Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2016

Κύπελλο Ερασιτεχνών - Προημιτελική Φάση: Μ.Α. Πέλλας - ΠΑΟ Κερασιάς (0-3)7-3. Τα είδαμε όλα!

Σ' ένα ματς που «τα είδαμε όλα» κυριολεκτικά και μεταφορικά, η Πέλλα αφού έπαιξε με την φωτιά στο πρώτο ημίχρονο, με αντεπίθεση διαρκείας και εκπληκτική ανατροπή στο δεύτερο ημίχρονο, πήρε τελικά το εισιτήριο για την ημιτελική φάση του κυπέλλου ερασιτεχνών της ΕΠΣ Πέλλας.
Στο πρώτο ημίχρονο μπήκαν στο γήπεδο μόνο οι φανέλες για την ομάδα μας, με την φρούδα ελπίδα αυτές να τρομοκρατήσουν τους αντιπάλους και να πάρουν "αέρα" από μόνες τους την πρόκριση, αφού είμαστε μια κατηγορία παραπάνω, διαθέτουμε θεωρητικά καλύτερη ομάδα, καλύτερους ποδοσφαιριστές, αγωνιζόμαστε στην έδρα μας, κι ένα μόνο γκολ μας αρκεί για να πετύχουμε το στόχο μας. Η ψευδαίσθηση τελείωσε γρήγορα...
Μπορεί το γρήγορο γκολ και πρώτο της Κερασιάς στο ξεκίνημα(Στογιάννης 2')να μην ξένισε και να μην θορύβησε πολλούς, το δεύτερο δέκα λεπτά αργότερα(Τράϊος 12') είναι σίγουρο ότι έβαλε κάποιες δυσοίωνες σκέψεις σε πολύ περισσότερους. Η Πέλλα δεν «έστριβε» με τίποτα, με πολλά προβλήματα σε όλες τις γραμμές της και η Κερασιά που ξέρει μόνο να επιτίθεται συνέχισε να το κάνει με πολύ «ανέμελο» τρόπο, ενώ στην άμυνα δεν δεχόταν και κάποια ιδιαίτερη πίεση. Αυτή της η επιθετική «ανεμελιά» και ότι οι άνθρωποι πιθανόν δεν γνωρίζουν τη λέξη "σκοπιμότητα", επιβραβεύτηκε και με τρίτο τέρμα με την συμπλήρωση του ημιώρου(Στογιάννης 30'), ενώ είχε και την ατυχία σε δύο ακόμα περιπτώσεις η μπάλα να αποκρουστεί από το οριζόντιο και το κάθετο δοκάρι του Μουρζίδη αντίστοιχα, ενώ δύο ακόμα φάσεις με καλές προϋποθέσεις, από ασυνεννοησία των ποδοσφαιριστών της δεν κατάφεραν να τελειώσουν σωστά. Η Πέλλα στο πρώτο ημίχρονο δεν είχε μεγάλη φάση άξια αναφοράς, εκτός από δύο υποψίες ευκαιριών, που τέλειωσαν άδοξα. Με το «κολακευτικό» 0-3 για την Πέλλα, τελείωσε και το πρώτο ημίχρονο. Η Πέλλα την ελαφριά κλίση από την καλή απόδοση των φιλοξενουμένων, κυρίως με την δική της αγωνιστική συμπεριφορά και εικόνα απέναντι σ' έναν αντίπαλο τακτικά και αγωνιστικά «κομμένο και ραμμένο» στα μέτρα της, την έκανε να φαντάζει μεγάλη και δύσβατη ανηφοριά.
Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου η Πέλλα έκανε δύο αλλαγές ποδοσφαιριστών, αλλάζοντας άρδην τακτική και ρισκάροντας με φουλ επιθετικό σχήμα, ενώ οι φιλοξενούμενοι με άγνοια κινδύνου και σκοπιμοτήτων, συνέχισαν με την ίδια τακτική που εμφανώς πλέον δεν «περπατούσε», έχοντας να αντιμετωπίσουν μια πιο γυμνασμένη ομάδα, που έδειξε από το ξεκίνημα της επανάληψης τις «άγριες» επιθετικά προθέσεις της. Αδιάκοπο τρέξιμο και πίεση στη μεσαία γραμμή, πρωτιά στην μπάλα και άπειρες κερδισμένες μονομαχίες, ταχύτητα και συνεργασίες, επέφεραν την «μεταμόρφωση» και έβαλαν τις βάσεις για τη μεγάλη ανατροπή. Το έναυσμα δόθηκε αρχικά με το κοντινό σουτ του Ιωσηφίδη στο 55' που μείωσε σε 1-3, ενώ αυτό του Κατσαμακτσή πέντε λεπτά αργότερα, έδωσε την πίστη και την αυτοπεποίθηση ότι πλέον το ματς είχε πάρει να «γυρίζει» για τα καλά. Το «ανηφορικό» γήπεδο του πρώτου ημιχρόνου, κατηφόρησε υπερβολικά! Κάθε επίθεση της Πέλλας «μύριζε» γκολ, με τους φιλοξενούμενους με περίσσια αφέλεια να μην αλλάζουν σε κανένα χρονικό σημείο την τακτική τους. Η Πέλλα έβγαινε με περισσότερους ποδοσφαιριστές στην επίθεση στους ορθάνοιχτους χώρους που άφηναν οι παίκτες της Κερασιάς, μοιραία η ισοφάριση ήρθε γρήγορα. Στο 65' ο Σαλίκας αφού πέρασε και τον Βασιλείου, ανατράπηκε από τον τερματοφύλακα της Κερασιάς πριν μπει με την μπάλα στα δίχτυα και ο κ. Κατεριάδης έδειξε άμεσως το σημείο του πέναλτι και την κόκκινη κάρτα. Εύστοχη εκτέλεση πέναλτι από τον Μπουράκη(βίντεο) με την ισοφάριση να είναι γεγονός και την ανατροπή απλά θέμα χρόνου. Στο 75' κι ενώ η Πέλλα δημιουργούσε κι έχανε σωρηδόν τις ευκαιρίες, ο Μπρατσούδης με κοντινό πλασέ έκανε την ολική ανατροπή, φέρνοντας το σκορ του πρώτου αγώνα στα ίσα. Δύο λεπτά αργότερα ο Σαλίκας με εύκολο πλασέ από το ύψος της μικρής περιοχής έφερε την Πέλλα με διαφορά δύο τερμάτων και το σκορ 5-3. Πέντε λεπτά αργότερα κι ενώ ο Κατσαμακτσής έφυγε μόνος απέναντι στον τερματοφύλακα της Κερασιάς, ανατράπηκε από πίσω εντός περιοχής από τον Πουρδάνη, με τον κ. Κατεριάδη να δείχνει για δεύτερη φορά το σημείο του πέναλτι και να τιμωρεί τον αμυντικό της Κερασιάς με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Εύστοχη εκτέλεση από τον Σαλίκα και το σκορ εκτοξεύτηκε στο 6-3(βίντεο), με την Κερασιά πλέον να αγωνίζεται με 9 ποδοσφαιριστές για τα τελευταία πέντε λεπτά της αναμέτρησης. Στο 90' ήρθε το κερασάκι στην ξινόγλυκη σημερινή τούρτα, με τον Μπρατσούδη να φεύγει μόνος από την μεσαία γραμμή και φτάνοντας απέναντι από το τέρμα της Κερασιάς, να πλασάρει εύκολα γράφοντας το τελικό 7-3! Σωρεία ευκαιριών για την Πέλλα στην επανάληψη σχεδόν από κάθε μέσο και κάθε επιθετικό, εκτός των επτά τερμάτων, με την Κερασιά να φτάνει στην περιοχή της Πέλλας μόνο με μακρυνά στημένα, εύκολη λεία για τους αμυντικούς και να μην δημιουργεί ούτε μία ευκαιρία!
Καμία περαιτέρω κριτική στο παιχνίδι, ούτε και για τις δύο ομάδες ξεχωριστά, με την κεντρική φωτογραφία να δίνει με τον καλύτερο τρόπο την εικόνα των δύο ημιχρόνων του σημερινού αγώνα.
Άριστος ο κ. Κατεριάδης και πολύ καλοί οι δύο βοηθοί σ' έναν αγώνα με πάρα πολλές φάσεις που έπρεπε να είναι συνεχώς σε εκγρήγορση.
Το ερχόμενο Σάββατο η ομάδα μας αγωνίζεται στο Μαυροβούνι για την 11η αγωνιστική του πρωταθλήματος.
Οι συνθέσεις: 
Μ.Α. Πέλλας(Νινιατσούδης-Χαρπίδης): Μουρζίδης, Σιάγκας(Καρασμάνης), Ίμπας(Πανταζίδης), Σιαματάς, Παναγιωτέλης, Ζώγας(Ρέκος Β.Ι.), Ιωσηφίδης, Μπουράκης, Μπρατσούδης, Σαλίκας, Κατσαμακτσής. Απόντες: Στάγκος, Πλιόγκας, Τζιότζιος, Βουδούρης, Μαρκόπουλος.
ΠΑΟ Κερασιάς: Βασιλείου, Πασιαλής, Πατσούκας, Γουλάκης, Πουρδάνης, Τράϊος, Μάντης Ε.(Παπαθανασίου, Πασσαλής, Στογιάννης, Τρίψης Δ.(Φρεμούζης), Τρίψης Δ.(Μάντης Ε.)









Δεν υπάρχουν σχόλια: