Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2018

«Το κόμμα που εκτόξευσε την ανεργία στο επίπεδο ρεκόρ του 27,9%, έχει το θράσος να εγκαλεί την κυβέρνηση που την μειώνει»

«Το κόμμα που έγινε συνώνυμο των απολύσεων, εκτόξευσε την ανεργία στο επίπεδο ρεκόρ του 27,9%, διέλυσε τις εργασιακές σχέσεις, κατάργησε τις συλλογικές συμβάσεις και ισοπέδωσε τους μισθούς, έχει το θράσος να εγκαλεί την κυβέρνηση που μειώνει την ανεργία, επανέφερε τις συλλογικές συμβάσεις και αυξάνει τον κατώτατο μισθό», αναφέρει το υπουργείο Εργασίας σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε.
Παράλληλα, επισημαίνει ότι η ΝΔ δεν θέλει να αποδεχτεί ότι η σημερινή κυβέρνηση έχει μειώσει την ανεργία κατά 7 μονάδες, στο 18,9%, ότι έχουν δημιουργηθεί πάνω από 300.000 καθαρές νέες θέσεις εργασίας και το 70% αυτών είναι πλήρους απασχόλησης.
«Η ΝΔ δεν θέλει να αποδεχτεί ότι το ισοζύγιο των ροών μισθωτής απασχόλησης του πληροφοριακού συστήματος "ΕΡΓΑΝΗ" κατέγραψε τα δύο τελευταία χρόνια τις υψηλότερες θετικές επιδόσεις του από το 2001, με τις προσλήψεις να είναι περισσότερες από τις αποχωρήσεις κατά 136.260 το 2016 και κατά 143.545 το 2017. Η ΝΔ δεν θέλει να αποδεχτεί ότι στο δεκάμηνο του φετινού έτους το ισοζύγιο είναι θετικό κατά 168.282 νέες θέσεις εργασίας, επίδοση που είναι και αυτή η υψηλότερη από το 2001. Κάνει, επίσης, πως δεν καταλαβαίνει τις εποχικές διακυμάνσεις των ροών μισθωτής απασχόλησης, που επηρεάζονται από την τουριστική περίοδο στη χώρα μας» σημειώνει το υπουργείο Εργασίας.
«Η υποκρισία και τα ψέματα της ΝΔ δεν μπορούν να σβήσουν τον όλεθρο που προκάλεσε στην αγορά εργασίας, τον οποίο, μάλιστα, νοσταλγεί και θέλει να επαναφέρει με τις ακραία νεοφιλελεύθερες θέσεις της. Στον αντίποδα, η κυβέρνηση συνεχίζει την προσπάθειά της για τη βελτίωση της θέσης του κόσμου της εργασίας, την αύξηση του εισοδήματός του και τη διεύρυνση των δικαιωμάτων του», σχολιάζει το υπουργείο Εργασίας.
 
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: