Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013

Στη Βέροια το 31ο μαθηματικό συνέδριο

Στη Βέροια θα πραγματοποιηθεί το Νοέμβρη του 2014, το 31ο μαθηματικό συνέδριο, με διοργανωτή την ελληνική μαθηματική εταιρεία - ΕΜΕ, σύμφωνα με ανακοίνωση του διοικητικού της συμβουλίου.
Στο συνέδριο, θα πάρουν μέρος εκατοντάδες σύνεδροι πανεπιστημιακοί από την Ελλάδα και το εξωτερικό, φοιτητές, μαθηματικοί και εκπαιδευτικοί από τη δευτεροβάθμια και την πρωτοβάθμια εκπαίδευση όλης της χώρας και της Κύπρου.
Στόχος του επιστημονικού συνεδρίου, είναι η ανάδειξη της μαθηματικής επιστήμης και της συμβολής της, στην αναζωογόνηση της εκπαίδευσης και στην πρόοδο της κοινωνίας.
Στην ατζέντα του συνεδρίου θα βρεθούν ζητήματα όπως η έρευνα και η καινοτομία, τα υπολογιστικά μαθηματικά και οι εφαρμογές τους στις κοινωνικές επιστήμες και δομές, στην οικονομία, στην ανάπτυξη και η νέα διεθνής εμπειρία στη διδακτική των μαθηματικών.
Στα πλαίσια του συνεδρίου της ΕΜΕ, θα πραγματοποιηθούν επιμέρους στρογγυλά τραπέζια με εξειδικευμένα θέματα και θα παρουσιαστούν νέες πρωτότυπες επιστημονικές εργασίες.
Σημειώνεται ότι πρόεδρος της επιστημονικής επιτροπής του 31ου συνεδρίου είναι ο καθηγητής του παν/μιου Αιγαίου Φραγκίσκος Καλαβάσης, της οργανωτικής επιτροπής, ο καθηγητής του παν/μιου Αθήνας Γιώργος Δημάκος και αναπληρωτής πρόεδρος, ο καθηγητής του Αριστοτέλειου παν/μιου Θεσσαλονίκης Γιάννης Αντωνίου.
Την τοπική διοικούσα - οργανωτική επιτροπή της ΕΜΕ Ημαθίας αποτελούν οι καθηγητές, Στέλιος Μιόγλου πρόεδρος, Λευτέρης Ασβεστόπουλος αντιπρόεδρος, Αναστάσιος Παντζαρτζίδης γεν. γραμματέας, Αναστασία Καρακώστα ειδικός γραμματέας, Γιάννης Καμπουρίδης ταμίας και τα μέλη Σταύρος Σταυρόγλου και Ηλίας Αδαμίδης.
Σημειώνεται, ότι στη Βέροια είχε πραγματοποιηθεί το 20ο μαθηματικό συνέδριο, το 2003. Χρόνος διεξαγωγής του συνεδρίου: Νοέμβριος 2014.

Περισσότερες πληροφορίες στο τηλ. 210 3617784 και στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις www.emeimathias.gr και εδώ. Το συνέδριο θα είναι ανοικτό στο κοινό, με ελεύθερη είσοδο.

Του Θανάση Τοτόμη 

Δεν υπάρχουν σχόλια: