Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2018

ΝΔ για Novartis: Υπουργοί ρίχνουν λάσπη στον ανεμιστήρα

Δεν περιγράφονται αδικήματα στην πρόταση της πλειοψηφίας για την προανακριτική ανέφερε ο Μάκης Βορίδης. Ο χρόνος της προανακριτικής θα είναι βραχύβιος και θα αναπεμφθεί στη δικαιοσύνη εκτίμησε ο Ν. Παναγιωτόπουλος. Για συγκάλυψη των κατηγοριών κατά του Παναγιώτη Κουρουμπλή έκανε λόγο η Μαρία Σπυράκη.
Στην πρόταση της κυβερνητικής πλειοψηφίας για τη σύσταση της προανακριτικής επιτροπής δεν υπάρχουν αδικήματα υποστήριξε ο Μάκης Βορίδης τομεάρχης εσωτερικών κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου των αρμοδίων στελεχών της ΝΔ για το Σκάνδαλο της Novartis. «Δεν περιγράφονται αδικήματα, δεν υπάρχει δίωξη, δεν διατυπώνεται καν θέση» τόνισε ο κ. Βορίδης και σημείωσε ότι η προκαταρκτική θα πάρει μόνο θέση επί του ερωτήματος αν μπορεί να διερευνήσει την υπόθεση.
Ο τομεάρχης δικαιοσύνης της ΝΔ Νίκος Παναγιωτόπουλος τόνισε από τη μεριά του ότι «διαβάζοντας την κυβερνητική πρόταση καταλαβαίνουμε ότι ζητείται να συσταθεί ένα όργανο έρευνας που δεν μπορεί να την κάνει, λόγω αναρμοδιότητας. Με προφανή λόγω ύπαρξης να προβεί σε μια διαπιστωτική πράξη και κατά κύριο λόγο να δημιουργήσει τον σχετικό πολιτικό θόρυβο. Αυτή είναι η κυβερνητική μεθόδευση».
Μάλιστα ο κ. Παναγιωτόπουλος εκτίμησε ότι ο χρόνος ύπαρξης της επιτροπής θα είναι βραχύβιος, παραλληλίζοντάς την με το «ίδιο μοντέλο της προανακριτικής Παπαντωνίου» που η αναπομπή στη δικαιοσύνη ήταν «αναπόφευκτη».
Τα στελέχη της ΝΔ έθεσαν εκ νέου ζήτημα ακυρότητας των καταθέσεων των προστατευόμενων μαρτύρων σημειώνοντας ότι δεν υπήρχε έγκριση για να υπαχθούν στο σχετικό καθεστώς προστασίας από τον αρμόδιο αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου και επέμειναν στην ανάγκη να αποκαλυφθεί η ταυτότητά τους καθώς όπως τόνισαν «τίθεται ένα ζήτημα δημοκρατίας» για να μπορέσει να αμυνθούν τα πολιτικά πρόσωπα που βρίσκονται στο επίκεντρο πολιτικών αντιπαραθέσεων.
«Είναι φανερό ότι το μόνο που ενδιαφέρει τον κ. Τσίπρα είναι να σπιλώσει τους πολιτικούς του αντιπάλους. Έτσι ο ίδιος και οι Υπουργοί του παρεμβαίνουν στη Δικαιοσύνη και ρίχνουν λάσπη στον ανεμιστήρα. Και, όταν έρχεται η ώρα της κρίσεως, αυτή η ίδια πλειοψηφία ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, καταθέτει στη Βουλή πρόταση για τη σύσταση Προκαταρκτικής Επιτροπής, ώστε να διερευνηθεί η αρμοδιότητα του Σώματος της Βουλής» είπε από τη μεριά της η εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ Μαρίας Σπυράκη και συμπλήρωσε ότι « η  Βουλή είναι ερευνητικό ινστιτούτο. Αυτή η πρόταση για τη σύσταση Προκαταρκτικής Επιτροπής, ούτε αδικήματα περιγράφει, ούτε πρόταση για άσκηση δίωξης περιλαμβάνει. Το μόνο που περιλαμβάνει είναι την επιχείρηση συγκάλυψης των κατηγοριών κατά του κ. Παναγιώτη Κουρουπλή».
Μάλιστα όπως έκανε γνωστό η κα Σπυράκη η ΝΔ θα καταθέσει πρόταση για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τον Πάνο Καμμένο και την υπόθεση της Σαουδικής Αραβίας.
Ερωτηθείσα η κα Σπυράκη για την περίπτωση Σαλμά και το αν αποπειράθηκε να υπαχθεί στην κατηγορία του προστατευόμενου μάρτυρα στο πλαίσιο των ερευνών των αμερικανικών αρχών η κα Σπυράκη παρέπεμψε στις ανακοινώσεις που έχει ήδη κάνει ο πρώην υπουργός υγείας.
 
Θοδωρής Λαπαναΐτης
Πηγή: News247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: