Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2013

Ελληνική Υφαντουργία: Πέρυσι 11,2 εκατ. ευρώ δάνειο και σήμερα λουκέτο

Λουκέτο έβαλε το εργοστάσιο της «Ελληνικής Υφαντουργίας» στην Πέλλα αφήνοντας στο δρόμο 180 εργαζόμενους.
Οι εργαζόμενοι που είχαν μείνει απλήρωτοι σχεδόν για όλο το 2013 υπέγραψαν οικειοθελή αποχώρηση κάτι που σύμφωνα με πληροφορίες έγινε με την παρότρυνση της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ στο Σωματείο, αλλά και της πλειοψηφίας της Διοίκησης του ΕΚ Γιαννιτσών.
Οι απολυμένοι της «Ελληνικής Υφαντουργίας» το μόνο που έλαβαν ήταν η υπόσχεση ότι θα πληρωθούν το 40% της αποζημίωσης τους.
Το μέλλον προδιαγράφεται μαύρο και για τους εργαζομένους του κλωστηρίου του ομίλου που εδρεύει στη Νέα Σάντα Κιλκίς που πολύ δύσκολα θα αποφύγει τη μοίρα του εργοστασίου της Πέλλας.
Την τελευταία δεκαετία ο όμιλος δημιουργεί συνεχώς χρέη τα οποία τα «καλύπτει» με άφθονο δανεισμό από τράπεζες. Είναι χαρακτηριστικό πως τον Απρίλιο του 2012, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι υπέγραψε σήμερα με τις πιστώτριες τράπεζες Μνημόνιο Συμφωνίας για τη χρηματοδότηση της εταιρίας με νέα κεφάλαια ύψους 11,2 εκατ. Ευρώ και ένα χρόνο αργότερα σταμάτησε να πληρώνει τους εργαζόμενους που σήμερα τελικά οδήγησε στην ανεργία.
Η εργοδοσία σχεδιάζει από τον καινούργιο χρόνο να θέσει και πάλι σε λειτουργία το εργοστάσιο, με καινούριους εργαζόμενους, τους οποίους θα απασχολεί με τις νέες εργασιακές σχέσεις και με απαράδεκτες συμβάσεις. 

Πηγή: avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: