Κυριακή 25 Μαρτίου 2018

Αναγέννηση Γ. - Μ.Α. Πέλλας (0-0)1-4. Έβγαλε μάτια!

Ακόμη μία γεμάτη εμφάνιση με πολύ καλό ποδόσφαιρο πρόσθεσε στο ενεργητικό της σήμερα η Πέλλα, έχοντας ως αντίπαλο όχι μόνο την Αναγέννηση αλλά και το πολύ βαρύ από τη συνεχόμενη βροχή Δημοτικό Στάδιο Γιαννιτσών. Ήταν πολύ καλύτερη σε ολόκληρη την διάρκεια του αγώνα, κυριάρχησε στο δεύτερο ημίχρονο και νίκησε κατά κράτος την Αναγέννηση, έστω κι αν άργησε 65 ολόκληρα λεπτά να βρει για πρώτη φορά τον δρόμο προς τα δίχτυα!
Η Πέλλα ξεκίνησε πολύ καλά τον αγώνα και στο πρώτο 25λεπτο έκλεισε την Αναγέννηση στο μισό γήπεδο, χάνοντας τρεις καλές ευκαιρίες να ανοίξει το σκορ, με τον Γουστέρη σε δύο περιπτώσεις και μία με τον Μπρατσούδη να μην καταφέρνουν να κάνουν το καλό τελείωμα. Στο διάστημα αυτό οι γηπεδούχοι δεν δημιούργησαν ούτε υποψία ευκαιρίας, ώστε να τους αισθανθεί έστω ελάχιστα η αμυντική γραμμή και ο τερματοφύλακας Ντιντιλάς. Από τα μέσα του ημιχρόνου και μέχρι την λήξη του, κι ενώ η επιθετικότητα της Πέλλας κόπασε, έγινε ένα πολύ μέτριο παιχνίδι κέντρου, με πιο αξιοσημείωτες φάσεις μία για κάθε ομάδα, ένα καλό τεχνικό φάουλ από πλάγια του Μπρατσούδη(βίντεο) για τους φιλοξενούμενους που έφυγε λίγο έξω από το οριζόντιο δοκάρι του Σαββουλίδη και μια καλή κεφαλιά του Αλεξανδρίδη σε πρώτο χρόνο στο πρώτο δοκάρι για τους γηπεδούχους, με τελική κατάληξη όμως άουτ, περίπου δύο μέτρα μακριά από το δεξί κάθετο δοκάρι του Ντιντιλά. Το σφύριγμα της λήξης του ημιχρόνου με το στείρο 0-0, φάνηκε να μην ικανοποιεί καμία από τις δύο ομάδες.
Στο δεύτερο ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι μπήκαν ακόμη καλύτερα στο γήπεδο και παίζοντας πολύ καλό ποδόσφαιρο κυριάρχησαν κάνοντας το γκολ να δείχνει απλά θέμα χρόνου. Με τις γραμμές πιο κοντά, με άριστες μεσοαμυντικές προσεγγίσεις και αντιδράσεις, με καλή κυκλοφορία και συνεργασίες στο χώρο της μεσαίας γραμμής και τις δύο πτέρυγες, αλλά κυρίως με εκρηκτική την μεσοεπιθετική τους γραμμή, έκαναν την άμυνα των γηπεδούχων στην κυριολεξία φτερό στον άνεμο και την βροχή! Κι ενώ οι πρώτες καλές ευκαιρίες με τους Γουστέρη και Μπρατσούδη δεν βρήκαν στόχο, δεν έγινε το ίδιο όταν η συχνότητά τους και η πίεση έγινε ακόμα μεγαλύτερη. Οι παίκτες της Πέλλας «χόρευαν» τους αντιπάλους τους στην λάσπη, έκαναν ότι ήθελαν στο γήπεδο, πέτυχαν τέσσερα εξαιρετικά σε δημιουργία και άψογα σε εκτέλεση τέρματα(Γουστέρης 65' και 85', Κατσαμακτσής 70', Μπρατσούδης 75'), με την δεδομένα νεανική, ταλαντούχα και καλογυμνασμένη Αναγέννηση να μην μπορεί να αντιδράσει πειστικά, παρά μόνο να μειώσει προσωρινά με τον Κατηριάδη στο 72' με σουτ μέσα από την μεγάλη περιοχή και μετά από ανεπιτυχή προσπάθεια των παικτών της Πέλλας να απομακρύνουν. Το τελικό σφύριγμα, τελείωσε μάλλον ανακουφιστικά το αγωνιστικό «δράμα» των γηπεδούχων.
Η Πέλλα κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο «έβγαζε» μάτια, κι ήταν αδύνατο να μην έφευγε σήμερα με το τρίποντο από τα Γιαννιτσά! Με άψογη τη μεσοαμυντική και με πλουραλιστική την μεσοεπιθετική της λειτουργία, βρήκε τελικά τις λύσεις παρά τα όποια αγωνιστικά προβλήματα πριν και κατά την διάρκεια του αγώνα και τις βρήκε με τρόπο ιδανικό. Όλοι οι ποδοσφαιριστές της όσοι χρησιμοποιήθηκαν, είχαν μεγάλη και πολύ θετική συνεισφορά σ' αυτό που είδαμε σήμερα και στο θετικό αποτέλεσμα. Όμως θα ήταν τουλάχιστον άδικο να μην εκθειάσουμε την απόδοση του κορυφαίου του γηπέδου Κυριάκου Κατσαμακτσή, αλλά κι αυτές των Γουστέρη, Μπρατσούδη, Τοπάλη και Ζούζουλα, που μας πρόσφεραν πολύ όμορφες ποδοσφαιρικές προσπάθειες και στιγμές!
Η Αναγέννηση αν και προσπάθησε αρκετά να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, δυστυχώς γι' αυτήν βρήκε την Πέλλα στα καλύτερά της κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο και μοιραία γνώρισε την δεύτερη φετινή ήττα στο γήπεδό της μετά απ' αυτή με την Δόξα Μαυροβουνίου. Πάντως σε καμία περίπτωση δεν θυμίζει την περσινή αρκετά ανταγωνιστική ομάδα του δευτέρου γύρου που έβγαζε το «λάδι» στον αντίπαλο μέχρι το τελευταίο λεπτό, παρόλο το γυμνασμένο και ταλαντούχο σύνολο που διαθέτει.
Ρεσιτάλ διαιτησίας από την σημερινή τριπλέτα των κ.κ. Βαμβακά, Αλατζά και Ζγουρό, που όχι μόνο δεν τους ξέφυγαν φάσεις, αλλά βοήθησαν και τα μέγιστα να δούμε έναν αγώνα με πολύ καλό ρυθμό και καλό ποδόσφαιρο, σ' έναν βαρύ αγωνιστικό χώρο.
Οι συνθέσεις
Αναγέννηση Γιαννιτσών(Κουτίδης): Σαββουλίδης, Αλεξανδρίδης Γ., Πισμισάκης, Ξανθόπουλος(Θεοδωρούδης 85'), Γεροντίδης, Κυζιρίδης, Στεφανίδης, Γεωργίας, Κατηριάδης, Τερζής(Hatia 85'), Αλεξανδρίδης Κ..
Μ.Α. Πέλλας(Μαυροβουνιώτης): Ντιντιλάς, Αβραάμ, Βασιλάκογλου, Πλιόγκας, Σταυρακάκης(Σιαματάς 31'), Γουστέρης, Μπρατσούδης, Ζούζουλας(Ρέκος Π.Ι. 85'), Τοπάλης, Κατσαμακτσής(Αλμπάνης 89'), Ρέκος Β.Ι.(Μπουράκης 57').
Μια προσφορά






















Δεν υπάρχουν σχόλια: