Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2016

Μητσοτάκης: Η διευθύντρια του Κατρούγκαλου δεν μπορεί να λύσει τα προβλήματα

Η ΝΔ θα βάλει πλάτη για να διασφαλιστεί η καλύτερη συμφωνία για το χρέος, δήλωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης από την Κρήτη. Έκανε άνοιγμα στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ. Τι είπε για το θέμα του ΕΣΡ, για το οποίο η ΝΔ αύριο θα δώσει συνέντευξη τύπου εν όψει της Διάσκεψης Προέδρων.
Άνοιγμα στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού, στήριξη στην εθνική προσπάθεια να διασφαλισθεί καλύτερη συμφωνία για το χρέος, όχι όμως και ανοχή στην κυβέρνηση Τσίπρα- Καμμένου: Το στίγμα αυτό έδωσε από τα Χανιά, όπου μίλησε στο πλαίσιο της περιοδείας του στην Κρήτη, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, απαντώντας στις κατηγορίες του ΣΥΡΙΖΑ ότι η αξιωματική αντιπολίτευση ουσιαστικά επιδιώκει την αποτυχία της αξιολόγησης και τέταρτο μνημόνιο. Και ταυτόχρονα θέλησε να αποδομήσει τον ανασχηματισμό, για τον οποίο άλλωστε στο γαλάζιο στρατόπεδο θεωρούν ότι απέτυχε να συμβολίσει ένα άνοιγμα του ΣΥΡΙΖΑ στην κεντροαριστερά.
Στους ψηφοφόρους λοιπόν αυτού κυρίως του χώρου, καθώς και σε όσους που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ στις δύο προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις, αλλά τώρα εχουν απογοητευθεί, θέλησε να απευθυνθεί ο κ.Μητσοτάκης. Το άνοιγμα δεν έγινε τυχαία από την Κρήτη, γενέτειρα της οικογένειας Μητσοτάκη, αλλά και ένα άλλοτε κάστρο του ΠΑΣΟΚ που έχει μετατραπεί σε προπύργιο του ΣΥΡΙΖΑ.
“Τα όσα ζούμε σήμερα έχουν τη σφραγίδα της Κυβέρνησης Τσίπρα – Καμμένου. Αν συνεχίσουν με αυτούς τους ρυθμούς και με αυτά τα μυαλά, τα χειρότερα θα είναι μπροστά μας”, δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ στην ομιλία του.
“Εμείς θα κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για να το αποτρέψουμε. Και θα βάλουμε πλάτη στη διεθνή σκηνή για τη διασφάλιση των καλύτερων συμφωνιών για τη χώρα μας. Πάντα βοηθούσαμε και βοηθάμε γιατί είμαστε παράταξη εθνικής ευθύνης και πατριωτικού καθήκοντος” πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης και συνέχισε:
“Βεβαίως και η χώρα πρέπει να ενταχθεί, το συντομότερο δυνατόν, στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης για να ξεκινήσει και η ουσιαστική συζήτηση για την απομείωση του χρέους. Μια αξιόπιστη μεταρρυθμιστική κυβέρνηση θα είχε ήδη πετύχει αυτούς τους στόχους. Θα είχε βρεθεί σε ισχυρότερη διαπραγματευτική θέση αν είχε υλοποιήσει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις αντί να πορεύεται με διαρκή πισωγυρίσματα, χωρίς σχέδιο, χωρίς πραγματική βούληση”.
Ο πρόεδρος της ΝΔ στη συνέχεια αναφέρθηκε στον ανασχηματισμό και ταυτόχρονα επανέφερε το αίτημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για εκλογές:
“Πιστεύει κανείς πραγματικά ότι η διευθύντρια του κ. Κατρούγκαλου θα λύσει τα προβλήματα στην αγορά εργασίας και θα διορθώσει τις περικοπές συντάξεων που η ίδια δρομολόγησε μαζί με τον πρώην προϊστάμενό της; Ή μήπως ένας μαρξιστής οικονομολόγος που μέχρι πριν από λίγο υποστήριζε την ανάγκη για παράλληλο νόμισμα θα είναι κατάλληλος να προσελκύσει επενδύσεις; Σημασία δεν έχουν οι αλλαγές ρόλων μεταξύ των πολυπληθών κομπάρσων. Σημασία έχει το έργο που παίζει ο κυβερνητικός θίασος. Σημασία έχει ο σκηνοθέτης. Το έργο που σκηνοθετεί ο κ. Τσίπρας είναι αποδεδειγμένα κακό, αποτυχημένο, επικίνδυνο. Και για αυτό, η αυλαία πρέπει να πέσει το γρηγορότερο”.
Στη συνέχεια ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε την άποψη ότι τα κομματικά σύνορα έχουν μεταφερθεί “ύστερα από την λαίλαπα που λέγεται ΣΥΡΙΖΑ” καθώς όπως είπε: “Η καταστροφική φωτιά του θάμπωσε ήδη τις ιδεολογικές διαφορές μεταξύ των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων. Και η ΝΔ αναδεικνύεται ως η μεγάλη μεταρρυθμιστική δύναμη που θα ηγηθεί ενός πανίσχυρου πλειοψηφικού ρεύματος για την ανασυγκρότηση της πατρίδας μας.”
Και κλείνοντας απευθύνθηκε σε όσους ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ στις τελευταίες εκλογές, σημειώνοντας: “Πολλοί από αυτούς, κουρασμένοι από την κρίση και τα υπαρκτά προβλήματα φαντάζονταν ότι τα πράγματα, δεν μπορούσαν να γίνουν χειρότερα. Είδατε ότι μπορούν να γίνουν χειρότερα, αλλά σας ζητώ να μην μένετε στην απογοήτευση και στην αγανάκτησή σας. Ελάτε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας. Ελάτε να δημιουργήσουμε μία πραγματική σχέση εμπιστοσύνης.”
Τόνισε μάλιστα ότι: “Δεν έχει καμιά σημασία τι ψηφίζατε τα προηγούμενα χρόνια. Σε αυτήν την κατάσταση που έχει βρεθεί η χώρα μας όλοι πρέπει να κάνουμε υπερβάσεις. Δεν θέλω να μας διχάζει το χθες, θέλω να μας ενώσει το αύριο.”
Η ΝΔ αντεπιτίθεται για ΕΣΡ-τηλεοπτικές άδειες
Ο κ.Μητσοτάκης δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο θέμα της συγκρότησης ΕΣΡ, για το οποίο συνεχίζεται η διελκυστίνδα συναίνεσης μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης. Η ΝΔ μάλιστα η οποία είχε προτείνει τον τέως πρόεδρο του Αρείου Πάγου Αθανάσιο Κουτρομάνο για να αποσείσει την κυβερνητική κατηγορία ότι εμποδίζει τη συγκρότηση ΕΣΡ, πραγματοποιεί αύριο συνέντευξη τύπου στη Βουλή για το θέμα.
Τη γραμμή χάραξε ήδη απόψε ο πρόεδρος της ΝΔ, ο οποίος σχολίασε ότι στο ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών η κυβέρνηση υπέστη συντριπτική ήττα και δήλωσε:
“Αν θέλουν ένα Ε.Σ.Ρ. υποχείριο του κ. Παππά να το ξεχάσουν. Το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης πρέπει να έχει το κύρος και την ανεξαρτησία να σταθεί απέναντι σε ένα υπουργό που εποφθαλμιά τις αρμοδιότητες του.
Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Παππάς πρέπει να εγκαταλείψει την δογματική εμμονή του για 4 κανάλια και να προσχωρήσει στην πρότασή μας για πλήρη αξιοποίηση του ψηφιακού φάσματος. Που πρακτικά σημαίνει πολύ περισσότερα από 4 κανάλια. Που σημαίνει περισσότερα έσοδα για το Κράτος και περισσότερες θέσεις εργασίας. Αλλά αυτό δεν είναι δουλειά της Κυβέρνησης αλλά του Ε.Σ.Ρ. Ενός Ε.Σ.Ρ. που όχι μόνο ο Πρόεδρος αλλά όλα τα μέλη του θα σηματοδοτούν την ανεξάρτητη, αξιόπιστη, αμερόληπτη και τεχνοκρατική λειτουργία του”.

Βίκυ Σαμαρά
Πηγή: News247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: