Παρασκευή 2 Αυγούστου 2013

Δέσμευση Τσίπρα για αποκατάσταση των απαράδεκτων αποκεφαλισμών στο Δημόσιο

Το «success story» της μνημονιακής πολιτικής αλλά και των πολιτικών που ασκήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια καταρρέει άμεσα από την περιγραφή των οξυμένων προβλημάτων που αντιμετωπίζει η συντριπτική πλειονότητα των πολιτών, υπογράμμισε χθες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, στη συνάντηση που είχε με τους εκπροσώπους των κοινωνικών φορέων του νόμου Θεσπρωτίας, μια εκδήλωση που οργανώθηκε από τον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ στην πόλη της Ηγουμενίτσας. Ο Αλ. Τσίπρας αναφέρθηκε στη λίστα των 2.122 καθηγητών τεχνικής εκπαίδευσης που δόθηκε στη δημοσιότητα, αλλά και στη νέα απαίτηση του ΔΝΤ για την απελευθέρωση των απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα, υπογραμμίζοντας πως το Μνημόνιο ζητά ανθρωποθυσίες και πως ο ΑΣΕΠ έχει μετατραπεί σε ΑΣΑΠ (Ανώτατο Συμβούλιο Απολύσεων)! Οι απολύσεις στον δημόσιο τομέα που παραβιάζουν το Σύνταγμα δεν είναι αποδεκτές από τον ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε ο Αλ. Τσίπρας, όπως και οι συγχωνεύσεις φορέων. «Κρίσιμη δέσμευση για μας», σημείωσε, "είναι η αποκατάσταση των απαράδεκτων αποκεφαλισμών στον δημόσιο τομέα".

«Δεν είναι δυνατόν να έχουν διαλυθεί τα πάντα και ο Σαμαράς να μιλά για 'success story'», υπογράμμισε ο Αλ. Τσίπρας. Και πρόσθεσε: «Εδώ και τρία χρόνια ακολουθείται μια πολιτική που οδηγεί τη χώρα σε ακόμα χειρότερη κατάσταση από αυτήν που υποτίθεται ότι σκόπευε να θεραπεύσει», καθώς, όπως σημείωσε, το χρέος της χώρας βρισκόταν στο 110% του ΑΕΠ, ενώ τώρα προσεγγίζει το 160%. Αποδομώντας περαιτέρω το «success story» του κ. Σαμαρά, ο Αλ. Τσίπρας σημείωσε πως ο παραγωγικός ιστός της χώρας έχει διαλυθεί και οι άνεργοι έχουν ξεπεράσει το 1,5 εκατομμύριο.

Απαιτείται πολιτική λύση για το Μνημόνιο

Το πρόβλημα του χρέους που αντιμετωπίζει η Ελλάδα δεν είναι μόνο δικό της, αλλά αφορά πρωτίστως τους δανειστές, τόνισε ο Αλ. Τσίπρας. Επιπλέον, υπογράμμισε πως η Γερμανία της κ. Μέρκελ κερδίζει από την εφαρμογή του Μνημονίου στην Ελλάδα, ενώ τόνισε πως το πρόγραμμα αυτό οδηγεί τη χώρα σε χρεωκοπία. Ο μόνος τρόπος να επιλυθεί η κατάσταση αυτή, επισήμανε ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είναι η ακύρωση του Μνημονίου και η επαναδιαπραγμάτευση της δανειακής σύμβασης. Πρόσθεσε δε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πανέτοιμος για σκληρές διαπραγματεύσεις με τους δανειστές και για το ενδεχόμενο εκβιασμών ως προς τις δόσεις που τυχόν χρησιμοποιήσουν και υπενθύμισε πως, μετά τον πόλεμο, η ίδια η Γερμανία πέτυχε στη διάσκεψη του Λονδίνου του 1953 διαγραφή χρέους, που υπερέβαινε το 60% αυτού, και ρήτρα ανάπτυξης για την αποπληρωμή του υπολοίπου.

Θα επαναφέρουμε τη "Δωδώνη" στο Δημόσιο

Απαντώντας στις τοποθετήσεις των φορέων της περιοχής, ο Αλ. Τσίπρας σημείωσε πως η «Δωδώνη» αποτελεί πιλοτικό μοντέλο για τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ δεσμεύτηκε για την επαναφορά της στο Δημόσιο. Επιπλέον σημείωσε την ανάγκη για την ανασυγκρότηση του συνεταιριστικού κινήματος και του πρωτογενούς τομέα της παραγωγής ως μοχλό για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και ξεκαθάρισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα ελέγξει εξονυχιστικά τη διαδικασία της αγοραπωλησίας της συγκεκριμένης εταιρείας.
Σε ό,τι αφορά το λιμάνι της Ηγουμενίτσας, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύτηκε ότι δεν πρόκειται να εγκρίνει την εκποίησή του και πως θα φροντίσει, αντίθετα, για την αναβάθμισή του, κάτι που δεν πρόκειται να κάνει κανείς ιδιώτης.
Αναφερόμενος στα προβλήματα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, ο Αλ. Τσίπρας δεσμεύτηκε για παροχή ρευστότητας στην αγορά μέσω μιας νέας «σεισάχθειας» για τις επιχειρήσεις και για τα νοικοκυριά, καθώς τα "κόκκινα δάνεια" αγγίζουν πλέον τα 62 δισ., όπως σημείωσε. Για το ίδιο θέμα, τόνισε τη σημασία ίδρυσης δημόσιων τραπεζών ειδικού σκοπού για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τον πρωτογενή τομέα της παραγωγής.
Κλείνοντας, ο Αλ. Τσίπρας τόνισε πως η κυβέρνηση που θα συγκροτήσει ο ΣΥΡΙΖΑ θα βάλει τέλος στο καθεστώς λαμογιάς και διαφθοράς που ταλαιπώρησε τη χώρα εδώ και δεκαετίες και θα συγκρουστεί με τη διαπλοκή. Προς τούτο, ζήτησε την πολιτική στήριξη των κοινωνικών φορέων.
Την εκδήλωση παρακολούθησαν, μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος της Ηγουμενίτσας, Γιώργος Κάτσινος, ο οποίος αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο θεσμός της αυτοδιοίκησης και στα συγκεκριμένα προβλήματα της Ηγουμενίτσας. Την εκδήλωση συντόνισαν ο Ανδρέας Νταής, γραμματέας της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Θεσπρωτίας και ο Δαυίδ Καρυωτάκης, μέλος της γραμματείας της Ν.Ε. του κόμματος.

Πηγή: Avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: