Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2016

Δόξα Μαυροβουνίου - Μ.Α. Πέλλας (2-0)5-0. Υπάρχει θέμα και είναι... live!

Κι ενώ με τον Εδεσσαϊκό και τον Εξαπλάτανο για το πρωτάθλημα, όπως και με την Κερασιά στο κύπελλο για ένα ημίχρονο χτύπησε προειδοποιητικά το καμπανάκι, σήμερα στο Μαυροβούνι οι καμπάνες ήχησαν εκκωφαντικά. Όχι γιατί το παιχνίδι έληξε για πολλούς και διάφορους λόγους με το βαρύ και ασήκωτο 5-0, αλλά κυρίως γιατί η ομάδα τον τελευταίο μήνα δεν «τσουλάει» με τίποτα! Ψάχνουμε μερικές καλές στιγμές σε ολόκληρα 90λεπτα για να νοιώσουμε κάποια παρηγοριά και να δικαιολογήσουμε την καταγραφή μας στα φύλλα αγώνων... Τρεις σημαντικούς αγώνες, τρεις κακές εώς κάκιστες εμφανίσεις, τρεις εύκολες ήττες, κανένα γκολ ενεργητικό από την μέχρι και την 9η αγωνιστική καλύτερη επίθεση της κατηγορίας, δείχνουν εξόφθαλμα ότι κάτι δεν πάει καλά!
Ειδική σήμερα όλα ήταν μαύρα χάλια... Η εμφάνιση και απόδοση της ομάδας μας, η διαιτητική τριπλέτα, η πολύ μέτρια και απόλυτα προβλέψιμη γηπεδούχος, το τεχνικό τιμ με ότι έκανε και δεν έκανε, ακόμα και η διοίκηση με την κάκιστη διαχείριση και τον προγραμματισμό αυτής της περιόδου, όταν άφησε την ομάδα αγωνιστικά εκτεθιμένη σε συνεχόμενους δύσκολους αγώνες κι ενώ προφανέστατα αυτή βρισκόταν εκτός φόρμας, όταν όρισε τον ετήσιο χορό σε ακατάλληλη ημερομηνία, όταν ακόμη ακόμη δεν την προφύλλαξε ενώ θα μπορούσε να το κάνει, απ' τέτοιους κακούς και ανίκανους διαιτητές, που δεν χάνουν ευκαιρία να «ασελγούν» ακόμα και στο πτώμα της!
Δεν αντέχει σε σοβαρή κριτική το σημερινό παιχνίδι, ίσως όμως δίνει την κατάλληλη αφορμή για προβληματισμό, σκέψεις και κάποιες άμεσες αποφάσεις. Η Πέλλα έχοντας την κατοχή έχανε στο ημίχρονο με 2-0 από τέρματα του Μουρουζίδη με απευθείας χτυπήματα φάουλ, χωρίς το Μαυροβούνι να έχει πατήσει περιοχή και πολύ περισσότερο δείχνοντας ανίκανο να μπορεί να το κάνει, αφού οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές του βρίσκονταν σχεδόν πάντα πίσω από τη σέντρα! Δέκα φάουλ υπέρ των γηπεδούχων σε κάθε είδους επαφή μέσων και αμυντικών της Πέλλας κοντά ή γύρω από την περιοχή, το πρώτο για την Πέλλα στο 35ο λεπτό στη μεσαία γραμμή μετά από έντονες διαμαρτυρίες του πάγκου της! Στο 55' το ματς τελείωσε... Πέναλτι που ήταν και κανείς δεν μπορεί να το αμφισβητήσει, αλλά χωρίς να το δουν ούτε ο διαιτητής που βρισκόταν στα πέντε μέτρα από την φάση, ούτε και ο πρώτος βοηθός που έχασε τη φάση. Όμως παραταύτα αφού αντάλλαξαν κάποια αμήχανα βλέματα για κάποια δευτερόλεπτα, η αμφιβολία έγειρε την πλάστιγγα στην πλευρά των γηπεδούχων κι αποφάνθηκαν με πρωτοβουλία του πρώτου βοηθού την εσχάτη των ποινών και την αποβολή του Παναγιωτέλη. 3-0 και πάλι με τον Μουρουζίδη... Πέντε λεπτά αργότερα η «άσεμνη» τελετή έλαβε τέλος, με την δεύτερη αποβολή(Ίμπας, δύο κίτρινες στο ίδιο λεπτό για διαμαρτυρία ούτε σε βαρυποινίτη και σε σεσημασμένο κακοποιό δεν καταλογίζονται!) ποδοσφαιριστή της Πέλλας, που ήταν και ο αρχηγός της ομάδας μας. Μετά τα πράγματα έγιναν ακόμη ευκολότερα για τους γηπεδούχους που με ακόμη δύο τέρματα στο 70' με τον Νάτση και στο 85' με τον Ελέζι(ο ορισμός του οφσάιντ!!!) ανέβασαν τον δείκτη του σκορ στο βαρύ 5-0, που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.
Εκτός από τα δικαιολογημένα παράπονα για κάποιες διαιτητικές αποφάσεις, αυτό που πρέπει να κρατήσουμε αν θέλουμε να αλλάξει κάτι άμεσα προς το καλύτερο, είναι η τρίτη συνεχόμενη κακή εμφάνιση της ομάδας μας. Και μάλιστα σήμερα απέναντι σ' έναν πολύ μέτριο και βαρύ αντίπαλο, ακίνδυνο μέσα στην περιοχή, που δεν μπορούσε να πιέσει ψηλά, ούτε να δημιουργήσει ώστε να απειλήσει σοβαρά το τέρμα του Μουρζίδη. Η πιο βαριά ήττα, από την πιο «βαριά» ομάδα... Η βάσιμη πλην αμετροεπής δικαιολογία περί της ψυχολογικής διαχείρισης των νεαρών παικτών της ομάδας μας, τείνει να γίνει ανέκδοτο, όταν παρουσιάζει αυτή τέτοια αγωνιστική εικόνα από αγώνα σε αγώνα... Ήδη φτάνουμε στο τέλος του πρώτου γύρου και παρόμοιες δικαιολογίες, αρχίζουν και ξεθωριάζουν. Υπάρχει ο χρόνος για δουλειά και περισσότερη προσπάθεια για βελτίωση, αρκεί να μην περάσει αυτός μοιρολατρικά ανεκμετάλευτος. Τέλος η διοίκηση να αφήσει στην άκρη τις «καλές» δημόσιες σχέσεις και να αντιδράσει επιτέλους στις απίθανες διαιτησίες και τους ορισμούς «κομάντος»!
Κακός ο κ. Δεμερτζής Χ., θα χαρούμε πολύ να μην τον ξαναβρούμε μπροστά μας μέχρι το τέλος της αγωνιστικής περιόδου, όπως και τον «μίστερ σούπερ λίγκα» κ. Σίπκα.
Η ομάδα μας μετά την διακοπή των εορτών, στις 4 Ιανουαρίου 2017, θα δώσει τον επόμενο επίσημο αγώνα της στον Εξαπλάτανο με τη Δόξα για την ημιτελική φάση του κυπέλλου.
Οι συνθέσεις:
Δόξα Μαυροβουνίου(Προδρομίδης): Καμπαλής, Φανιάδης, Κατιρτζίγλου, Νάτσης, Αντωνιάδης(Μουρατίδης), Χαραλαμπίδης, Σιδέρης, Τουρατζίδης, Ζαχαριάδης(Μαυρομάτης), Μουρουζίδης(Ελέζι), Λέσι
Μ.Α. Πέλλας(Νιανιτσούδης-Χαρπίδης): Μουρζίδης, Πανταζίδης(Ρέκος Π.Ι.), Ίμπας, Σιαματάς, Παναγιωτέλης, Μπρατσούδης(Ρέκος Β.Ι.), Ιωσηφίδης, Μπουράκης, Ζώγας(Τζιότζιος), Σαλίκας, Κατσαμακτσής. Απόντες: Στάγκος, Πλιόγκας, Καρασμάνης, Παλιάικος, Μαρκόπουλος.





Δεν υπάρχουν σχόλια: