Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2018

Τα αποτελέσματα των αγώνων του Σαββάτου στην ΕΠΣ Πέλλας - Ιανός ο Μέγας Αλέξανδρος

Χωρίς το αποτέλεσμα-έκπληξη διεξήχθη η πρώτη ημέρα της 6η αγωνιστικής στην Α1. Με το κλασικό σκορ νίκη εντός για τους πρωτοπόρους Σαρακηνούς, που κατέβαλαν την αντίσταση και της Αναγέννησης, ενώ οι Πρόμαχοι που έχουν ξεκινήσει φουριόζοι το φετινό πρωτάθλημα, νίκησαν και την Καλή και παραμένουν ψηλά στον βαθμολογικό πίνακα. Τέλος στο γειτονικό ντέρμπι της Νέας Τραπεζούντας Εθνικός και Πέλλα, αν και διεκδίκησαν μέχρι τη λήξη του αγώνα τη νίκη, στο τέλος όμως αναγκάστηκαν να τα μοιραστούν σχεδόν όλα.
Στις χαμηλότερες κατηγορίες την τιμητική του είχε το σκορ 0-3, με τον 2ο όμιλο της Β' ερασιτεχνικής να κλέβει την παράσταση από πλευράς παραγωγικότητας και υψηλών σκορ.
Στα Γιαννιτσά σ' ένα αρκετά καλό και αμφίρροπο παιχνίδι, ο Εθνικός καλύτερος στο μεγαλύτερο διάστημα του πρώτου μέρους και πολύ περισσότερο μετά την επίτευξη του τέρματος από τον Σιδέρη στο 23' μετά από αδράνεια των φιλοξενουμένων σε εκτέλεση κόρνερ του Γκογκολούδη, με την Πέλλα στο πρώτο δεκαπεντάλεπτο να ξεκινάει και να πατάει καλύτερα έχοντας την κατοχή και φτάνοντας πιο εύκολα και συχνά στην περιοχή των γηπεδούχων. Το τέρμα του Εθνικού αποσυντόνισε τους φιλοξενούμενους που έδειχναν να μην μπορούν να αντιδράσουν άμεσα ουσιαστικά, να χάνονται στο γήπεδο και να μην ανταποκρίνονται στα δυνατά και πολλές φορές σκληρά μαρκαρίσματα των γηπεδούχων. Ο Εθνικός βρήκε αρκετούς χώρους μετά το γκολ, δημιούργησε κι έχασε 4-5 άλλοτε καλές κι άλλοτε με πολύ καλύτερες προϋποθέσεις ευκαιρίες με τους Παπανικολάου, Ελευθεριάδη και Φλαρούντζο για να πάρει πιο ασφαλές προβάδισμα στο σκορ, χωρίς όμως να τα καταφέρει, με τον Δομουκτσίδη με πολύ θετικές επεμβάσεις να κρατάει την Πέλλα ζωντανή στο παιχνίδι. Στις καλύτερες στιγμές για την Πέλλα που έδειχνε χωρίς αυτοπεποίθηση και με αναίτιο εκνευρισμό μετά το γκολ που δέχθηκε, κι ενώ δεν «έκοβε ούτε με βαλέ» σε κανένα σημείο του γηπέδου, ξεχώρισε η μεγάλη ευκαιρία του Τανταλίδη λίγο έξω από την μικρή περιοχή που σούταρε άουτ μόνος αμαρκάριστος απέναντι από τον Καμπαλή, το δυνατό σουτ του Ζούζουλα που έφυγε μόλις άουτ δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του τερματοφύλακα του Εθνικού και η σωστή αντίδραση και πάλι του Καμπαλή στο εξ επαφής σουτ του Μαντζανά μετά από εκτέλεση φάουλ του Ζούζουλα.
Άλλη Πέλλα με περισσότερη ψυχή και πάθος στο δεύτερο ημίχρονο, πήρε από την αρχή τα ηνία της αναμέτρησης, με τον Εθνικό να μένει αρκετά πίσω θέλοντας να διαφυλάξει το ρευστό 1-0. Η φιλοξενούμενη κυκλοφόρησε την μπάλα, πίεσε δημιούργησε και κατάφερε αρχικά να κερδίσει πέναλτι σε ανατροπή του Γουστέρη στο 60', το οποίο εκτέλεσε ανεπιτυχώς ο Μπουράκης και απέκρουσε ο Καμπαλής και στο 80' να πετύχει το γκολ της ισοφάρισης με δυνατό σουτ του Μπρατσούδη μέσα από την περιοχή, ύστερα από ωραία ομαδική προσπάθεια με τους Τανταλίδη και Γουστέρη να αλλάζουν την μπάλα, πριν ο τελευταίος πασάρει στον σκόρερ. Στο τελευταίο δεκάλεπτο οι δύο ομάδες κυνήγησαν τη νίκη, έχασαν κάποιες ευκαιρίες αλλά με τους τερματοφύλακες σε σωστές αντιδράσεις, με την Πέλλα να έχει και πάλι την κατοχή και να είναι πιο απλωμένη στο γήπεδο και τους γηπεδούχους αρκετά πιο πίσω, να ψάχνουν περισσότερο τις αντεπιθέσεις. Το τελικό αποτέλεσμα δεν έδειξε να αρέσει σε κανέναν, ήταν όμως αυτό που απένειμε δικαιοσύνη με την εικόνα που έδειξαν οι δύο ομάδες σε ολόκληρο το 90λεπτο.
Στις πιο σημαντικές αποφάσεις της αναμέτρησης σωστές οι υποδείξεις της διαιτητικής τριπλέτας, με την ένσταση, ότι ο ρέφερι άφησε το παιχνίδι να εξελίσσεται, δείχνοντας ανοχή μετά από δυνατά μαρκαρίσματα πέραν του δέοντος σε πολλές φάσεις στο πρώτο μέρος. 
►Η Πέλλα την επόμενη αγωνιστική υποδέχεται τους Σαρακηνούς, ενώ ο Εθνικός φιλοξενείται στην Αξό.
Περισσότερα, στις φάσεις και τα γκολ με εικόνα και ήχο από την κάμερα του Pella Sports που έδωσε και σήμερα το παρόν στα ερασιτεχνικά γήπεδα του νομού.
Οι συνθέσεις
Εθνικός Γιαννιτσών(Μητσάκης): Καμπαλής, Βασιλειάδης, Γρηγοριάδης, Σιδέρης, Ζαφειρίου, Ζαμίδης, Γκογκολούδης, Ελευθεριάδης(Νάτσης 73'), Φλαρούντζος, Παπανικολάου(Λούτσης 63'), Χατζηστεφάνου.
Π.Α.Σ. Μ.Α. Πέλλας(Χαρπίδης): Δομουκτσίδης, Μαλλόλι, Βασιλάκογλου, Αβραάμ, Πλιόγκας, Μπρατσούδης Τ.(Σιαματάς 90'), Τανταλίδης, Μαντζανάς(Τοπάλης 64'), Μπουράκης, Ζούζουλας(Στάγκος 64'), Γουστέρης.

Μια προσφορά του









Α1 ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ 6η αγωνιστική
ΘΥΕΛΛΑ ΣΑΡΑΚΗΝΩΝ - ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ 3-1
ΕΘΝΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ - Μ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΕΛΛΑΣ 1-1
ΑΣ ΠΡΟΜΑΧΟΙ - ΝΙΚΗ ΚΑΛΗΣ 2-0

Α ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ - 1ος ΟΜΙΛΟΣ 6η αγωνιστική
ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΡΙΔΑΙΑΣ - ΕΛΠΙΔΑ ΕΔΕΣΣΑΣ 0-3
ΑΣΤΕΡΑΣ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ - ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ ΛΥΚΟΣΤΟΜΟΥ 0-3
Μ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΟΡΜΑΣ - ΠΑΟ ΚΕΡΑΣΙΑΣ 0-0
ΑΡΗΣ ΥΔΡΑΙΑΣ - ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΔΩΡΟΘΕΑΣ 0-3

Α ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ - 2ος ΟΜΙΛΟΣ 6η αγωνιστική
ΠΑΟΚ ΑΡΑΒΗΣΣΟΥ - ΠΟΝΤΙΑΚΗ Ν.ΚΡΥΑΣ ΒΡΥΣΗΣ 2-1

Β ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ - 1ος ΟΜΙΛΟΣ 4η αγωνιστική
ΑΡΗΣ Π ΗΛΙΑ - ΕΥΡΩΠΟΣ ΦΟΥΣΤΑΝΗΣ 3-0 α.α.
ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΕΔΕΣΣΑΣ - ΕΝΩΣΗ ΤΣΑΚΩΝ 1-1
ΑΡΗΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ - ΗΡΑΚΛΗΣ ΓΑΡΕΦΙΟΥ 3-1

Β ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ - 2ος ΟΜΙΛΟΣ 4η αγωνιστική
ΔΟΞΑ ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟΥ - Μ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΡΣΕΝΙΟΥ 0-3
ΗΡΑΚΛΗΣ Α ΛΟΥΚΑ - ΠΑΟΚ ΔΥΤΙΚΟΥ 5-3
ΑΓΙΑΞ ΠΕΛΛΑΣ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΡΑΧΩΝΑΣ 5-3

Δεν υπάρχουν σχόλια: