*Σαμαράς και Βενιζέλος σύρονται στη Βουλή για τους πλειστηριασμούς μετά τις αντιδράσεις, αλλά και τη στάση του Προέδρου της Δημοκρατίας στη μεθόδευση για Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου
*Οι κυβερνητικοί βουλευτές μπροστά στο δίλημμα: Καταψήφιση ή ανυποληψία
Σε μεγάλη δοκιμασία εισέρχεται από σήμερα και για τέσσερις ημέρες η συγκυβέρνηση Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ, τόσο όσον αφορά τις σχέσεις των κομμάτων που την απαρτίζουν όσο και ως προς τα όρια της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας της.
Σήμερα συζητείται στην Ολομέλεια της Βουλής η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ να συσταθεί Εξεταστική Επιτροπή για τη σκανδαλώδη υπόθεση των υποβρυχίων που σκουριάζουν στον Σκαραμαγκά, με τον Αντ. Σαμαρά και τους βουλευτές της Ν.Δ. να καλούνται να πάρουν θέση για το αν θα καλύψουν τον κυβερνητικό εταίρο τους ή θα ζητήσουν να ριχτεί φως στο "σκάνδαλο", όπως το χαρακτήριζαν, των υποβρυχίων.
Πέμπτη και Παρασκευή συζητείται στην Ολομέλεια ο φόρος ακινήτων που μονιμοποιεί και επεκτείνει το γνωστό "χαράτσι" στα ακίνητα. Την Πέμπτη θα κατατεθεί στη Βουλή νομοσχέδιο για την απελευθέρωση των πλειστηριασμών, το οποίο θα συζητηθεί ως "κατεπείγον". Την Παρασκευή στην Επιτροπή και το Σάββατο στην Ολομέλεια.
Η κυβέρνηση αναγκάστηκε να ακολουθήσει τον δρόμο της Βουλής, παρατείνοντας τις εργασίες της κατά μία ημέρα, μετά τον σάλο που προκάλεσαν τα σχέδιά της για θεσμοθέτηση μέσω ΠΝΠ, αλλά και την απροθυμία του Προέδρου της Δημοκρατίας να εμφανιστεί συμμέτοχος σε μια τέτοια μεθόδευση.

 Πηγή: avgi.gr