Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2016

Αγωνιστικός Συντονισμός: Πανεργατική Απεργία 8 του Δεκέμβρη 2016

ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ ΑΚΥΡΩΝΟΥΜΕ
ΤΟΥΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑΣ
ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Η πανεργατική απεργία στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα στις 8 τουΔεκέμβρη δίνει τη συνέχεια στην πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία στις 24.11 με χιλιάδες εργαζόμενους του Δημοσίου να απεργούν και να διαδηλώνουν. Μπορεί και πρέπει να αποτελέσει μία «απεργία – σταθμό» κι ένα μεγάλο βήμα στη σύγκρουση με την πολιτική των μνημονίων, της κυβέρνησης και των "θεσμών" ενάντια στα μέτρα που φέρνει η δεύτερη αξιολόγηση και ο προϋπολογισμός λιτότητας και περικοπών, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για μία παρατεταμένη απεργιακή κλιμάκωση μέχρι τη νίκη.
Οι νόμοι και τα μέτρα που έρχονται δεν αφήνουν καμία αμφιβολία: εργασιακός και συνδικαλιστικός νόμος, νέες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, ξεπούλημα – ιδιωτικοποίηση της δημόσιας περιουσίας με την ένταξη των πάντων στο Υπερταμείο των δανειστών, μαζικοί πλειστηριασμοί (που θα πολλαπλασιαστούν όταν τα «κόκκινα δάνεια» παραδοθούν στα κοράκια των τραπεζών), φοροεπιδρομή στα φτωχά λαϊκά στρώματα, εκπαίδευση για «λίγους και «εκλεκτούς» και ο νέος προϋπολογισμός λιτότητας και περικοπών με στόχο ανεδαφικά πλεονάσματα.
Έξι χρόνια τώρα αυτή η πολιτική έχει οδηγήσει σε κοινωνική καταστροφή με την ανεργία  να φτάνει το 23,1% και όμως συνεχίζουν στον ίδιο δρόμο με μοναδικό στόχο να εξυπηρετηθούν οι πολυεθνικές, οι τραπεζίτες και το μεγάλο κεφάλαιο για να ενισχυθούν ακόμα περισσότερο τα κέρδη τους πάνω στην δική μας δυστυχία.
Μέρα με την ημέρα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ επαναλαμβάνει ξεδιάντροπα όλα τα ψεύτικα επιχειρήματα των προηγουμένων Κυβερνήσεων για να πείσει το κόσμο για την πολιτική της. Υπόσχεται ότι δίνει «σκληρή μάχη» για να γίνει «ρύθμιση του χρέους» και να «έρθει η ανάπτυξη». Η «ανάπτυξη» τους - αν ποτέ έρθει γιατί το χρέος ήταν και είναι μηχανή εκβιασμού στα χέρια των τραπεζιτών και των δανειστών - θα είναι τόσο ματωμένη όσο και η κρίση τους. Με μισθούς και συντάξεις πείνας, με εργασιακές σχέσεις – λάστιχο και εργατικά ατυχήματα και θανάτους.
ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΛΥΣΗ: Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ
Υπάρχει εναλλακτική λύση. Είναι η σύγκρουση και η ρήξη με τη κυβέρνηση, τους δανειστές και όλους τους εκμεταλλευτές βιομήχανους, μεγαλέμπορους, τραπεζίτες ξένους και ντόπιους που αξιοποιούν τα μνημόνια για τα συμφέροντά τους.
Απεργούμε και παλεύουμε για άμεση και μονομερή ικανοποίηση όλων των βασικών λαϊκών στόχων και αιτημάτων. Η ανατροπή δεν είναι ουτοπία. Αντίθετα, είναι η μόνη ρεαλιστική διέξοδος. Πλατιά στρώματα, παρά τις απογοητεύσεις και τις διαψεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ, επιμένουν. Ένα νέο κύμα αντίστασης και απελευθέρωσης γεννιέται. Οι εργαζόμενοι μπορούμε να νικήσουμε αρκεί να το πιστέψουμε!

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 8 ΤΟΥ ΔΕΚΕΜΒΡΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: