Τρίτη 1 Ιανουαρίου 2019

Τα πρωτοχρονιάτικα μηνύματα της πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας

Ευχές για καλή χρονιά αλλά και πολιτικά μηνύματα έστειλαν ο πρόεδρος της Δημοκρατίας και οι πολιτικοί αρχηγοί για την Πρωτοχρονιά.
Στο μήνυμά του για το νέο έτος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προτάσσει την ενότητα του ελληνικού λαού για την επίτευξη των εθνικών στόχων αναφερόμενος παράλληλα σε τρεις στόχους, σύμφωνα με την Ιστορία, τον Πολιτισμό και την προοπτική που μας αναλογεί στον ταραγμένο Κόσμο μας, την πρόοδο του Τόπου, την υπεράσπιση του Ευρωπαϊκού Οικοδομήματος και τη θωράκιση των Εθνικών Θεμάτων και Δικαίων.
Σύμφωνα με τον ΠτΔ, ο πρώτος στόχος .αφορά το χρέος να υπηρετήσουμε με συνέπεια την πρόοδο του Τόπου μας και συμπληρώνει ότι έχουμε χρέος να γνωρίζουμε ότι η κοινωνική δημιουργία δεν μπορεί ν’ αποδώσει, παρά μόνον όταν τα μέλη του κοινωνικού συνόλου αισθάνονται ασφάλεια έναντι όλων εκείνων των αντιδημοκρατικών στοιχείων, που επιχειρούν να υπονομεύσουν την κοινωνική ειρήνη και την κοινωνική συνοχή.
Ο δεύτερος στόχος αφορά την Ευρωπαϊκή προοπτική και αποστολή της Ελλάδας. Οι Έλληνες έχουν αποδείξει, τονίζει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ότι είναι συνειδητοποιημένοι Ευρωπαίοι, αφού επέλεξαν να μείνουν στην ευρωπαϊκή οικογένεια πληρώνοντας βαρύ τίμημα θυσιών.
Ο τρίτος στόχος αφορά τη θωράκιση των εθνικών θεμάτων και δικαίων. Ως προς το Κυπριακό, λέει ότι επιδιώκουμε, το συντομότερο δυνατό, τη δίκαιη και βιώσιμη λύση του. Ως προς τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, τονίζει ότι, επιδιώκουμε σχέσεις φιλίας και καλής γειτονίας. 
«Το 2019 μπορεί να είναι η χρονιά μας»
«Καλή χρονιά με υγεία και χαρά. Σε κάθε σπιτικό. Με ειρήνη στον κόσμο» εύχεται η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά της.
«Το 2019 μπορεί να είναι η χρονιά μας. Η χρονιά της αλλαγής και της πραγματικής ελπίδας. Ας το κάνουμε πράξη» επισημαίνει η κ. Γεννηματά.
«Το 2019 μπορεί να αποτελέσει μια χρονιά αποφασιστικής ισχυροποίησης του ΚΚΕ»
Στο μήνυμά της η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ τονίζει μεταξύ άλλων ότι «το 2019, που εγκαινιάζει τον νέο αιώνα ζωής και δράσης του ΚΚΕ, μπορεί να αποτελέσει μια χρονιά αποφασιστικής ισχυροποίησης του ΚΚΕ». «Αυτό είναι που μπορεί να κάνει την πραγματική διαφορά για τον λαό, για το κίνημά του, για το σήμερα και το αύριο», τονίζεται.
Παράλληλα, προειδοποιεί ότι «δεν αποκλείεται μια νέα, πιο βαθιά καπιταλιστική οικονομική κρίση, ενώ ήδη βρισκόμαστε μπροστά σε επικίνδυνες γεωπολιτικές εξελίξεις, ιδιαίτερα στην περιοχή μας».
«Το 2019 μπορεί να αποτελέσει μια χρονιά συμπόρευσης με το ΚΚΕ, στις εκλογικές μάχες, πρώτα απ' όλα μέσα στον αγώνα, στο κίνημα, στους χώρους δουλειάς. Εκεί μπορούμε να βρούμε κοινό βηματισμό, διέξοδο πάνω στο κρίσιμο ζήτημα: Στο πώς θα διαμορφωθεί μια μεγάλη Κοινωνική Συμμαχία, όχι μόνο για να διεκδικήσουμε ανακούφιση από τα σημερινά οξυμένα προβλήματα, αλλά και για να διαμορφώσουμε προϋποθέσεις για τη ριζική ανατροπή του σάπιου εκμεταλλευτικού καπιταλιστικού συστήματος, που γεννά φτώχεια, ανεργία, κρίσεις, πολέμους. Για το Σοσιαλισμό που είναι αναγκαίος και επίκαιρος όσο ποτέ!», αναφέρει μεταξύ άλλων το μήνυμα του ΚΚΕ.
«Το 2019 μπορεί να είναι μία αληθινά νέα χρονιά» 
«Αφού θέλουμε την Ελλάδα αλλιώς γιατί ζούμε κάτι άλλο; Το 2019 μπορεί να είναι μία ΑΛΗΘΙΝΑ ΝΕΑ χρονιά. Αρκεί να σκεφθούμε αλλιώς και να πράξουμε αλλιώς. Καλή χρονιά, σε όλα!», τονίζει στο μήνυμά του ο Σταύρος Θεοδωράκης. 
«Το 2018 ήταν η χρονιά της εξόδου της Ελλάδας από την κρίση» 
«Το 2018 ήταν η χρονιά της εξόδου της Ελλάδας από την κρίση. Μια κρίση που οι Έλληνες αντιμετώπισαν με αξιοπρέπεια, ενότητα και αλληλεγγύη, αλλά με πολλά θύματα, με θύματα ολόκληρες οικογένειες, επιχειρήσεις, οικογενειακούς προϋπολογισμούς. Η προσπάθεια που έγινε, στην οποία συμμετείχαμε οι "ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ", ήταν μία εθνική προσπάθεια. Μια προσπάθεια να βγούμε από τα μνημόνια, να φύγουμε από την παραχώρηση της εθνικής κυριαρχίας της χώρας» αναφέρει στο μήνυμα του για την Πρωτοχρονιά ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛΛ Πάνος Καμμένος.
«Το 2019 εύχομαι να είναι εκείνη η χρονιά που οι Ελληνίδες και οι Έλληνες θα μπορούν να θερίσουν τους καρπούς αυτών των θυσιών. Να μην μείνει ούτε ένας ο οποίος θα συνεχίσει να πληρώνει τα αποτελέσματα αυτής της κρίσης. Να προχωρήσουμε σε αυτά που υποσχεθήκαμε στον ελληνικό λαό, στην αντιμετώπιση της διαφθοράς, στην αντιμετώπιση εκείνου του συστήματος μέσω του οποίου το δημόσιο χρήμα γινόταν "προσωπικό" χρήμα για πολιτικούς, βρώμικο χρήμα. Και ο ελληνικός λαός με νηφαλιότητα, ενότητα, δημοκρατική πίστη θα προχωρήσει στην εκλογή της νέας κυβέρνησης που θα επιλέξει μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες» προσθέτει.
«Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ήμασταν εκείνοι που με θυσίες στο κίνημά μας ήμασταν δίπλα σε αυτή την κυβέρνηση εθνικής ενότητας. Όμως είμαστε και εκείνοι που θα προασπίσουμε μέχρι τέλους την εντολή που μας έχει δώσει ο ελληνικός λαός. Χρόνια Πολλά. Καλή Χρονιά σε όλους, με υγεία, δύναμη και ευτυχία» καταλήγει στο μήνυμά του ο κ. Καμμένος.
Νίκος Βούτσης: Να είναι το 2019 μία χρονιά ορόσημο για τη χώρα
Ολόκληρο το πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του προέδρου της Βουλής έχει ως εξής:
«Εκ μέρους της Βουλής των Ελλήνων εύχομαι υγεία και ευτυχία για τον καινούργιο χρόνο.
Να είναι το 2019 μία χρονιά ορόσημο για την επούλωση των τραυμάτων που άφησε στην κοινωνία μας, ιδιαίτερα στους πιο αδύναμους, η πολύχρονη κρίση και οι μνημονιακές οικονομικές δεσμεύσεις.
Να είναι χρονιά ανάτασης σε όλους τους τομείς. Γιατί η σελίδα έχει γυρίσει. Και η διαπίστωση αυτή, κάθε μέρα που περνάει, γίνεται όλο και περισσότερο κοινή συνείδηση.
Εκτιμώ ότι οι εργαζόμενοι, άνδρες και γυναίκες, μπορούν βάσιμα να έχουν την προσδοκία για ένα καλύτερο παρόν και μέλλον. Καθώς μειώνεται η ανεργία. Αποκαθίσταται η διαδικασία των εργασιακών συμβάσεων. Αναμένεται η αύξηση του κατώτερου μισθού.
Καθώς υπάρχουν δείγματα για το νέο "βιβλίο" που γράφεται πλέον στη νέα εποχή, με τη συμβολή και συμμετοχή των ίδιων των συμπολιτών μας.
Εύχομαι η χώρα μας να συνεχίσει να είναι παράγων ασφάλειας και ειρήνης στην πιο κρίσιμη, ίσως, ευρύτερη περιοχή του σημερινού κόσμου μας. Να δυναμώσουμε τη διεθνή αναγνώριση για την αλληλεγγύη και την ευθύνη μας ως χώρα, τόσο για τη φιλοξενία των προσφύγων, όσο και για τις πρωτοβουλίες συνανάπτυξης και φιλίας ανάμεσα στους λαούς και τα κράτη όλης της περιοχής.
Να ενισχύσουμε επίσης τον ρόλο της χώρας μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση για τη διαμόρφωση κοινωνικής ατζέντας. Για την άρση των ανισοτήτων και την αλληλέγγυα αντιμετώπιση των κρίσεων. Για την υποχώρηση των ξενοφοβικών, ρατσιστικών δυνάμεων που υπονομεύουν την ίδια την ύπαρξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Το 2018 μας κληροδότησε την τυπική λήξη των μνημονιακών προγραμμάτων και τη διευρυμένη δυνατότητα για πολιτικές και αποφάσεις με αποκλειστικό γνώμονα την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών και τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.
Επίσης, το 2018 μας κληροδότησε την επιτακτική ανάγκη να συνεχιστεί η ολόπλευρη στήριξη όσων συμπολιτών μας επλήγησαν από την τραγωδία στο Μάτι.
Τέλος, επισημαίνω την υποχρέωση όλων μας, εν όψει των πολιτικών αντιπαραθέσεων και των εκλογικών αναμετρήσεων μέσα στο 2019 μέσα στη Βουλή και γενικότερα στην πολιτική ζωή του τόπου, να διαφυλαχθεί ο πολιτικός πολιτισμός και ο σεβασμός στους πολίτες. Να ενισχυθεί η πραγματική ενημέρωση και πληροφόρηση, να μην επιτρέψουμε τον διχασμό και τη βία. Να εργαζόμαστε, όλες και όλοι, με συνέπεια για τις αξίες της Δημοκρατίας, της Ειρήνης και της πολιτικής που ενισχύει και κρατάει όρθια την κοινωνία.».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ και efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: