Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2019

Μαζικές συλλήψεις για στημένα παιχνίδια τένις στην Ισπανία

Κύκλωμα στημένων αγώνων τένις εξάρθρωσε η αστυνομία στην Ισπανία, προχωρώντας στη σύλληψη 28 επαγγελματιών παικτών, μεταξύ των οποίων και ένας που είχε λάβει μέρος στο περσινό τουρνουά U.S. Open.
Οι αστυνομικές αρχές ανακοίνωσαν την Πέμπτη ότι παίκτες επηρέασαν τα αποτελέσματα αφού δωροδοκήθηκαν από ένα κύκλωμα της Αρμενίας που εξαρθρώθηκε τον περασμένο Οκτώβριο. Τότε είχαν συλληφθεί 15 άτομα, ανάμεσα σε αυτούς και τενίστες.
Σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα του Associated Press, η αστυνομία έχει κάνει έφοδο σε 11 σπίτια, προχωρώντας παράλληλα στην κατάσχεση πολυτελών αυτοκινήτων, ενός όπλου, πιστωτικών καρτών καθώς και χρηματικού ποσού ύψους 167.000 ευρώ σε μετρητά.
Η ισπανική αστυνομία κατηγορεί τον παίκτη Μαρκ Φορνέλ Μέστρες, που επαγγελματικά έφτασε στο ανώτερο σημείο όταν βρέθηκε στην 236η θέση της κατάταξης το 2007, ότι ενήργησε ως σύνδεσμος μεταξύ παικτών και του αρμενικού κυκλώματος που τους δωροδόκησε για να αποκομίσει οφέλη από τα στοιχήματα.
Μέχρι στιγμής δεν έχουν δοθεί άλλα ονόματα στη δημοσιότητα.
Σύμφωνα με την Europol, που συνέδραμε στην αστυνομική επιχείρηση με επικεφαλής την ισπανική αστυνομία, τουλάχιστον 97 αγώνες από τα τουρνουά Futures και Challenger ήταν στημένοι.
Συνολικά 83 άτομα εμπλέκονται στην έρευνα, συμπεριλαμβανομένων των ηγετικών στελεχών του αρμενικού κυκλώματος.
Σε αυτό το πλαίσιο έχουν μπλοκαριστεί περισσότεροι από 40 τραπεζικοί λογαριασμοί ατόμων που κατηγορούνται για συμμετοχή στο κύκλωμα στημένων αγώνων.
 
Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: