Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2016

Α1 Ερασιτεχνική - 11η Αγωνιστική: Δόξα Μαυροβουνίου - Μ.Α. Πέλλας

Ο Μ.Α. Πέλλας έχει μπροστά του ακόμη ένα δύσκολο παιχνίδι, αυτή τη φορά στην πανίσχυρη έδρα της μοναδικής αήττητης στο πρωτάθλημα και δεύτερης ομάδας στη βαθμολογία, της Δόξας Μαυροβουνίου. Βέβαια μετά τα τελευταία ανεπιτυχή αποτελέσματα στο πρωτάθλημα, η ομάδα μας καλείται να κλείσει αυτή την άσχημη αγωνιστικά και βαθμολογικά παρένθεση και να επιστρέψει στο δρόμο των επιτυχιών.
Η νεοφώτιστηΔόξα Μαυροβουνίου έχει 22 βαθμούς, ισόβαθμη με την άλλη Δόξα αυτή του Εξαπλατάνου, συγκατοικούν στην 2η θέση, έχει μόλις μία ισοπαλία και τέσσερις νίκες στην έδρα της σε 5 αγώνες, ενώ έχει νικήσει εκεί ισχυρά ονόματα της κατηγορίας, ανάμεσα στα οποία και τον πρωτόπορο Εδεσσαϊκό. Η αλήθεια είναι ότι οι περισσότερες εντός έδρας νίκες της είναι «επαγγελματικές» και κρίνονται στο γκολ, με εξαίρεση το τελευταίο παιχνίδι με τις Αμπελειές που προς το τέλος διεύρυνε το σκορ και σιγούρεψε τη νίκη. 11 γκολ υπέρ και 5 κατά ο συντελεστής τερμάτων της. Πρόκειται για ομάδα «σφιχτή» μεσοαμυντικά, που προσπαθεί να ελέγξει τον ρυθμό αλλά αδυνατεί να πάρει κατοχή και να κάνει παιχνίδι, όμως με αρκετά επικίνδυνους και ικανούς επιθετικούς που σκοράρουν ακόμα και με ελάχιστες ευκαιρίες.
Η ομάδα μας στοχεύει στο τρίποντο και μπορεί να τα καταφέρει, αν πλαισιώσει το πλούσιο ταλέντο της, την ποιότητα και τη φυσική της κατάσταση, με αρκετό ποδοσφαιρικό «μυαλό» και διάθεση, όπως το απέδειξε περίτρανα η τεράστια ανατροπή στον χθεσινό αγώνα κυπέλλου. Φυσικά πολύτιμες και οι εμπειρίες, από τα παθήματα που προφανώς έγιναν μαθήματα, των δύο τελευταίων ηττών από Εδεσσαϊκό και Εξαπλάτανο, όπως κι από το «εφιαλτικό» πρώτο ημίχρονο του επαναληπτικού προημιτελικού. Βέβαια διανύουμε μια «περίεργη» εβδομάδα, με συνεχόμενους απαιτητικούς αγώνες και μια εκδήλωση μία μέρα πριν τον αγώνα του Σαββάτου, κι αυτό από μόνο του δημιουργεί αντικειμενικές δυσκολίες, ώστε να παρουσιαστούν όλοι 100% έτοιμοι. Μια πρωτόγνωρη κατάσταση για την ομάδα μας, που απαιτεί ειδική διαχείριση απ' όλους στο μέτρο του δυνατού. Κίνητρα και φιλοδοξίες υπάρχουν έτσι κι αλλιώς και δεν είναι μόνο το «σπάσιμο» του αήττητου της ομάδας του Μαυροβουνίου... Είναι το τελευταίο παιχνίδι της χρονιάς, πριν την διακοπή για Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: