Κυριακή 5 Αυγούστου 2018

Κακάο αντί για Κόκα!

Εκατοντάδες άνθρωποι διασκεδάζουν καθημερινά σε underground κλαμπ στο κέντρο του Βερολίνου σε party, χορεύοντας μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες και κάνοντας χρήση ουσιών. Μία από αυτές τους δίνει ενέργεια για αχαλίνωτο χορό. Οι χρήστες μπορούν να το βρουν σε διάφορες μορφές, σκόνη, χάπι, ρόφημα κ.α. Το όνομα του σίγουρα σας είναι γνωστό. Δεν είναι άλλο από το κακάο.
Τον τελευταίο καιρό το κακάο ξεχωρίζει σαν υπερτροφή, αλλά έχει γίνει και μια ιδιαίτερα δημοφιλής ουσία σε πάρτι. Η σκόνη κακάο παίρνει τη θέση του αλκοόλ και άλλων παράνομων ουσιών, όπως η κοκαΐνη και το MDMA (ecstasy). Η νέα αυτή «μόδα» φαίνεται ότι έχει διαδοθεί παγκοσμίως, από το Λονδίνο στη Νέα Υόρκη, αφού στα κλαμπ πωλούνται ποτά με κακάο και χάπια από την ίδια ουσία. Η πιο περίεργη μορφή όμως που μπορεί να τη βρει κανείς είναι σε σκόνη, όπως η κοκαΐνη.
Οι υποστηρικτές λένε ότι το ακατέργαστο, παρθένο κακάο είναι πολύ πιο ισχυρό από ότι φαντάζονταν στην αρχή, ενώ έχει και μυοχαλαρωτικές ιδιότητες. Αρχικά απελευθερώνονται οι ενδορφίνες και αυξάνεται η ροή του αίματος. Στη συνέχεια το μαγνήσιο χαλαρώνει τους μύες σας και το σώμα. Το ακατέργαστο κακάο είναι επίσης γεμάτο με ουσίες που αυξάνουν την κυκλοφορία του αίματος και διεγείρουν την εγκεφαλική λειτουργία, σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη του επιστημονικού περιοδικού Clinical Nutrition.
Η κατάποσή του ενεργοποιεί μία σειρά από αμινοξέα και νευροδιαβιβαστές, συμπεριλαμβανομένων των αναστολέων του ενζύμου της μονοαμινοξειδάσης, τα οποία επιτρέπουν στη σεροτονίνη και σε άλλους νευροδιαβιβαστές να κυκλοφορούν στον εγκέφαλο. Επίσης, η θεοβρωμίνη προκαλεί αίσθημα ευφορίας και ικανοποίησης, όπως και η φαιναιθυλαμίνη, η χημική ουσία που παράγεται όταν ερωτευόμαστε.
Και, φυσικά, το κακάο είναι νόστιμο. Η Ruby May είναι συνιδρύτρια του Lucid, ενός υπογείου κλαμπ για πάρτι στο Veder του Βερολίνου. Κάθε μήνα μαζεύονται για να πιουν κακάο, χορεύοντας με τους ήχους της ηλεκτρονικής μουσικής για έξι ώρες. «Συνήθως αναμειγνύουμε το κακάο με μέλι, σιρόπι αγαύης και κανέλα. Αν πάλι το πάρουμε σε μορφή σκόνης το αναμειγνύουμε με τζίντζερ, βατόμουρο και μέντα», ανέφερε στο ozy η May.
«Για να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα, το κακάο δεν στρεβλώνει την εικόνα της πραγματικότητάς. Με τους ήχους της μουσικής ‘ενισχύει’ την εμπειρία αντί να την μειώνει όπως κάνει το αλκοόλ και άλλες ουσίες. Στην πραγματικότητα η επίδραση είναι πολύ ήπια και δεν τριπάρεις. Το κακάο ενδυναμώνει τις νευρικές οδούς, παροτρύνοντας τον οργανισμό να παράξει χημικές ουσίες όπως τη σεροτονίνη. Είναι εθιστικό, όμως όχι όσο η καφεΐνη, και είναι σημαντικό να θυμάσαι ότι η χαρά δεν χρειάζεται κάποια ουσία για να βγει προς τα έξω. Μπορεί να νιώσεις θλίψη και να σκεφτείς, "πώς θα το διαχειριστώ αυτό;", ωστόσο το κακάο σου δίνει ενέργεια και την αίσθηση ότι όλα θα πάνε καλά στη ζωή», πρόσθεσε.
Όλα αυτά τα παρασκευάσματα δημιουργήθηκαν ουσιαστικά από το κίνημα «conscious dance», που επιδιώκει να δημιουργήσει ένα θετικό και υγιές περιβάλλον, στο οποίο οι συμμετέχοντες μπορούν να απελευθερωθούν από τις αρνητικές σκέψεις και τις κοινωνικές αναστολές, χορεύοντας ασταμάτητα. Με το αλκοόλ και τα άλλα ναρκωτικά είναι λίγο πιο δύσκολο να πετύχει κανείς αυτό το αποτέλεσμα. Και η αλήθεια είναι ότι τέτοια πάρτι έχουν αρχίσει να βρίσκουν κοινό.
 
Πηγή: tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: