Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014

Πέλλα - Εθνικός Γιαννιτσών (1-0)1-0

Νίκη χρυσάφι πέτυχε σήμερα η Πέλλα, αν και χρειάστηκε μεγάλη προσπάθεια για να την καταφέρει και εξαιτίας του χιονιά και του βαρύτατου αγωνισιτκού χώρου, αλλά και της κόπωσης των συνεχόμενων αγώνων που έκανε την εμφάνιση της στο δεύτερο ημίχρονο. Διπρόσωπη η ομάδα μας με ένα εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο και ένα «ψυχοβγαλτικό» δεύτερο, πανηγύρισε απόλυτα δίκαια στο τέλος το σημαντικό τρίποντο.
Φουριόζα μπήκε η Πέλλα στο παιχνίδι κι από τα πρώτα μόλις λεπτά πήρε τον απόλυτο έλεγχο και πίεσε την ομάδα του Εθνικού, που περιορίστηκε σχεδόν σε όλο το ημίχρονο σε παθητικό ρόλο. Καλή κυκλοφορία, με πλαγιοκοπήσεις κυρίως από δεξιά δημιουργούσε πολλά προβλήματα στους φιλοξενούμενους που προσπαθούσαν να απομακρύνουν όπως όπως την μπάλα από την περιοχή τους. Πολλές φορές η μπάλα έφτανε στην περιοχή του Εθνικού, όμως η πολυπρόσωπη άμυνα δεν άφηνε πολλά περιθώρια και χώρους για εύκολα τελειώματα. Παραταύτα Βοογιατζής, Ρίσκος, Καμπούρης, Καραμούζας και Ξανθόπουλος βρέθηκαν σε πλεονεκτική θέση για σουτ προς το τέρμα, αλλά είτε η ολιγωρία, είτε η πίεση δεν τους επέτρεψε να σημαδέψουν σωστά και να απειλήσουν άμεσα τον Παλιάϊκο. Πολύ νωρίς όμως η Πέλλα είχε την μεγαλύτερη ευκαιρία του αγώνα. Μόλις το 6ο λεπτό προσωπική ενέργεια του Καραμούζα μέσα στην περιοχή, ανάγκασε τον αμυντικό του Εθνικού να τον ανατρέψει και τον κ. Σιδηρόπουλο να δείξει αμέσως το σημείο του πέναλτι. Πέναλτι που εκτέλεσε ο Καραμούζας ψηλά άουτ, χάνοντας έτσι την ευκαιρία να βάλει μπροστά στο σκορ την Πέλλα(βίντεο). Η κορυφαία όμως σε ζωντανό χρόνο, ήταν η κεφαλιά του Χούτα από κοντά που έφυγε ψηλά άουτ(δεύτερη φωτογραφία! Η πίεση της Πέλλας απέφερε καρπούς στο 40' όταν σε σέντρα του Κούμπου αρχικά απομάκρυναν οι αμυντικοί και στην συνέχεια ο Χαχαμίδης που πήρε το «ριμπάουντ», με κεραυνό πέντε μέτρα έξω από την περιοχή, έστειλε την μπάλα στο δεξί παραθυράκι της εστίας του Εθνικού γράφοντας το 1-0(3η φωτογραφία λίγο πριν φτάσει η μπάλα στα πόδια του σκορερ).
Ο Εθνκός που δεν ήταν ιδιαίτερα φιλόδοξος στο πρώτο ημίχρονο, απείλησε καταρχήν με απευθείας εκτέλεση φάουλ που έφυγε άουτ δίπλα από το δοκάρι του Ζαχαριάδη και με ένα αδύναμο σουτ μέσα από την περιοχή, που μπλόκαρε εύκολα ο τερματοφύλακας της Πέλλας.
Στο δεύτερο άλλη Πέλλα μπήκε στο γήπεδο και σε συνδυασμό με τον τραυματισμό και την αναγκαστική αλλαγή του αλάνθαστου και σήμερα Χούτα, δόθηκε η ευκαιρία στον έμπειρο Εθνικό να ανέβει πιο ψηλά, να πάρει τα ηνία στην μεσαία γραμμή και να πιέσει για την ισοφάριση. Ευκαιρίες καθαρές δεν έκανε όμως, εκτός από μια δυο περιπτώσεις σε σουτ με πίεση από πλάγια που έφυγαν άουτ. Η μεγαλύτερη ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους περίπου στο 60', όταν μόνος αμαρκάριστος ο επιθετικός του Εθνικού μέσα στην περιοχή, σούταρε προς το τέρμα, αλλά την τελευταία στιγμή παρεμβλήθηκε το σώμα του Κούμπου και η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι κόρνερ. Μία ακόμη καλή φάση για τον Εθνικό στο 80', αλλά ο Ζημπίδης αιφνιδιάστηκε από την συρτή σέντρα του Κηλίκη και η μπάλα κατέληξε αργά στην αγκαλιά του Ζαχαριάδη.
Η Πέλλα είχε δύο καλές στιγμές με τον Δελαλάμπου, την πρώτη με δυνατό σουτ από το ύψος της περιοχής που έφυγε λίγο άουτ και την δεύτερη με ανάποδο ψαλίδι μέσα από την περιοχή, που όμως κατέληξε αδύναμα στην αγκαλιά του Παλιάϊκου.
Στα τελευταία λεπτά παίζοντας με τον χρόνο και την σκοπιμότητα, η Πέλλα κατάφερε να κρατήσει το πολύτιμο 1-0 και να προθέσει στο ενεργητικό της τρεις ακόμα σημαντικούς βαθμούς.
Η Πέλλα σήμερα ήταν πολύ καλύτερη όσο είχε δυνάμεις, αλλά στην ανθρώπινη φύση υπάρχουν και όρια όπως φάνηκε και στο ματς της Αριδαίας, στα οποία δυστυχώς έχουν φτάσει οι ποδοσφαιριστές μας, αν δεν τα έχουν ξεπεράσει κιόλας. Η βοήθεια που χρειάζονταν δεν ήρθε, ατυχίες και τραυματισμοί συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο και το επερχόμενο ρεπό μάλλον έρχεται ως «μάνα εξ' ουρανού», ώστε να ξεκουραστεί και να αναλάβει όσο μπορεί το περιορισμένο μας ρόστερ. Από το πρώτο ημίχρονο κρατάμε την καλή εμφάνιση των Κούμπου, Χαχαμίδη και Καραμούζα, ενώ από το δεύτερο την υπερπροσπάθεια όσων αγωνίστηκαν.
Ο έμπειρος Εθνικός έδειξε καλά στοιχεία στο δεύτερο, όμως για να πάρεις αποτελέσματα εκτός έδρας πρέπει να είσαι και λίγο πιο τολμηρός.
Πολύ καλός ο κ. Σιδηρόπουλος που αντικατέστησε τον αρχικά ορισθέντα κ. Σελεμίδη, καθώς και οι δύο βοηθοί ο κ. Συρόκας και η κα Κουπαράνη. Στην φάση του ακυρωθέντος τέρματος του Εθνικού, η προτελευταία φωτογραφία δικαιώνει τον α' βοηθό για την υπόδειξη οφσάιντ.

Η σύνθεση: Ζαχαριάδης, Κούμπους, Γκουτούδης, Χούτας(Στάγκος), Ξανθόπουλος, Χαχαμίδης(Δεληλάμπου), Κορώνας, Καμπούρης, Καραμούζας, Ρίσκος, Βογιατζής(Μπουράκης)

  • Χιόνι και παγωμένος αέρας σήμερα, έκαναν τους λιγοστούς φιλάθλους να ψάχνουν μέρος να καλυφθούν.
  • Καμιά 100-150 γκολ προηγούμενων ετών της ομάδας μας, βρίσκονταν στις κερκίδες σήμερα της Πέλλας. Ηλιάδης, Τουλγαρίδης και Τζιβελέκης παρακολούθησαν την πρώην ομάδα τους. 
  • Ένας μόνο Πελλιώτης έφυγε σήμερα λυπημένος από το γήπεδο. Δεν ήταν άλλος από τον τερματοφύλακα του Εθνικού Δημήτρη Παλιάϊκο, που επέλεξε να αγωνίζεται φέτος στην ομάδα των Γιαννιτσών.
  • Την επόμενη αγωνιστική η ομάδα μας εκτίει το ρεπό της και την μεθεπόμενη αγωνίζεται με τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό στους Γαλατάδες.









2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Βέλος,είναι πασιφανές πως έχει θέμα και με τη φύλαξη Πέλλας και με τον διαβασμένο. Τέτοιου είδους προκαταλήψεις δε συνάδουν και με την αριστερή σου καταγωγή και με την εν γένει συμπεριφορά σου. Δώσε μας σχόλια διαβασμένου, γιατί μας τα αποκρύπτεις;

Ανώνυμος είπε...

Πέτρο,
έχω περίσεμα ένετεκα ευρώ.Τόσα έχω τόσα δινω για να μας αποκαλυψις πιός εινε ο διαβασμενος. μίπως εισε εσή?