Δευτέρα 26 Μαρτίου 2018

«Στοπ» από το ΣτΕ και στο ηλεκτρονικό τσιγάρο

Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας αποφάνθηκε ότι στους ίδιους περιορισμούς και απαγορεύσεις που υπάγεται το συμβατό τσιγάρο, υπάγεται και το ηλεκτρονικό τσιγάρο και κατά συνέπεια σε όσους χώρους απαγορεύεται η χρήση του συμβατού τσιγάρου, απαγορεύεται και η χρήση του ηλεκτρονικού τσιγάρου.
Ειδικότερα, ο νόμος 4419/2016, έχει επιβάλει περιορισμούς και απαγορεύσεις στη διαφήμιση, στην πώληση και τη χρήση του συμβατού τσιγάρου και τον προϊόντων καπνού (απαγόρευση καπνίσματος σε δημόσιους χώρους, μεταφορικά μέσα, κ.λπ.). Ακόμη, με υπουργικές αποφάσεις καθορίζονται οι όροι και οι προϋποθέσεις λειτουργίας των χώρων καπνίσματος, το ύψος των προστίμων για τους παραβάτες, κ.λπ.
Τώρα, η Ολομέλεια του ΣτΕ με την υπ΄αριθμ. 704/2018 απόφασή της (πρόεδρος ο αντιπρόεδρος Αθανάσιος Ράντος και εισηγητής ο σύμβουλος Επικρατείας Σπυρίδων Μαρκάτης) απέρριψε ως αβάσιμους όλους τους ισχυρισμούς του Συνδέσμου Ελληνικών Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικού Τσιγάρου, που ζητούσε να ακυρωθεί μια σειρά υπουργικών αποφάσεων για την απαγόρευση καπνίσματος στους δημόσιους χώρους, τους περιορισμούς στη διαφήμιση προϊόντων καπνού, κ.λπ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: