Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2016

Στη γραμμή Σόιμπλε ο Μητσοτάκης

Αρνητικό μήνυμα στον Αλέξη Τσίπρα έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τις Βρυξέλλες, όπου βρίσκεται για τη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.
Με δήλωσή του που περιγράφει το σκεπτικό με το οποίο θα προσέλθει η αξιωματική αντιπολίτευση στην ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή για τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού (σ.σ. αναμένεται να ψηφίσει «παρών»), ο πρόεδρος της Ν.Δ. διαμηνύει στον πρωθυπουργό «να μην ψάχνει να βρει συνενόχους σε αυτή την τυφλή πορεία. Οι Έλληνες μπορούμε να προχωρήσουμε μπροστά στηριγμένοι μόνο στην αλήθεια και την ενότητά μας».
Ταυτίζεται, μάλιστα, απόλυτα με την άποψη του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε καθώς υποστηρίζει ότι ο «επικίνδυνος» Τσίπρας «παραγνωρίζει μια αδήριτη πραγματικότητα: ότι με βάση το τρίτο μνημόνιο, το οποίο ο ίδιος υπέγραψε, τέτοιες πρωτοβουλίες πρέπει να αναλαμβάνονται σε συνεννόηση με τους εταίρους μας».
Συνεχίζοντας τη σφοδρή προσωπική επίθεση κατά του πρωθυπουργού, ο κ. Μητσοτάκης τον χαρακτηρίζει ανήθικο γιατί παρουσιάζει μια εφάπαξ παροχή ως 13η σύνταξη, την ίδια στιγμή που δρομολογεί νέες μεγάλες μειώσεις για τους συνταξιούχους και αγνοεί όσους έχουν ακόμη μεγαλύτερη ανάγκη από την κρατική στήριξη.
«Η χώρα έχει πληρώσει ακριβά τις ψεύτικες μαγκιές του κ. Τσίπρα, που αλληθωρίζουν στο εσωτερικό πολιτικό ακροατήριο. Αυτές οι συμπεριφορές δίνουν άλλοθι στις ακραίες φωνές εκτός Ελλάδας να τεντώνουν το σκοινί και να μην επιτρέπουν στη χώρα να πετύχει έναν έντιμο συμβιβασμό», συμπληρώνει ο πρόεδρος της Ν.Δ.
Και καταλήγει με το πάγιο αίτημά του για εκλογές: «Ο κ. Τσίπρας διχάζει την κοινωνία γιατί δεν αντέχει το βάρος των ευθυνών του. Αν αναζητεί διέξοδο ας το κάνει τουλάχιστον με αξιοπρέπεια και χωρίς να ναρκοθετήσει την πορεία της εξόδου της χώρας από την κρίση. Αρκετή ζημιά έχει ήδη κάνει στην πατρίδα μας».
Σκληρή απάντηση από το Μέγαρο Μαξίμου
«Ο κ. Μητσοτάκης, για ακόμη μία φορά, δίνει τα διαπιστευτήριά του στους δανειστές. Ταυτίζεται πλήρως με το ΔΝΤ και τους ακραίους κύκλους που ζητούν σκληρά μέτρα για την κοινωνία», απαντά με ανακοίνωσή του το γραφείο του πρωθυπουργού.
Και ρωτάει ξεκάθαρα τη Ν.Δ.: «Θα επιλέξει να στηρίξει τους χαμηλοσυνταξιούχους; Ας έχει, τουλάχιστον, το θάρρος της γνώμης του, και να μην να κρύβεται πίσω από το ΔΝΤ. Όλα τα υπόλοιπα είναι υπεκφυγές...».

Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: