπους του λιανεμπορίου: «Συζήτησα, με τους εκπροσώπους του κλάδου, τις δραματικές συνθήκες στην πραγματική οικονομία και την πτώση του τζίρου στο λιανικό εμπόριο. Πτώση που οφείλεται στην κρίση εμπιστοσύνης, στη μείωση του διαθέσιμου εισοδήματος των νοικοκυριών και στην υπερφορολόγηση. Όλα αυτά, δηλαδή, που επέβαλε αυτή η ιδεοληπτική και ανίκανη Κυβέρνηση. Η Ελλάδα μοιάζει με ρημαγμένη χώρα:
  • Η ύφεση συνεχίζεται
  • Οι επενδυτές την εγκαταλείπουν
  • Τα λουκέτα στις επιχειρήσεις πολλαπλασιάζονται
  • Οι εργαζόμενοι βρίσκονται στο δρόμο.
Δεν πάει άλλο! Η χώρα χρειάζεται πολιτική αλλαγή. Χρειάζεται μείωση φόρων, μείωση δαπανών, επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων και των αποκρατικοποιήσεων. Για να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη και η ρευστότητα στην αγορά, να γίνουν επενδύσεις, να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας και να μειωθεί η ανεργία. Σε αυτήν την κατεύθυνση κινείται η Συμφωνία Αλήθειας που έχουμε καταθέσει στον Ελληνικό λαό για να βγει η χώρα, επιτέλους, από την κρίση».
Στο πλαίσιο αυτό όπως είχε γράψει η ΝΔ μετά τη συνάντηση Παυλόπουλου Μητσοτάκη θέλει να αλλάξει ατζέντα και να αφήσει πίσω της το θέμα του ΕΣΡ. Μάλιστα στο πλαίσιο αυτό η Πειραιώς έχει οργανώσει εξόρμηση στελεχών αρχικά στην Αττική και εν συνεχεία σε όλη την Ελλάδα για την παρουσίαση της «συμφωνίας αλήθειας».

Θοδωρής Λαπαναΐτης
Πηγή: News247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: