Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2018

Όλυμπος Αψάλου - Π.Α.Σ. Μ.Α. Πέλλας (1-3)1-6. Έξις δευτέρα φύσις;

Η συνήθεια είναι η δεύτερη φύση που μπορεί επαναλαμβανόμενη να ακυρώσει την πρώτη... Όταν αυτή είναι και κακή, τόσο το χειρότερο γι' αυτόν που την έχει! Η Πέλλα σήμερα παρά τον πολύ βαρύ αγωνιστικό χώρο του γηπέδου της Αψάλου, όπως φυσικά και των περισσοτέρων ερασιτεχνικών γηπέδων της χώρας μετά την πολύωρη έντονη βροχόπτωση, απέδωσε και πάλι πολύ καλό ποδόσφαιρο πετυχαίνοντας μια ακόμη ευρεία νίκη, όμως «αμαύρωσε» κατά κάποιον τρόπο την εικόνα της, σπαταλώντας πάρα πολλές απίστευτες ευκαιρίες! Κι όταν κάτι το επαναλαμβάνεις, υπάρχει ορατός ο κίνδυνος να το συνηθίσεις...
Ο αντίπαλος αδύναμος, η διαφορά δυναμικότητας εμφανώς τεράστια, το παιχνίδι χωρίς κανένα άγχος και κανέναν φόβο για την τελική του έκβαση, εντούτοις η επιπολαιότητα στα «τελειώματα» του προηγούμενου αγώνα με τα Εσώβαλτα, ξανάκανε την εμφάνισή της σήμερα, σε βαθμό όμως υπερθετικό! Κριτική σοβαρή στο παιχνίδι δεν μπορεί να γίνει άλλη, εκτός των αναρίθμητων χαμένων κλασικών ευκαιριών, ως επί τω πλείστων σε φάσεις τετ α τετ μόνοι απέναντι στο ανυπεράσπιστο τέρμα και πολλές φορές με εκτός θέσης τον τερματοφύλακα! Η μεσοεπιθετική γραμμή και όσοι πέρασαν ως αλλαγή σ' αυτή, που είχε πολύ καλή παρουσία αποδίδοντας ωραίο ποδόσφαιρο σε ολόκληρο το παιχνίδι και δημιουργώντας σωρεία κλασικών ευκαιριών, ήταν κι αυτή που αφειδώς τις σπατάλησε είτε σημαδεύοντας τον αντίπαλο τερματοφύλακα, είτε αστοχώντας από πλεονεκτικές θέσεις! Σκόραραν για την ομάδα μας μετά από πολύ ωραίες ομαδικές προσπάθειες, οι Γουστέρης(11', 35', 55'), Μπρατσούδης(25', 83') και Ζούζουλας (78'). Οριζόντιο δοκάρι είχε ο Καρασμάνης σε κοντινό σουτ. Για τους γηπεδούχους είχε ισοφαρίσει προσωρινά ο Καραϊσαρίδης(23'), στην μοναδική ίσως περίπτωση του 90λεπτου, που πάτησαν με αξιώσεις περιοχή.
Η ομάδα μας που δείχνει και είναι σε πολύ καλή κατάσταση παρά τα προβλήματα απουσιών(Μπουράκης, Τοπάλης, ενώ εμπύρετος αγωνίστηκε ο Γουστέρης), πρέπει να αφήσει την επαναλαμβανόμενη «κακή συνήθεια» των χαμένων κλασικών ευκαιριών, για να καταφέρνει να εισπράτει αγωνιστικά αλλά κυρίως βαθμολογικά, αυτό που δικαιούται... Αν σήμερα ήταν στοιχειωδώς εύστοχη και σκόραρε σε λιγότερες έστω από τις μισές ευκαιρίες που δημιούργησε, θα καταγραφόταν ίσως το μεγαλύτερο σκορ στην ιστορία του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου του νομού μας.
Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν όσο μπορούσαν, αλλά να διεκδικήσουν κάτι θετικό από το σημερινό παιχνίδι, ήταν πάνω από τις δυνάμεις τους. Το δείχνουν και το λένε φωναχτά οι άνθρωποι της ομάδας της Αψάλου, ότι αυτό που προέχει είναι η επιβίωση και η συνέχεια του συλλόγου, συνειδητά συμβιβασμένοι προ πολλού, με την ιδέα του υποβιβασμού...
«Υγιεινός περίπατος» για την διαιτητική τριπλέτα το παιχνίδι, με κατά κόρον σωστές υποδείξεις σ' ένα δύσκολο τερέν, από τους κ.κ. Κατεριάδη, Ζγουρό και Αλμαλιώτη.
➤Ο κατά συνθήκη σέντερ φορ των γηπεδούχων Καραϊσαρίδης(τερματοφύλακας), μετά τα Εσώβαλτα, σκόραρε και απέναντι στην ομάδα μας.
➤Κανείς φίλαθλος της Πέλλας στο γήπεδο, εκτός της διοίκησης και τριών τεσσάρων γονιών ποδοσφαιριστών!
➤Η ομάδα μας την επόμενη αγωνιστική έχει ρεπό και βρίσκεται σε αναζήτηση αντιπάλου για φιλικό παιχνίδι, αφού ήταν προγραμματισμένο το έκτος έδρας παιχνίδι με τον παραιτημένο Π. Μυλότοπο.
Οι συνθέσεις
Όλυμπος Αψάλου: Τσαβδαρίδης, Παπαδόπουλος(Τσίμας 65'), Αριτζόγλου, Γρηγοριάδης, Σαμαράς, Τσολερίδης Σ., Ανδρίτσος(Παπάζογλου 46'), Μητιτανίδης, Καραϊσαρίδης, Καραπατάκης, Σιδηρόπουλος.
Μ.Α. Πέλλας(Μαυροβουνιώτης): Μανίκος, Καρασμάνης(Σταυρακάκης 70'), Σιαματάς, Αβραάμ, Βασιλάκογλου, Μπρατσούδης, Πλιόγκας, Ζούζουλας, Σιταράς, Ρέκος Β.Ι.(Κατσαμακτσής 46'), Γουστέρης(Στάγκος 67')(Αλμπάνης 82').
Μια προσφορά



























Δεν υπάρχουν σχόλια: