Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013

Άλλον προπονητή επειγόντως

«Θα τα βρούμε». Και εμείς δεν είχαμε καμία αμφιβολία ότι έτσι θα κατέληγε η συνάντηση των Αντώνη Σαμαρά, Ευάγγελου Βενιζέλου και Γιάννη Στουρνάρα με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζ.Μ. Μπαρόζο στις Βρυξέλλες, παρουσία του Ολι Ρεν. Το πραγματικό ερώτημα είναι τι «θα βρουν» μπροστά τους οι Ελληνες προσεχώς, αφού εκείνοι «τα βρήκαν» στη βελγική πρωτεύουσα. 
Τι θα βρουν οι δύο πλευρές; Το εξηγεί ο πρόεδρος της Κομισιόν: πλειστηριασμούς, απολύσεις και κάλυψη του δημοσιονομικού κενού του 2014. Που σημαίνει, σε απλά ελληνικά, νέα επώδυνα μέτρα για την παραπαίουσα κοινωνία, που στενάζει υπό το βάρος της λιτότητας και ζει καταστάσεις ανθρωπιστική κρίσης.
Τα υπόλοιπα που λέχθηκαν στη συνάντηση και θα προβάλλονται σήμερα από τα κυβερνητικά ΜΜΕ εντάσσονται στη γνωστή θεατρική παράσταση τα τρία τελευταία χρόνια, με την ελληνική ηγεσία σε ρόλο σκληρού διαπραγματευτή, που προασπίζεται τα δημόσια αγαθά και το συμφέρον των πολιτών...
Δεν προκαλεί έκπληξη η αναγγελία για μελλοντική συμφωνία των δύο πλευρών. Αντιθέτως. Προκαλεί, όμως, ανατριχίλα και απόγνωση το στιγμιότυπο με τους διαλόγους ανάμεσα στον κ. Μπαρόζο και τον κ. Σαμαρά. Συγκεκριμένα, το απόσπασμα με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να εκφράζει ανησυχία σε τέλεια politically correct διάλεκτο για τη «μεταρρυθμιστική κόπωση των Ελλήνων», συνοδευμένη από προτροπές να μη χαλαρώσουν οι προσπάθειες:
«Είμαι σίγουρος ότι οι Ελληνες αθλητές θα επιδείξουν αντοχή και θα φθάσουν στο τέλος του μαραθωνίου δρόμου» ήταν η διαβεβαίωση, που ανέμενε ο γνωστός λομπίστας Μπαρόζο και του την έδωσε απλόχερα ο Αντώνης Σαμαράς.
Ετσι βλέπει ο πρωθυπουργός τους Ελληνες. Ως αθλητές. Αναρωτιόμαστε: Είναι αθλητές οι άνεργοι και οι συνταξιούχοι; Είναι αθλητές τα παιδιά που πηγαίνουν υποσιτισμένα στο σχολείο; Οι μεροκαματιάρηδες που πνίγονται από τους απλήρωτους λογαριασμούς της φαμίλιας και τον αγώνα της επιβίωσης; Οι φοιτητές και οι νέοι που ξενιτεύονται αναζητώντας αξιοπρεπή ζωή; Η μάνα που θρηνεί τη 13χρονη κόρη της επειδή δεν είχε για τη ΔΕΗ;
Είναι απογοητευτικό και συνάμα εξοργιστικό το στιγμιότυπο των Βρυξελλών. Διότι επιβεβαιώνει το επίπεδο των λεγόμενων διαπραγματεύσεων και το βαθμό μη επίγνωσης που διακατέχει την ελληνική ηγεσία για ό,τι πραγματικά συμβαίνει σήμερα στην κοινωνία.
Αν με αυτά τα αστειάκια, μπροστά στους Ευρωπαίους και τον Μπαρόζο, ο Ελληνας πρωθυπουργός θέλει να μας πείσει ότι διαπραγματεύεται και περιμένει να τον πάρουμε εμείς και οι Ευρωπαίοι συνομιλητές του σοβαρά, τότε βρίσκεται σε λάθος δρόμο. Και οι Ελληνες αθλητές θα πρέπει επειγόντως να αναζητήσουν νέο προπονητή.

Πηγή: enet.gr 

Βρε καμιά φορά δες πως κολλάνε παντού τίτλοι και άρθρα...

Δεν υπάρχουν σχόλια: