Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2013

Πέλλα - Εδεσσαϊκός (0-0)2-0

Νίκη ουσίας και επιβεβαίωσης για την Πέλλα σήμερα, αν και την πέτυχε αδικαιολόγητα αγχωτικά, απέναντι σ' έναν αντίπαλο στην κυριολεξία «φάντασμα» του ένδοξου παρελθόντός του. Διαβασμένη αμυντικά η ομάδα μας και αδιάβαστη επιθετικά, αφού έκανε τα εύκολα δύσκολα, ώστε στο τέλος να καταφέρει να κάμψει την αντίσταση του αδύναμου Εδεσσαϊκού.
Το καλό της πρώτο ημίχρονο η ομάδα μας το πέταξε στα «σκουπίδια», αφού έχασε σωρεία κλασικών ευκαιριών χωρίς καν να πατήσει το «γκάζι». Ρίσκος, Βογιατζής και Γάκης σε τέσσερις περιπτώσεις βρέθηκαν σε ανεπανάληπτα τετ α τετ με τον Πασχαλίδη, ευκαιρίες που χάθηκαν από έγκαιρες και σωτήριες επεμβάσεις του έμπειρου τερματοφύλακα, αλλά κι από αστοχία στο πλασέ του Βογιατζή. Στον αντίποδα ο Εδεσσαϊκός με πολλά προβλήματα σε όλες τις γραμμές δεν απείλησε ούτε μία φορά το τέρμα του Ζαχαριάδη, που παρέμεινε απλός θεατής της αναμέτρησης.
Στο δεύτερο ημίχρονο και μέχρι το 60', ο Εδεσσαϊκός ισορρόπησε στην μεσαία γραμμή χωρίς όμως να καταφέρνει να κάνει αντεπιθέσεις και ευκαιρίες, Ευκαιρίες δεν είχε ούτε η Πέλλα, που μόνο με στημένα προσπαθούσε να δημιουργήσει προϋποθέσεις για κάποιο γκολ. Η μεγαλύτερη διάρκεια του δευτέρου ημιχρόνου κύλισε ανούσια και με αρκετές καθυστερήσεις από τραυματισμούς εκατέρωθεν. Υποψία ευκαιρίας για τον Εδεσσαϊκό, ένα σουτ ψηλά άουτ του Λαφαζανίδη. Και φτάσαμε αισίως στο 80ο λεπτό, όταν από εκτέλεση φάουλ του Ρίσκου και σύγχιση στην περιοχή των φιλοξενουμένων, ο Χούτας με κοντινό πλασέ άνοιξε το σκορ. Στο τελευταίο δεκάλεπτο η ομάδα της Έδεσσας ήθελε αλλά δεν μπορούσε και η Πέλλα αποβάλλοντας το άγχος με το πρώτο γκολ, φαινόταν πιο επικίνδννη. Στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, με μια κάθετη πάσα του Καραμούζα τρύπησε και πάλι η πολύ ασταθής σήμερα άμυνα των φιλοξανουμέων, με τον Στάγκο να πασάρει έτοιμο γκολ στον Γάκη, κι αυτός να εκτελεί από κοντά τον Πασχαλίδη και να σφραγίζει την νίκη για την Πέλλα.
Η Πέλλα χωρίς να πιάσει υψηλά στάνταρ απόδοσης, έκανε σήμερα αυτό που έπρεπε ώστε να προσθέσει ακόμη τρεις πολύτιμους βαθμούς και να βλέπει την συνέχεια με άλλο μάτι. Μπορεί πλέον και κοιτάζει ψηλότερα ... Κορώνας, Καραμούζας, Ρίσκος και Γάκης οι καλύτεροι για την Πέλλα, που και μεσοαμυντικά λειτούργησε άψογα με κορυφαίο τον Χούτα που χρίστηκε και σκόρερ.
Ο Εδεσσαϊκός "περασμένα μεγαλεία και διηγώντας τα να κλαις". Σκιά του παρελθόντος η ομάδα των καταρρακτών, ανήμπορη και αδύναμη, ίσως η χειρότερη ομάδα που πέρασε μέχρι σήμερα από την Πέλλα.
Καλός ο κ. Ατζαμιδάκης και δίκαιη η κα Σταμενίκη, όχι όμως και ο α' βοηθός κ. Τριανταφυλλίδης που φάνηκε ανέτοιμος για αγώνες Α1.
Η σύνθεση: Ζαχαριάδης, Κούμπους, Γκουτούδης, Χούτας, Ξανθόπουλος, Ρίσκος(Καραλής), Κορώνας, Καμπούρης Κ.(Δεληλάμπου), Καραμούζας, Γάκης, Βογιατζής(Στάγκος)









3 σχόλια:

ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΟΣ είπε...

Συγχαρητηρια για την νικη που μας χαρισατε μπραβο σε ολα τα παιδια και σε ολο το team του ΜΕΓΑ σας ευχομαι καλα χριστουγεννα και καλες γιορτες.Ευχομαι νικη στο τελευταιο παιχνιδι της χρονιας και πολλες νικες για τον καινουργιο χρονο.Υγεια σε ολους μας και καθε ευτυχια απο καρδιας.

Δεξί extrem είπε...

Η παρακαταθήκη μου!
Αυτή είναι η ομάδα μας!
Διαφωνώ με την κριτική του βέλους, σήμερα η ομάδα μας, ήταν ομάδα με το «ο» κεφαλαίο! Τεχνική, δύναμη, αποφασιστικότητα, αγωνιστικός προσανατολισμός, αγωνιστική πειθαρχεία και ανθρώπινος- ατομικός- τσαμπουκάς! Τρομερή τεχνική καθοδήγηση!
Μπράβο τσακαλάκια! Μπράβο στα Πελλιωτάκια μας, μπράβο στους «ετεροδημότες» που τους πλαισιώνουν! Μπράβο στη διοίκηση, μπράβο στον προπονητή!
Θεωρώ, πως με τέτοιου είδους εμφανίσεις, η κόκκινη αρμάδα δεν έχει να φοβηθεί τίποτε!
Θεωρώ, πως με τέτοιου είδους εμφανίσεις, η ομάδα μπορεί να συμμετάσχει στα play-offS!
Αυτή η ομάδα που λοιδορούνταν μέχρι και χθες, τους έβαλε τα γυαλιά, μας έβαλε τα γυαλιά!
Και πάλι μπράβο και πάλι συγχαρητήρια!
Τελικά είχε δίκιο, σημαίνων παράγοντας του συλλόγου, που διακήρυττε σε όλους τους τόνους, πως κοντά στα Χριστούγεννα, θα τρίβουμε τα μάτια μας, με την ομάδα μας!
Εύγε, από τα βάθη της καρδιάς μου, στους διοικούντες για την, εν γένει, παρουσία της ομάδας, σε αυτούς τους χαλεπούς καιρούς!
Τέλος, ένα μεγάλο ευχαριστώ, και μια τεράστια συγνώμη, εκ μέρους- ίσως -όλων των φιλάθλων, για τον ποιο αδικημένο προπονητή, που πέρασε ποτέ από το χωριό μας!
Σήμερα, τον νίκησε κατά κράτος τον Μεσιμερλή!
Μπράβο Γιώργο, εγώ σε ξέρω, εγώ σε πιστεύω!
Ευχάριστα να γίνονται, για ευχάριστα να μιλάμε,
έτσι διαβασμένε!

Ανώνυμος είπε...

Μπραβο στην ομαδαρα μας...!!