Όταν άλλη μια φορά το ίδιο το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο διατυπώνει ευθέως την ανησυχία του ("εάν οι επενδυτές δεν πειστούν ότι η πολιτική αντιμετώπισης του χρέους είναι αξιόπιστη", τότε οι επενδύσεις και η ανάπτυξη είναι απίθανες), το σήμα αδιεξόδου για τους ευπειθείς μνημονιακούς συγκυβερνήτες είναι περισσότερο από προφανές.
"Οχυρωμένοι" πίσω από το υποτιθέμενο τείχος του Μνημονίου, Σαμαράς - Βενιζέλος βλέπουν τους τριγμούς να γίνονται ρωγμές, τις ρωγμές να γίνονται χάσματα και την επερχόμενη πτώση να επιταχύνεται μπροστά στην ογκούμενη κοινωνική οργή.
Αναμασώντας την ακραία μνημονιακή προπαγάνδα, ενώ υλοποιούν τη μαζική εκτέλεση εργαζομένων και οικονομίας, οι συγκυβερνώντες πουλάνε "σάπια φύκια για μεταξωτές κορδέλες" και ταυτόχρονα εγκαλούν την... Αριστερά ότι παραμένει εκτός μνημονιακών τειχών!
Ανίκανοι να ξεφύγουν από το δρεπανηφόρο άρμα των νεοφιλελεύθερων εντολών, περίκλειστοι στη μνημονιακή αφασία τους αποπειρώνται να "μεταφέρουν" την όποια ουσιαστική συζήτηση σε καρικατούρα πολιτικής αντιπαράθεσης και σε διαρκή έκπτωση ακόμη και της κοινοβουλευτικής λειτουργίας.
Δανειστές και πρόθυμοι εκτελεστές τους ανησυχούν όλο και περισσότερο για τον εντεινόμενο κοινωνικό βρασμό και την επιταχυνόμενη πολιτική αστάθεια, γνώρισμα όχι μόνο ελληνικό, αλλά και ευρύτερο στον βαριά δοκιμαζόμενο Νότο της Ευρώπης.
Τα μνημονιακά τείχη θα πέσουν υπό το συντονισμένο κοινωνικό, πολιτικό σάλπισμα της επερχόμενης δημοκρατικής ανατροπής, σάλπισμα ουσιαστικής ελπίδας για τον λαό μας, για τους λαούς της Ευρώπης.
Όπως είπε προχθές στην ομιλία του στην Ηγουμενίτσα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, απευθυνόμενος στην υπό διαμόρφωση νέα κοινωνική πλειοψηφία που είναι αντιμνημονιακή, δημοκρατική, προοδευτική, πατριωτική, αυτή η πλειοψηφία είναι "μια ήρεμη δύναμη ανατροπής" που πείθεται από τον ΣΥΡΙΖΑ.
Οι μνημονιακοί συγκυβερνώντες τρέμουν μπροστά στο ενδεχόμενο προσφυγής στις κάλπες και για ευκαιριακή συγκάλυψη αναφέρονται σε "οριακές" δημοσκοπήσεις, σε μνημονιακές "αναλύσεις" κ.λπ.
Η συγκυβέρνηση εξαντλεί την κοινωνία και τον πολιτικό χρόνο της. Όσο γρηγορότερα οδηγηθεί στο περιθώριο τόσο καλύτερα για τον τόπο, για το αύριο όλων μας.

Πηγή: Avgi.gr