Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εργαζομένων ΕΛ.Γ.Α. χαιρετίζει τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των αγροτών

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εργαζομένων ΕΛ.Γ.Α. με θέρμη χαιρετίζει τις μέχρι τώρα κατά τόπους αγωνιστικές κινητοποιήσεις των αγροτών καθώς και το αγωνιστικό συλλαλητήριο που διοργανώνεται το Σάββατο 1 Φεβρουαρίου στην Θεσσαλονίκη κατά τη διάρκεια της έκθεσης ¨AGROTICA 2014¨.
Είναι γεγονός ότι τα ήδη οξυμμένα προβλήματα των αγροτών αναμένεται να επιδεινωθούν περαιτέρω με το νέο φορολογικό σύστημα για τα αγροτικά εισοδήματα και τα αγροτικά ακίνητα που ψήφισε η κυβέρνηση, με τους πλειστηριασμούς αγροτικών εκμεταλλεύσεων, με τις νέες περικοπές στις επιδοτήσεις και τους έμμεσους και άμεσους περιορισμούς στην παραγωγή που προβλέπονται στο αναθεωρημένο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Με την μη καθιέρωση ακόμη, του υποσχόμενου από κυβερνήσεις, συστήματος αγροτικού πετρελαίου, με το αυξανόμενο κόστος παραγωγής, σε συνάρτηση με τις μειωμένες τιμές των αγροτικών προϊόντων, με την μη θέσπιση κατώτατων εγγυημένων τιμών αγροτικών προϊόντων, σε συνδυασμό με τις αθρόες εισαγωγές αυτών των προϊόντων, με την αύξηση του κόστους ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των αγροτών κ.τ.λ.
Ιδιαίτερη αναφορά θα πρέπει να γίνει στην αγροτοασφαλιστική κάλυψη που παρέχει ο ΕΛ.Γ.Α. στους αγρότες, η οποία πλέον δεν χρηματοδοτείται ούτε με ένα ευρώ από τον κρατικό προϋπολογισμό.
Αυτό έχει ως συνέπεια το κόστος να το επωμίζονται αποκλειστικά οι αγρότες.
Δηλώνουμε επίσης ότι η πολιτική της τρόικας και της κυβέρνησης που μείωσε τις αποδοχές των εργαζομένων και στον ΕΛ.Γ.Α. σχεδόν στο 50% τα τελευταία χρόνια είναι αυτή η ίδια πολιτική που ζητάει τον οικονομικό αφανισμό των αγροτών. Μόνο η κοινωνική αλληλεγγύη μπορεί να ανατρέψει αυτή τη κοινωνικά ανάλγητη πολιτική.
Δεν μπορούμε παρά να εκφράσουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στους αγώνες των αγροτών και παράλληλα να καλέσουμε κάθε συνάδελφο και κάθε συναδέλφισσα του ΕΛ.Γ.Α. να συμμετέχει αγωνιστικά στο συλλαλητήριο των αγροτών το Σάββατο 1 Φεβρουαρίου στην Θεσσαλονίκη κατά τη διάρκεια της ¨AGROTICA 2014¨.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΛ.Γ.Α.

Δεν υπάρχουν σχόλια: