Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2018

«Απαγορεύεται το σεξ με το προσωπικό»

Με εντολή του Αυστραλού πρωθυπουργού απαγορεύεται στους υπουργούς της χώρας να κάνουν σεξ με το προσωπικό μετά το σκάνδαλο για τον αντιπρόεδρο, Μπαρναμπάι Τζόις, ο οποίος είχε σχέση με πρώην μέλος του προσωπικού του, που είναι έγκυος.
Στο τέλος μιας εβδομάδας κατά την οποία στην πολιτική ζωή της Αυστραλίας κυριάρχησε η διαμάχη για τις επίμαχες αποκαλύψεις, ο Μάλκομ Τέρνμπουλ έκανε λόγο για «συγκλονιστικό λάθος στην κρίση» του αναπληρωτή πρωθυπουργό. «Γέμισε θλίψη τις γυναίκες της ζωής του» είπε.
Ανακοίνωσε δε ότι Τζόις θα πάρει άδεια από τη Δευτέρα για να σκεφτεί και να ζητήσει συγγνώμη από την πρώην σύζυγό του και τις τέσσερις κόρες του, αλλά και για να δημιουργήσει ένα νέο σπίτι για τον σύντροφο και το μωρό τους.
Ο Τέρνμπουλ δήλωσε ότι το περιστατικό με τον Τζόις, ο οποίος είχε εργαστεί και ως σύμβουλός του για τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, έθεσε «ορισμένα σοβαρά ζητήματα σχετικά με τον πολιτισμό αυτού του τόπου στο κοινοβούλιο».
Σύμφωνα με τον Αυστραλό πρωθυπουργό, ο κώδικας συμπεριφοράς των υπουργών πρέπει να επαναξεταστεί σε ό,τι αφορά τις αξίες του σεβασμού στους χώρους εργασίας, τις αξίες της ακεραιότητας που «οι Αυστραλοί αναμένουν να έχουμε».
Οι υπουργοί πρέπει να ξέρουν «ότι οι σύζυγοι και τα παιδιά τους θυσιάζονται για να συνεχίσουν την πολιτική τους σταδιοδρομία και οι οικογένειές τους αξίζουν τιμή και σεβασμό» είπε.
Σε αυτό το πλαίσιο σκοπεύει να προσθέσει στον κώδικα «μια πολύ σαφή και αδιαμφισβήτητη διάταξη: Οι υπουργοί, ανεξάρτητα από το αν είναι έγγαμοι ή άγαμοι, δεν πρέπει να συμμετέχουν σε σεξουαλικές σχέσεις με το προσωπικό».
Ο Τέρνμπουλ ανακοίνωσε την απόφασή του σήμερα απαντώντας σε κοινοβουλευτικές ερωτήσεις. Κατά τη διάρκεια συνεδρίασης στο αυστραλιανό κοινοβούλιο ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης, Μαρκ Ντρέιφους, ζήτησε την απόλυση του αντιπροέδρου.
Η εξωσυζυγική σχέση του Τζόις έγινε γνωστή με πρωτοσέλιδο της Daily Telegraph του Σίδνεϊ. Ο ίδιος είχε απασχολήσει τα φώτα της δημοσιότητα πριν λίγους μήνες, όταν έχασε προσωρινά τη θέση του λόγω της διπλής του υπηκοότητας. 

Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: