Τετάρτη 28 Μαρτίου 2018

Σε αυτή τη χώρα παίρνεις διαζύγιο-εξπρές με 50 ευρώ

Η Δανία είναι η χώρα με το υψηλότερο ποσοστό διαζυγίων στη δυτική Ευρώπη, καθώς σχεδόν οι μισοί γάμοι που τελούνται έχουν άδοξο τέλος, σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία για το 2017. Και η αιτία γι’ αυτό μάλλον εντοπίζεται στο πόσο εύκολο είναι να πάρει κανείς διαζύγιο στη Δανία.
Όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ του το Bloomberg, για να πάρει κάποιος διαζύγιο στη Δανία αρκεί να συμπληρώσει μία ηλεκτρονική φόρμα και να πληρώσει κάτι παραπάνω από 50 ευρώ, και αυτό ήταν! Ειναι πλέον διαζευγμένος/η!
Όμως τώρα, σύμφωνα με μία νέα νομοθεσία που εισηγήθηκε το αρμόδιο υπουργείο, τα ζευγάρια που συμφωνούν να δώσουν τέλος στο γάμο τους κοινή συναινέσει θα πρέπει στο μέλλον να περάσουν από μία τρίμηνη «περίοδο περισυλλογής», στη διάρκεια της οποίας θα τους προσφέρονται δωρεάν υπηρεσίες συμβουλευτικής από το κράτος. Σκοπός της νέας νομοθεσίας είναι να παρέχει μεγαλύτερη προστασία στα παιδιά.
Πάντως, το διαζύγιο-εξπρές θα εξακολουθήσει να ισχύει για θύματα ενδοοικογενειακής βίας, αλλά και για απατημένους συζύγους.

Πηγή: aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: