Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012

Πέλλα - Ριζάρι (2-0)2-0

      Γίνεται πλέον συνήθεια, ο Μέγας Αλέξανδρος να «καθαρίζει» τους εντός έδρας αγώνες του από το πρώτο μέρος. Χωρίς να εντυπωσιάσει, αλλά με ώριμη εμφάνιση κυρίως στο πρώτο μέρος, κατάφερε να περάσει ένα εύκολο σχετικά απόγευμα, κερδίζοντας τον Ορφέα Ριζαρίου με 2-0.
     Το γκόλ με το καλημέρα από τον Χαρμάνα, έδιωξε πρόωρα το άγχος και έδωσε αέρα στον Μ.Α. να παίξει για τουλάχιστον για ένα τέταρτο αρκετά καλό ποδόσφαιρο. Σε όλο το πρώτο ημίχρονο είχε τον απόλυτο έλεγχο, έχοντας καλή κυκλοφορία, αρκετό τρέξιμο και άριστες αλληλοκαλύψεις. Δημιούργησε αρκέτες φάσεις με τους Χαρμάνα, Καμπούρη, Καραμούζα και Καραπίτα, αλλά οι τελικές των Τσιβελέκη, Κούμπου και Μπρατσούδη(οριζόντιο δοκάρι) δεν έφεραν το επιθυμητό αποτέλεσμα στο τέρμα του Πασχαλίδη. Το δεύτερο γκολ πριν συμπληρωθεί το ημίωρο από τον Τσιβελέκη, σφράγισε  την καλή εικόνα του πρώτου μέρους. Ο Ορφέας είχε διάθεση για ποδόσφαιρο, αλλά δεν είχε τις λύσεις για να απειλήσει το τέρμα του Ουγκανέζωφ.
     Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Ορφέα να ισορροπεί αλλά χωρίς να δημιουργεί προβλήματα στην Πέλλα, εκτός από ένα επικίνδυνο σουτ από δεξιά στην ελάχιστες φορές σήμερα, ανοιχτή άμυνα της Πέλλας που εξουδετέρωσε σε κόρνερ ο Ουγκανέζωφ.. Έτσι για ερκατά μεγάλο διάστημα είδαμε ένα παιχνίδι κέντρου, με τις δύο ομάδες να κάθονται στο καθαρό 2-0. Με τις αλλαγές του κ. Κιούρκα, η Πέλλα είχε ένα καλό 10λεπτο μετά την συμπλήρωση μια ώρας αγώνα, χάνοντας 3 πολύ καλές ευκαιρίες με τους Γάκη, Τσιβελέκη και Βλαϊκούδη. Ένα μακρυνό φάουλ για τον Ορφέα, έδιωξε σε κόρνερ ο Ουγκανέζωφ, έχοντας τον πλήρη έλεγχο της φάσης. Το τελικό σκορ 2-0 απόλυτα δίκαιο, αντικατροπτρίζει την ανωτερότητα των γηπεδούχων. Ο Ορφέας προσπάθησε να παίξει ανοιχτό ποδόσφαιρο, αλλά μάλλον δεν του πήγε το παιχνίδι μ' έναν αμφανώς ανώτερο αντίπαλο. Κρατάμε την πολύ καλή και σοβαρή ανασταλτική λειτουργία της ομάδας μας, που δεν επέτρεψε σε καμία στιγμή του αγώνα να πιστέψει ότι θα μπορούσε να πάρει κάτι από τον αγώνα.
     Κορυφαίος του γηπέδου ο Τανταλίδης, ενώ καλή παρουσία για τους Γάκη, Τσιβελέκη, Καραμούζα, Κούμπου και Μπρατσούδη. Θετικός και ο Βλαϊκούδης στην πρώτη επίσημη συμμετοχή του, αγωνιζόμενος το τελευταίο 20λεπτο της αναμέτρησης.
     Πολύ καλή η διαιτησία και πάντα κοντά στις φάσεις.
Η σύνθεση: Ουγκανέζωφ, Κούμπους, Κορόνας, Τανταλίδης, Γάκης, Μπρατσούδης, Καμπούρης(Βλαϊκούδης), Καραμούζας, Καραπίτας(Κηλίκης), Χαρμάνας, Τσιβελέκης(Κυργιαφίνης).

-Πρεμιέρα για το ηχοσύστημα του γηπέδου, απ' όπου οι φίλαθλοι ενημερώθηκαν για τις συνθέσεις των ομάδων, τα αποτελέσματα στα υπόλοιπα γήπεδα της Α1, αλλά και ψυχαγωγήθηκαν με αρκετή μουσική τόσο πριν την έναρξη, όσο και την ανάπαυλα του ημιχρόνου..
-Πολύ ενοχλητικός ο καπνός από την καύση απορριμάτων, δυσκόλευε τις αναπνοές των αγωνιζομένων, αλλά και των φιλάθλων για περίπου μια ώρα, σε συνάρτηση με την υψηλή για την εποχή θερμοκρασία.
-Φιλικό το κλιμα και στην εξέδρα, όπου έδωσαν το παρόν κι αρκετοί φίλοι του Ορφέα.
-Με λευκές εμφανίσεις αγωνίστηκε σήμερα ο Μ.Α., εξαιτίας της κυανέρυθρης εμφάνισης των φιλοξενουμένων.
-Ακολουθούν δύο εκτός έδρας αγώνες για την ομάδα μας, σε Προφήτη Ηλία και Κρύα Βρύση.
-Ενός λεπτού σιγή κρατήθηκε από τον κ. Θεολόγου, στην μνήμη του πρόσφατα αδικοχαμένου συντοπίτη μας αστυνομικού Κακαμανούδη Αντώνη.











Δεν υπάρχουν σχόλια: