Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2018

Πρώτο κουδούνι για τα σχολεία την Τρίτη με τα βιβλία στις τάξεις

Τέλος οι διακοπές από αύριο, Τρίτη, για τους μαθητές αφού θα χτυπήσει το πρώτο κουδούνι της νέας σχολικής χρονιάς. Φέτος, μάλιστα, με τα βιβλία ήδη στις τάξεις, όπως διαβεβαιώνει το υπουργείο Παιδείας, αλλά και με λιγότερα κενά αφού ήδη πραγματοποιήθηκαν οι προσλήψεις χιλιάδων αναπληρωτών εκπαιδευτικών, σε πρώτη φάση.
«Σχεδόν το σύνολο των κενών έχει καλυφθεί, ενώ τα βιβλία είναι ήδη στη θέση τους», δηλώνει ο υπουργός.
Ήδη, την προηγούμενη εβδομάδα ανακοινώθηκε η πρόσληψη 19.480 αναπληρωτών εκπαιδευτικών. Από αυτούς, 12.392 είναι εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (δάσκαλοι, νηπιαγωγοί και εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων) και 3.988 Δευτεροβάθμιας. Επιπλέον, 3.100 αναπληρωτές Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ) προσελήφθησαν στην Ειδική Εκπαίδευση.
Το μεγαλύτερο ποσοστό των προσλήψεων έγινε στην ειδική αγωγή, όπως διευκρίνισε ο υπουργός Παιδείας. «Στην ειδική αγωγή όμως έχουμε ένα πρόβλημα κι αυτό είναι το πρόγραμμα της παράλληλης στήριξης των εκπαιδευτικών που είναι δίπλα στα παιδιά. Εκεί τα κονδύλιά μας είναι πολύ περιορισμένα και προσπαθούμε να λύνουμε το κάθε πρόβλημα, αφού το μελετήσουμε, ώστε να κάνουμε τη μέγιστη αξιοποίηση των κονδυλίων που έχουμε. Πάντως κι εκεί ακόμη με ελλείψεις -το λέω για να μην κρύβουμε και τα προβλήματα που έχουμε ακόμη- κι εκεί είμαστε καλύτερα από πέρυσι. Όπως ακούσαμε ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε τη μόνιμη πρόσληψη 4.500 εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής, μιας και οι ανάγκες εκεί είναι πάρα πολύ πιεστικές» σημείωσε ο Κ. Γαβρόγλου.
Σε ό,τι αφορά τα βιβλία, από τη νέα σχολική χρονιά, σε ορισμένες τάξεις, οι μαθητές θα έχουν νέα σε συγκεκριμένα μαθήματα. Ειδικότερα, νέο βιβλίο θα έχουν τα Μαθηματικά της Ε' Δημοτικού, τα Γερμανικά της Α' Λυκείου, τα Γαλλικά της Β' Λυκείου, καθώς επίσης και το μάθημα «Σύγχρονος Κόσμος: Πολίτης και Δημοκρατία» της Β' Λυκείου.
 
Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: