Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2018

Τα σαββατιάτικα αποτελέσματα των αγώνων κυπέλλου - Γκολ και θέαμα κι από τον Π.Α.Σ. Μ.Α. Πέλλας

Ξεκίνημα των αγώνων κυπέλλου στην ΕΠΣ Πέλλας και τα «φαινόμενα» μόνο έκτακτα και ακραία δεν θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν, αφού τα υψηλά σκορ ήταν λίγο πολύ αναμενόμενα στα περισσότερα γήπεδα που διεξήχθησαν αγώνες. Καταιγίδα τερμάτων, με τους επιθετικούς των θεωρητικά και πρακτικά πολύ πιο έτοιμων ισχυρών ομάδων, να μην χαρίζονται στους ανέτοιμους και ποιοτικά αδύναμους και να βρίσκουν με μεγάλη συχνότητα και ευχέρεια τον δρόμο προς τα δίχτυα.
Συνολικά επιτεύχθησαν 47 τέρματα σε 6 αγώνες και δεν θυμάμαι παρόμοιο προηγούμενο τα τελευταία χρόνια μ' αυτή την αναλογία, έστω κι αν εμφανίζονταν μεγάλα σκορ κατά περιόδους σε ζευγάρια με εμφανέστατη διαφορά δυναμικότητας. 
Δείτε όλα τα σημερινά αποτελέσματα του κυπέλλου και το ρεπορτάζ του αγώνα Μ.Α. Πέλλας - Μ.Α. Όρμας:
Μια προσφορά του

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ - 2ος ΟΜΙΛΟΣ 1η αγωνιστική
Α.Σ. ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ - ΟΡΦΕΑΣ ΡΙΖΑΡΙΟΥ 7-0
ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ - 3ος ΟΜΙΛΟΣ 1η αγωνιστική
Α.Σ. ΕΔΕΣΣΑΙΚΟΣ - ΔΟΞΑ ΜΕΓΑΠΛΑΤΑΝΟΥ 8-0
ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ - 5ος ΟΜΙΛΟΣ 1η αγωνιστική
ΔΟΞΑ ΜΑΝΔΑΛΟΥ - ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ 7-2
ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ - 6ος ΟΜΙΛΟΣ 1η αγωνιστική
ΕΘΝΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ - ΠΟΝΤΙΑΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ Κ.ΒΡΥΣΗΣ 7-0
ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ - 8ος ΟΜΙΛΟΣ 1η αγωνιστική
ΠΑΣ ΣΚΥΔΡΑ 2000 - Μ ΘΥΕΛΛΑ ΛΥΚΟΣΤΟΜΟΥ 6-1

Κύπελλο Ερασιτεχνών: Π.Α.Σ. Μ.Α. Πέλλας - Μ.Α. Όρμας (3-1)8-1
Ο Π.Α.Σ. Μ.Α. Πέλλας δεν αποτέλεσε εξαίρεση στον σημερινό κανόνα και με αντίπαλο τον Μ.Α. Όρμας, απέδωσε ωραίο ποδόσφαιρο, πέτυχε οκτώ τέρματα, είχε δύο δοκάρια και πάρα πολλές πολλές χαμένες κλασικές ευκαιρίες! Κι ενώ ξεκίνησε φουριόζος παίζοντας μονότερμα τους φιλοξενούμενους και χάνοντας πολλές ευκαιρίες, χρειάστηκε την αφύπνιση από το 0-1 του Αβραμίδη (18'), για να αρχίσει να δημιουργεί και να σκοράρει κατά βούληση με κάθε τρόπο... Γουστέρης (30',55'), Μπουράκης (38'), Πλιόγκας (43',80'), Ζούζουλας (48'), Τοπάλης (63'), Πιτσάρης (72' το πρώτο επίσημο τέρμα με την ανδρική ομάδα του 14χρονου ποδοσφαιριστή!) ήταν οι σκόρερς των γηπεδούχων, ενώ τα δύο δοκάρια προήλθαν από ισάριθμες κεφαλιές των Σιαματά και Πλιόγκα στο πρώτο μέρος της αναμέτρησης. 
Τεράστια η διαφορά δυναμικότητας, δεν αντέχει σε καμία κριτική το παιχνίδι, που αποτέλεσε μόνο μια καλή προπόνηση για τους γηπεδούχους, με το τερματοφύλακα Δομουκτσίδη να παραμένει απλός θεατής. Οι ομάδες της Α' κατηγορίας σ' αυτή την φάση, εμφανίζονται στην πλειοψηφία τους ανέτοιμες και μάλλον αδιάφορες για τον θεσμό, αφού γνωρίζουν από καιρό την ημερομηνία έναρξης των αγώνων κυπέλλου και δεν «καίγονται» καθόλου να ξεκινήσουν νωρίτερα τον προγραμματισμό και τις προετοιμασίες τους. Έτσι μοιραία πέφτουν θύματα βαριών ηττών με μεγάλα σκορ, όπως σήμερα ο Μ.Α. Όρμας που είχε μόλις 3 τελικές σε ολόκληρο το παιχνίδι και με διακριθέντα τον τερματοφύλακά της Τσεντεμίδη.
Χωρίς προβλήματα με εύκολο απόγευμα για την διαιτητική τριπλέτα των Μιχαηλίδη, Αρέστη και Παπαδόπουλου. 
  • Την επόμενη αγωνιστική για τον 7ο όμιλο, ο Μ.Α. Πέλλας φιλοξενείται στους Σαρακηνούς από την τοπική Θύελλα, ενώ ο Μ.Α. Όρμας φιλοξενεί την Ελπίδα Έδεσσας. Αύριο διεξάγεται το άλλο παιχνίδι της πρώτης αγωνιστικής του ομίλου με την Ελπίδα Έδεσσας που πιθανότατα θα αγωνίζεται φέτος στην Α1 ερασιτεχνική, να υποδέχεται την Θύελλα Σαρακηνών.
  • Σήμερα εγκαινιάσθηκαν μάλλον με τον πλέον κατάλληλo «δοκιμαστικά» τρόπο, τα νέα δίχτυα του γηπέδου...
  • Με την καινούργια εμφάνιση θα εμφανιστεί στους Σαρακηνούς ο Π.Α.Σ. Μέγας Αλέξανδρος Πέλλας.
Οι συνθέσεις
Π.Α.Σ. Μέγας Αλέξανδρος Πέλλας(Χαρπίδης): Δομουκτσίδης, Μαλλόλι(Κωνσταντινίδης 85'), Σιαματάς, Πλιόγκας, Βασιλάκογλου(Αλμπάνης 76'), Καρασμάνης(Μπρατσούδης Τ. 52'), Τοπάλης, Μαντζανάς, Ζούζουλας(Πιτσάρης  66'), Μπουράκης(C), Γουστέρης.
Μ.Α. Όρμας(Κώνστας): Τσεντεμίδης, Νούσης Χ.(C), Στόϊκος(Νούσης Ε. 77'), Μπίτσας, Αθανασίου, Αβραμίδης Δ., Κώνστας, Μίνου, Αβραμίδης Α., Δημητρίου(Γώγου 88'), Μάρκου.




































Δεν υπάρχουν σχόλια: