Σάββατο 11 Μαΐου 2019

Δημόσια πρόσκληση σε ανοιχτή συζήτηση («ντιμπέιτ») από την Προοδευτική Πρωτοβουλία Πολιτών Πέλλας στους συνδυασμούς της Δ.Κ. Πέλλας

Η Προοδευτική Πρωτοβουλία Πολιτών Πέλλας προσκαλεί σε ανοιχτή συζήτηση («ντιμπέιτ») όλους τους τοπικούς συνδυασμούς της Δημοτικής Κοινότητας Πέλλας που κατέρχονται στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές της 26ης Μαΐου.
Ανοιχτή συζήτηση («ντιμπέιτ») μεταξύ εκπροσώπων όλων των συνδυασμών που συμμετέχουν στις εκλογές της 26ης Μαΐου 2019 για το Συμβούλιο Κοινότητας Πέλλας του Δήμου Πέλλας, προκειμένου οι συνδημότες μας να ενημερωθούν επαρκέστερα για τις θέσεις-απόψεις των συνδυασμών και των υποψηφίων συμβούλων και εν δυνάμει υποψηφίων Προέδρων Κοινότητας Πέλλας, πριν κάνουν την τελική τους επιλογή. Επιβεβλημένη η φυσική παρουσία και συμμετοχή πολιτών, οι οποίοι αφού πρώτα ακούσουν τους υποψηφίους, θα έχουν τη δυνατότητα παρέμβασης μέσω ορισμένου αριθμού ερωτήσεων, που θα απευθύνουν προς κάθε συνδυασμό.
Θεωρούμε ότι ο πολιτικός πολιτισμός επιβάλει πλέον την κοινή παρουσία των θέσεων και απόψεων των υποψηφίων κοινοτικών συμβούλων στα πλαίσια της προεκλογικής περιόδου, έξω από τις παλιές πρακτικές και μεθόδους. Πρέπει να δοθεί η δυνατότητα στους πολίτες να κρίνουν και να συγκρίνουν την καλύτερη επιλογή για το τόπο μας.
Εν αναμονή της απάντησης από τους άλλους συνυποψήφιους μας, προτείνουμε τέλος ένα πλαίσιο κανόνων, με το οποίο αυτή η συζήτηση μπορεί να διεξαχθεί και δηλώνουμε ότι ο συντονισμός της συζήτησης μπορεί να προκύψει με ένα πρόσωπο κοινής αποδοχής που θα προτείνουν οι άλλοι συνδυασμοί, θεωρώντας δεδομένο ότι εμείς εκ των προτέρων δεν θα έχουμε καμία αντίρρηση. Τόπος, χώρος, ημέρα, ώρα και όροι της συζήτησης, ας επιλεγούν ύστερα από συνεννόηση με τον συντονιστή και τους εκπροσώπους των συνδυασμών.
Ενδεικτικά προτείνουμε την Πέμπτη 23 Μαΐου περίπου 18:00 το απόγευμα, σε κάποιον δημόσιο ή ιδιωτικό χώρο του κέντρου του χωριού, στον πεζόδρομο, που θα πληρεί τις προδιαγραφές μια τέτοιας συζήτησης-εκδήλωσης. Επίσης οι συνδυασμοί θα μπορούν να επιλέξουν δύο υποψηφίους συμβούλους από το ψηφοδέλτιο τους, οι οποίοι θα τους εκπροσωπήσουν. Ο κάθε συνδυασμός δια στόματος του ενός εκ των δύο εκπροσώπων-υποψηφίων του, θα έχει τη δυνατότητα τριών ερωτήσεων(συνολικά 9) προς τους παριστάμενους υποψηφίους προσωπικά των άλλων συνδυασμών. Με την ολοκλήρωση κυκλικά των ερωτήσεων-απαντήσεων μεταξύ των συνδυασμών, θα ακολουθήσουν και πέντε ερωτήσεις των παρευρισκόμενων πολιτών(με προεγγραφή στον συντονιστή πριν την έναρξη της συζήτησης), προς τους εκπροσώπους κάθε συνδυασμού, κλείνοντας έτσι με τον καλύτερο τρόπο, τον κύκλο αυτής της δημοκρατικής πολιτικής συζήτησης-αντιπαράθεσης. Όλες οι ερωτήσεις μπορεί να είναι «ελεύθερες» ή προετοιμασμένες με οποιαδήποτε θεματολογία, αυστηρά σχετική όμως πάντα, με τον χαρακτήρα της εκδήλωσης. Στην διακριτική ευχέρεια του συντονιστή θα είναι, αν αυτό κριθεί αναγκαίο, η μη αποδοχή και διακοπή προσβλητικών ερωτήσεων ή απαντήσεων, προκειμένου να διαφυλαχθεί το κύρος των συνδυασμών, των υποψηφίων και της συζήτησης.
Πιθανή συνολική χρονική διάρκεια της συζήτησης οι 3 ώρες, δεδομένου ότι οι σύντομες και περιεκτικές απαντήσεις θα δίδονται από τους υποψηφίους, το ανώτερο μέσα σε 3 λεπτά χωρίς χρονόμετρο, αλλά κατά προσέγγιση.
Οι τρόποι επικοινωνίας με τους εκπροσώπους της Προοδευτικής Πρωτοβουλίας Πολιτών Πέλλας δεδομένοι, αφού τα τηλέφωνα όλων σχεδόν των υποψηφίων είναι διαθέσιμα και γνωστά τοις πάσι, ενώ υπάρχει και ο επιπλέον τρόπος αποστολής μηνυμάτων μέσω της σελίδας που έχει δημιουργηθεί για τις ανάγκες της προεκλογικής περιόδου. Χρήσιμο θα ήταν αυτό να συμβεί, αν συμβεί, τουλάχιστον μέχρι τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας Τετάρτη-Πέμπτη, ώστε να υπάρξει ο απαραίτητος χρόνος προετοιμασίας της εκδήλωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: