Πέμπτη 29 Μαρτίου 2018

Π.Α.Σ. Μέγας Αλέξανδρος Πέλλας - Εθνικός Γιαννιτσών (1-0)1-0. Ξεπέρασε τα όρια της!

Τα ψυχικά τους αποθέματα ήταν γνωστά, τα σωματικά τους λίγο πολύ επίσης, αλλά ο συνδυασμός και των δύο απέδειξε σήμερα ότι δεν υπάρχουν όρια στην ανθρώπινη φύση των ποδοσφαιριστών μας! Μια πειστική εμφάνιση, μια πολύ μεγάλη και σημαντική νίκη, μια κατάθεση ψυχής και μια «υπεράνθρωπη» προσπάθεια, που όμως με το σφύριγμα της λήξης επισκιάστηκε από εξίσου μεγάλες και σημαντικές παράπλευρες απώλειες! Μοιραίο το κοντράστ συναισθημάτων, με τα συναισθηματικά όρια χαράς και λύπης από τις ελάχιστες φορές που είναι δυσδιάκριτα σ' ένα ποδοσφαιρικό παιχνίδι.
Δεν θα μπω σήμερα στον κόπο να περιγράψω την εικόνα και τις φάσεις του αγώνα, αφού υπήρχε στο γήπεδο ο τηλεοπτικός φακός του PellaSports που τον κάλυψε εν πολλοίς και είναι αδιάψευστος μάρτυρας. Θα προβώ μόνο για τελευταία φορά σε κάποιες επισημάνσεις και παρατηρήσεις κομβικών φάσεων από εξώφθαλμα λανθασμένες διαιτητικές αποφάσεις(η αλήθεια είναι ότι δεν μ' αρέσει και δεν το συνηθίζω), που παρέλειψε να συμπεριλάβει στα highlights όποιος έκανε την τελική επιλογή τους...
Με δύο λόγια σ' ένα δύσκολο και πολύ δυνατό παιχνίδι, με τον αέρα και τα αλλεπάλληλα υπερβολικά «εύκολα» σφυρίγματα του διαιτητή να μην βοηθούν δύο φύσει τεχνικές ομάδες να παίξουν το ποδόσφαιρο που μπορούν, τον ρυθμό και την ποιότητα του, η ομάδα μας ήταν καλύτερη, είχε πιο καθαρές και πολύ περισσότερες ευκαιρίες, ήταν πιο αποφασισμένη, ήθελε πιο πολύ την νίκη και τελικά την πήρε πληρώνοντάς την όμως με αρκετά μεγάλο κόστος. Το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης που της έδωσε την νίκη, το πέτυχε ο Κυριάκος Κατσαμακτσής στο 20ο λεπτό με κοντινό σουτ και αρκετή δόση τύχης, ένα γκολ όμως που δικαιούνταν, που επιθετικά ζήτησε και διεκδίκησε πολύ περισσότερο από τον αντίπαλό της η Πέλλα σε ολόκληρο το 90λεπτο. Είχε μια γρανιτένια άμυνα επίσης που δεν άφηνε τίποτα στην τύχη... Η Πέλλα τις τελευταίες αγωνιστικές με τα αγωνιστικά της προβλήματα παίζει στα όρια της και όπως σήμερα κάποιες φορές, τα υπερβάλλει και τα ξεπερνάει παίζοντας πάνω απ' αυτά! Σήμερα είχε απέναντί της και μια πολύ δυνατή, έμπειρη και ποιοτική ομάδα, που διαθέτει ίσως το μεγαλύτερο αγωνιστικό βάθος και ένα από τα πλουσιότερα ρόστερ της κατηγορίας! Έτσι το σημερινό επίτευγμα της καθαρής και δίκαιης νίκης, αποκτά τον χαρακτηρισμό χωρίς υπερβολή, ενός άθλου!
Οι δύο βοηθοί άψογοι, με τον ρέφερι όμως της ανάμετρησης να διαψεύδει παταγωδώς τις καλύτερες των συστάσεων που τον συνόδευαν πριν η Πέλλα τον γνωρίσει εκ του σύνεγγυς ως ορισμένο διαιτητή σε αγώνα της. Επικεντρώνομαι σε τέσσερις πολύ κομβικές φάσεις που έγιναν στο τέλος του αγώνα και στις οποίες προσωπικά πιστεύω αδικείται κατάφωρα η Πέλλα, παραβλέποντας οικειοθελώς και επιεικώς τον πλημμελή και μεροληπτικό πειθαρχικό έλεγχο, όπως και τα προκλητικά περιφερειακά φάουλ(3-11 στον αριθμό!!!) σε αρκετές περιπτώσεις σε όλη την διάρκεια του αγώνα και στα δύο ημίχρονα υπέρ των φιλοξνεουμένων. Πρώτη φάση και με την οποία το παιχνίδι μπορεί να τελειώσει πρόωρα, όταν δεν δίνεται το πεντακάθαρο πέναλτι στον Ρέκο στο 85ο λεπτό, όταν αυτός βρίσκεται μόνος απέναντι από τον Δομουκτσιδη εντός περιοχής και ανατρέπεται πεντακάθαρα από πίσω από τον τελευταίο παίκτη του Εθνικού Βοτάρη(Νο 5). Δεύτερη φάση, αποβάλλεται δικαίως ο Μπαμπαλής(Νο 11) στο 95ο λεπτό με δεύτερη κίτρινη κάρτα για επικίνδυνο παιχνίδι με τον Κηλίκη(Νο 20) στην εξέλιξη να διαμαρτύρεται και να απωθεί το διαιτητή βίαια και απλά να δέχεται μόνο την κίτρινη κάρτα! Τρίτη φάση, ο ποδοσφαιριστής τη Πέλλας Τοπάλης(Νο 5) αποβάλλεται στο 96ο λεπτό για καθυστέρηση, κι ενώ πάνω σε φάση που εξελίσσεται αμυνόμενος βγάζει την μπάλα πλάγια άουτ, χωρίς ο ρέφερι να έχει υποδείξει καμία παράβαση, πράγμα που κάνει σχεδόν ταυτόχρονα υποδεικνύοντας φάουλ, προκειμένου να δείξει την δεύτερη κίτρινη στον ποδοσφαιριστή της Πέλλας ισοφαρίζοντας τις αποβολές! Και τέλος τα 8:30'' λεπτά καθυστερήσεων τα οποία κράτησε ο κ. Γιουματζίδης δεν υπήρξαν ποτέ, τουλάχιστον στο σημερινό παιχνίδι που παρακολουθήσαμε! Πρόκειται για επινόηση και μόνο δική του, αφού ούτε καν όλες οι προβλεπόμενες αλλαγές των δύο ομάδων δεν πραγματοποιήθηκαν... 
➤Στον πάγκο της Πέλλας και σήμερα βρίσκονταν δύο 14χρονοι, ο τερματοφύλακας Χρήστος Μπρατσούδης και ο μεσοεπιθετικός Νίκος Πιτσάρης, με τον τελευταίο μάλιστα να ξαναπαίρνει στο τέλος κάποια λεπτά συμμετοχής!
➤Δυστυχώς για άλλη μια φορά στο γήπεδο της Πέλλας, η ανταπόκριση και η αναγνώριση του κόσμου γι' αυτά που προσπαθεί και προσφέρει φέτος η ομάδα, είναι αντιστρόφως ανάλογες.
➤Η δεύτερη και τελευταία λαχειοφόρος αγορά του συλλόγου για την φετινή χρονιά τελείωσε προχθές και η διοίκηση μαζί με τους ποδοσφαιριστές ευχαριστούν όσους και όσες την στήριξαν.
➤Το ερχόμενο Σάββατο 31 Μαρτίου η ομάδα μας αγωνίζεται στην Κρύα Βρύση
Οι συνθέσεις
Π.Α.Σ. Μ.Α. Πέλλας(Μαυροβουνιώτης): Ντιντιλάς, Σταυρακάκης, Αβραάμ, Πλιόγκας, Βασιλάκογλου, Μπρατσούδης(Σιαματάς 76'), Ζούζουλας, Τοπάλης, Γουστέρης, Ρέκος Β.Ι.(Πιτσάρης 90+'), Κατσαμακτσής(Μπουράκης 66').
Εθνικός Γ.(Μητσάκης): Δομουκτσίδης, Γρηγοριάδης, Ιωαννίδης(Ρανδζής 83'), Βοτάρης, Γκογκολούδης, Πέλκας, Καμπάνης, Παπαστεργίου(Κηλίκης 46'), Μπλατσέρη, Μπαμπαλής, Πανταζίδης(Πρέμτσης 46').
Μια προσφορά
Φάσεις και γκολ από το PellaSports.gr















Δεν υπάρχουν σχόλια: