Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2012

Πέλλα - Εξαπλάτανος (1-0)1-0

     Ματς που γρήγορα θα ξεχαστεί έγινε σήμερα στο γήπεδο της Πέλλας. Ο Μέγας Αλέξανδρος αν και ήταν καλύτερος δεν έπιασε τα δικά του καλά στάνταρ απόδοσης και πήρε αγχωτική νίκη με 1-0 επί της Δόξας που ήθελε αλλά δεν μπορούσε.
     Κακή εικόνα και μέσα και έξω από το γήπεδο σήμερα στην Πέλλα. Υποφερτή η αγωνιστκή εικόνα του Μ.Α. στο πρώτο μέρος, αλλά χωρίς καλές τελικές προσπάθειες. Ο Μ.Α. είχε την υπεροχή πίεσε αλλά δεν κατάφερνε να απειλήσει το τέρμα της Δόξας. Δυνατά μαρκαρίσματα με πολλές διακοπές, σε συνάρτηση με την μέτρια αγωνιστική παρουσία των δύο ομάδων, συναίτειναν να μην παιχθεί καλό ποδόσφαιρο. Αν εξαιρέσει κανείς την ευκαιρία του Καραπίτα σε σουτ μέσα από περιοχή και θέση πλάγια, το τετ α τετ του Τσιβελέκη στις δικαιολογημένα πολλές καθυστερήσεις του ημιχτόνου και το εκπληκτικό γκολ του Χαρμάνα που απέφυγε με ωραία ενέργεια τον αντίπαλό του και με τεχνικό αριστερό σουτ έξω από την περιοχή έστειλε την μπάλα στο αριστερό γάμα της Δόξας, δύσκολα μπορείς να βρεις άλλη φάση να περιγράψεις. Ίσως μια υποψία ευκαιρίας(της μοναδικής στο παιχνίδι) της Δόξας προς το τέλος του ημιχρόνου σε αναταραχή στην άμυνα της Πέλλας, τα παραπάνω συνθέτουν τα όσα είδαμε στο πρώτο ημίχρονο που τέλειωσε με 1-0.
     Στο δεύτερο ημίχρονο το απόλυτο τίποτα με πολλά λάθη, ισορροπημένο παιχνίδι κέντρου, χωρίς φάσεις στις δύο εστίες. Φτάνοντας ένα δεκάλεπτο πριν το τέλος, είδαμε την πρώτη καλή ευκαιρία των γηπεδούχων σε όμορφη ενέργεια του Καραπίτα από αριστερά αλλά κι αυτή να τελειώνει άδοξα για την Πέλλα αφού οι επιθετικοί της αστόχησαν από καλή θέση. Τελευταία ευκαιρία του αγώνα σε τετ α τετ του Κηλίκη η μπάλα να καταλήγει άουτ. Με 5' αδικαιολόγητη καθυστέρηση είχαμε το σφύριγμα της λήξης με τελικό σκορ 1-0. Δίκαιο το αποτέλεσμα αλλά χωρίς καλή αγωνιστική παρουσία για την ομάδα μας. Η Δόξα πολύ κακή δεν απείλησε καθόλου το τέρμα του Πόπη, που πέρασε ένα ήσυχο απόγευμα.
     Κορυφαίος της αναμέτρησης ο Γάκης, ενώ μακριά απ' αυτόν αλλά με καλές προσπάθειες οι Χαρμάνας και Στάγκος. Ίσως και ο Κούμπους να έμπαινε σ' αυτή την λίστα των διασωθέντων, αλλά τα αλλεπάλληλα λανθασμένα πλάγια άουτ του στερούν αυτό τον χαρακτηρισμό. Ο Καμπούρης επίσης με καλη παρουσία στο δεύτερο ημίχρονο όταν και χρησιμοποιήθηκε.
     Στο πειθαρχικό τομέα δεν τα πήγε καλά ο Παναγιωτίδης, που θα μπορούσε να προστατέψει τους ποδοσφαιριστές και την ποιότητα του παιχνιδιού, βγάζοντας την κίτρινη κάρτα σε σκληρά μαρκαρίσματα των δύο ομάδων.
    Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε η ανάρμοστη συμπεριφορά μερίδας φιλάθλων της Πέλλας, που τα έβαζαν κατά δικαίων και αδίκων, ίσως και λόγω του εκνευρισμού απο την ρευστότητα του σκορ. Θα πρέπει να φιλτράρουμε τις συμπεριφορές μας απέναντι στις φιλοξενούμενες ομάδες και τους φιλάθλους τους, πόσο μάλλον όταν μιλάμε για ένα σωματείο την Δόξα, με την οποία έχουμε αναπτύξει πολύς καλές σχέσεις. Άλλωστε αυτό είναι το ποδόσφαιρο, φιλία, άμιλλα και υγιής ανταγωνισμός.
     Για όσους απόρησαν με τις πατερίτσες του παράγοντα της ομάδας μας Γιάννη Μουρούνογλου, αυτές έχουν να κάνουν με τον ευτυχώς ακίνδυνο τραυματισμό του εν ώρα καθήκοντος, κι ενώ κούρευε το χόρτο του γηπέδου για να είναι όλα έτοιμα σήμερα.
     Την επόμενη αγωνιστική με τον ΠΑΟΚ στα Γιαννιτσά.
Η σύνθεση: Πόπης, Κούμπους, Κορόνας, Βουσβούρης, Στάγκος, Γάκης, Τανταλίδης, Μπουράκης(Καμπούρης), Καραπίτας, Χαρμάνας, Τσιβελέκης(Κηλίκης).







Δεν υπάρχουν σχόλια: