Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012

ΠΑΟΚ Γιαννιτσών - Μέγας Αλέξανδρος Πέλλας (0-1)0-1

     Τα εύκολα δύσκολα έκανε σήμερα ο Μ.Α. στα Γιαννiτσά, αφού ένα ματς στα μέτρα του κατάφερε να το κάνει ντέρμπι. Κέρδος το τρίποντο, αλλά η ομάδα πρέπει να βελτιωθεί και να έχει διάρκεια, αν θέλει να πετύχει τους στόχους της.
     Ο αγώνας ξεκίνησε με τις δύο ομάδες νευρικές με πολλά λάθη στο πρώτο 15λεπτο, χωρίς να δημιουργηθεί η παραμικρή ευκαιρία μπροστά στις δύο εστίες. Στην συνέχεια όμως ο Μ.Α. ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή του, χωρίς όμως να πιάσει τα δικά του αγωνιστικά στάνταρ, κυριαρχώντας μέχρι το τέλος του ημιχρόνου. Στο διάστημα αυτό έχασε 3-4 πολύ καλές ευκαιρίες με τους Τσιβελέκη κυρίως, αλλά και τους Κηλίκη, Γάκη, Τανταλίδη, όπου σε μία απ' αυτές μετά από ωραία προσπάθεια του Τανταλίδη και σουτ μέσα από την περιοχή ευτύχησε να προηγηθεί στα μέσα του ημιχρόνου, βάζοντας τις βάσεις για μια φαινομενικά «εύκολη» νίκη. Ο ΠΑΟΚ στο πρώτο ημίχρονο είχε μια κεφαλιά άουτ σε ολιγωρία της άμυνας, κι ένα καλό σουτ μέσα από την περιοχή που έφυγε ψηλά άουτ, αλλά γενικά είχε παθητικό ρόλο στο μεγαλύτερο μέρος.
     Με το ημίχρονο 0-1, την μέχρι εκείνη την στιγμή αγωνιστική εικόνα του αγώνα και την εμφανή ποιοτική ανωτερότητα των φιλοξενουμένων, θα περίμενε κανείς να δει τον Μ.Α. να απλοποιεί τα πράγματα στο δεύτερο. Αντ' αυτού ο Μ.Α. άφησε ανωτερότητα και ποιότητα στα αποδυτήρια, κι έδωσε στον ΠΑΟΚ περιθώρια και ελπίδες για κάτι καλό στο παιχνίδι. Όμως ο μέτριος ΠΑΟΚ και ο κακός Μ.Α. στο δεύτερο ημίχρονο, απογοήτευσαν τον αρκετό κόσμο που γέμισε τις κερκίδες. Πιο «αδικημένος» μπορεί να αισθάνεται ο ΠΑΟΚ αφού αυτός έχασε 2-3 ευκαιρίες να ισοφαρίσει, έστω κι από στημένες φάσεις. Στο κακό δεύτερο μέρος συμμετείχε άμεσα και ο κ. Μιχαηλίδης που έχασε φάσεις, ενώ είχε μερικές ανάποδες και αυστηρές υποδείξεις, διακόπτοντας πολλές φορές το παιχνίδι, το οποίο ήταν αρκετά ήρεμο σε γενικές γραμμές. Η εμφάνιση του δευτέρου ημιχρόνου για τον Μ.Α., με σχεδόν καμία ευκαιρία και κακό ποδόσφαιρο, πρέπει να ξεχαστεί γρήγορα και να αποτελέσει παράδειγμα προς αποφυγή. Τελικό σκορ 0-1 κι ακόμη μία νίκη για τον Μ.Α. που έπιασε κορυφή μετά και τις ισοπαλίες σε Αριδαία και Ριζάρι των μέχρι πρότινος πρωτοπόρων, Μ.Α. Ν.Μυλοτόπου και ΑΡΗ Προφήτη Ηλία.
     Δύσκολα βρίσκεις διακριθέντες, αλλά αν πρέπει να ξεχωρίσεις καποιους για την αγωνιστικότητα τους, αυτοί ήταν οι Κορόνας, Γάκης και ο Τανταλίδης του πρώτου ημιχρόνου.
     Η διαιτησία καλή στο πρώτο μέρος, με προβλήματα στο δεύτερο.
Η σύνθεση:. Ουγκανέζωφ, Κούμπους, Βουσβούρης, Κορόνας, Στάγκος(Καμπούρης), Γάκης, Τανταλίδης, Μπουράκης, Κηλίκης(Καραπίτας), Τσιβελέκης(Καραμούζας).

***Το γήπεδο του ΠΑΟΚ με μεγάλους εξωτερικούς χώρους και στίβο, θα πρέπει να προβληματίσει τους παράγοντες των γηπεδούχων, ώστε να υπάρχουν πίσω από τα τέρματα ball boys, για να μην υπάρχουν μεγάλες καθυστερήσεις στις επαναφορές οι οποίες δημιουργούν σοβαρά προβλήματα στην ροή και τον ρυθμό του παιχνιδιού.
***Επίσης εγκληματική παράλειψη από την πλευρά της Ε.Π.Σ. η απουσία ιατρού αγώνα, η οποία είναι απαραίτητη με οποιοδήποτε κόστος ακόμα και με επιβάρυνση των συλλόγων. Δεν χρειάζεται να συμβεί κάτι σοβαρό για να τρέχουμε αργότερα...
***Άλλον διαιτητή περιμέναμε να σφυρίξει βάση του πίνακα ορισμών, κι άλλον είδαμε στο γήπεδο! Μιχαηλίδης αντί Θεολόγου που δήλωσε κώλυμα.






2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

μηπως ο κουτς πρεπει να δοκιμασει και καποιους αλλους παικτες η καποιο αλλο συστημα;κατι δεν παει καλα και η ομαδα ειναι χαλια αγωνιστικα ασχετα αν κερδιζει βαθμους.δεν θα ειμαστε συνεχεια τοσο τυχεροι.ουτε προπονητης της εξεδρας ειμαι ουτε τπτ αλλο.απλα λεω αυτο που βλεπω...

Πέτρος Κάνος είπε...

Έχεις δίκιο για τους παίκτες, αλλά απ' ότι μου έχει πει εμπιστεύεται όλο το υλικό του που το θεωρεί ποιοτικό. Επίσης μου είπε ότι κανείς δεν θα αδικηθεί και θα πάρουν όλοι τις ευκαιρίες τους.
Όσο για το σύστημα, κατά την άποψή μου δεν νομίζω ότι θέλει αλλαγή αφού αποδίδει αποτελέσματα, χωρίς να είμαι και γω βέβαια «προπονητής» έτσι(της εξέδρας αθέλητα ή ηθελημένα είμαστε όλοι όμως χαχαχα). Το μόνο που χρειάζεται η ομάδα είναι κάποιοι ποδοσφαιριστές να συνέλθουν αγωνιστικά άμεσα και να παίξουν σύμφωνα με τις πραγματικές τους δυνατότητες.