Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2018

Αναγέννηση Γιαννιτσών - Π.Α.Σ. Μ.Α. Πέλλας (0-1)0-3. Rain Team...

Σ' ένα πολύ βαρύ γήπεδο, με αρκετό κρύο και την βροχή να πέφτει ασταμάτητα, με απουσίες και οριακή αποστολή, αλλά με μεγάλη θέληση και πάθος για τη νίκη, ο καλός του πρώτου ημιχρόνου και ο πολύ καλός του δευτέρου Μέγας Αλέξανδρος Πέλλας, κατέκτησε απόλυτα δίκαια και πειστικά, το πρώτο του εκτός έδρας φετινό τρίποντο. Απέναντι του η αρκετά καλή σήμερα και δεδομένα γυμνασμένη και αθλητική Αναγέννηση Γ., που όμως τα βρήκε «σκούρα» με τον ανώτερο σε όλη τη διάρκεια Μ.Α. Πέλλας.
Το πρώτο ημίχρονο ήταν μοιρασμένο με τους φιλοξενούμενους όμως να έχουν πιο καθαρές κλασικές ευκαιρίες να ανοίξουν το σκορ με τους Γουστέρη, Μπουράκη, Ζούζουλα και Πλιόγκα και τους γηπεδούχους να δημιουργούν τις δύο καλύτερές τους στιγμές στο παιχνίδι σ' αυτό το διάστημα, με τους Κυζιρίδη και Στεφανίδη. Το πρώτο γκολ της Πέλλας λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου στο 43' με τον Μαντζανά να πετάγεται μπροστά από τους αμυντικούς και να την στέλνει με δεξί δυνατό σουτ στο δεξί γάμα της εστίας του Σαββουλίδη, μετά από πανέξυπνη εκτέλεση φάουλ του Ζούζουλα.
Στο δεύτερο ημίχρονο ο Μέγας Αλέξανδρος έχοντας πολύ καλύτερη κυκλοφορία και ανάπτυξη και με πιο ανοιχτές και ψηλά τις γραμμές των γηπεδούχων, αφού ευτύχησε να πετύχει νωρίς στο 50' ακόμη ένα τέρμα από στημένο, με ωραία κεφαλιά του Σιαματά στο πρώτο δοκάρι, μετά από συστημένο κόρνερ και πάλι του εξαιρετικού Ζούζουλα, κατάφερε να απλοποιήσει την κατάσταση για τη συνέχεια. Με το παιχνίδι πλέον στα μέτρα των φιλοξενουμένων και τους γηπεδούχους να παίρνουν πιο πολλά ρίσκα, Μπουράκης, Γουστέρης, Τοπάλης και λίγο αργότερα Κατσαμακτσής με την είσοδό του στο παιχνίδι, έγιναν σχεδόν μόνιμες πηγές κινδύνου και απειλές για το τέρμα του Σαββουλίδη. Γουστέρης, Ζούζουλας, Μπουράκης και Κατσαμακτσής, έχασαν τις καλύτερες ευκαιρίες για την Πέλλα,  με τον πολύ καλό σήμερα Τοπάλη όμως να χρίζεται σκόρερ στο 89', με ατομική προσπάθεια και έξυπνο πλασέ μέσα από την περιοχή και θέση πλάγια αριστερά. Η μοναδική καλή ευκαιρία άξια αναφοράς για τους μαχητικούς και βελτιωμένους σε κυκλοφορία μετά το 0-2 γηπεδούχους, χάθηκε από τον Κυζιρίδη και πάλι, που σούταρε λίγο άουτ από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Δομουκτσίδη, από καλή θέση περίπου στο ύψος της μεγάλης περιοχής μόνος ανενόχλητος.
Δύσκολα βρίσκεις υστερήσαντα από την σημερινή Πέλλα, που σε όλη τη διάρκεια ήταν σοβαρή και πειθαρχημένη, τακτικά συνεπέστατη κυρίως μεσοαμυντικά, ενώ κατά διαστήματα απέδωσε και το καλό επιθετικό ποδόσφαιρο που μπορεί να παίξει. Η Αναγέννηση είχε καλή εικόνα κυρίως στα 3/4 του γηπέδου, δείχνοντας όμως ότι έχει κάποιο πρόβλημα στη δημιουργία ευκαιριών, αλλά κι όταν αυτές σε 3-4 περιπτώσεις της δόθηκαν, δεν μπόρεσε να βρει στόχο.
Άριστη η διαιτητική τριπλέτα των κ.κ. Γιουματζίδη, Σίπκα και Καραγιάννη, με κάποιες αμφιβολίες και παράπονα των φιλοξενουμένων, στη μη υπόδειξη πέναλτι λίγο πριν συμπληρωθεί το πρώτο 10λεπτο του αγώνα, σε καθαρό χέρι αμυντικού της Αναγέννησης, όταν ο Γουστέρης πέρασε και τον τερματοφύλακα Σαββουλίδη, με το ανεπιτυχές τάκλιν του αμυντικού με τα πόδια, να γίνεται απόλυτα επιτυχές με το χέρι, κι ενώ υπήρχαν οι καλύτερες προϋποθέσεις για γκολ στο ανυπεράσπιστο τέρμα.
►Την επόμενη αγωνιστική η Πέλλα φιλοξενείται στον Άγρα από το Νησί, ενώ η Αναγέννηση στην Αξό από την τοπική Νίκη.
Οι συνθέσεις
Αναγέννηση Γιαννιτσών(Κουτίδης): Σαββουλίδης, Θεοδωρούδης, Γεροντίδης, Πισμισάκης, Κοκκινίδης, Κυζιρίδης, Ξανθόπουλος, Στεφανίδης, Hatia(Αργυρίου 88'), Γεωργίας(Ασλανίδης 88'), Ουρουμίδης(Ζιώγας 86').
Π.Α.Σ. Μ.Α. Πέλλας(Χαρπίδης): Δομουκτσίδης, Σιαματάς, Τανταλίδης, Πλιόγκας, Βασιλάκογλου, Μπρατσούδης(Κατσαμακτσής 70'), Μαντζανάς, Τοπάλης(Κωνσταντινίδης 89'), Μπουράκης, Ζούζουλας(Αλμπάνης 87'), Γουστέρης.

Μια προσφορά του

 











Δεν υπάρχουν σχόλια: