Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

ΦΑΡΜΑΚΟΝΗΣΙ - ΛΑΜΠΕΝΤΟΥΖΑ, Ο ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ Ε.Ε. ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ

  • Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας  Πέμπτη 30 Γενάρη, 6μμ, Ολύμπιον-Πεζόδρομος Αριστοτέλους
  • Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο – Παρασκευή 31 Γενάρη, 6.30μμ, Αγ. Βενιζέλου Συμμετέχουμε μαζικά με πανό καταγγελίας για το έγκλημα στο Φαρμακονήσι

Το φρικιαστικό έγκλημα του Λιμενικού στα ανοιχτά στο Φαρμακονήσι με τους δώδεκα νεκρούς, ανάμεσα τους οκτώ γυναίκες και παιδιά να βρίσκονται στα παγωμένα νερά του Αιγαίου κλειδωμένα στο αμπάρι του βυθισμένου σκάφους, είναι αντάξιο σε βαρβαρότητα των εγκλημάτων ανοιχτά της Λαμπεντούζα.

Η  Ευρώπη-φρούριο, των κλειστών συνόρων, της FRONTEX  και των στρατοπέδων συγκέντρωσης με τη στήριξη της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου δολοφονεί πρόσφυγες και μετανάστες στο βωμό της πιο άθλιας ρατσιστικής πολιτικής, που ανοίγει το δρόμο στο νεοναζισμό σε όλη την Ευρώπη.

Οι καταγγελίες της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες δεν αφήνουν περιθώρια για τις εγκληματικές ευθύνες των αρχών.

Δεν είναι η πρώτη φορά που πρόσφυγες πνίγονται με τις βάρκες να απωθούνται από το λιμενικό για να φτάσουν στα διεθνή ύδατα, με τις βάρκες να τρυπιούνται με μαχαίρια και τα γυναικόπαιδα να πνίγονται.

 Η συμφωνία επαναπροωθήσεων Ελλάδας-Τουρκίας μεταφράζεται σε βάρκες που ρυμουλκούνται μέχρι τα διεθνή ύδατα και άλλες που βουλιάζουν με μαχαιριές των λιμενικών. Η εκατόμβη των νεκρών είναι ατελείωτη και ξεπερνάει τις δεκάδες χιλιάδες στη Μεσόγειο.

Η FRONTEX με σπατάλη δισεκατομμυρίων διαθέτει στόλο και εξοπλισμό για να εντοπίζει τους κατατρεγμένους, την ώρα που άνθρωποι πεθαίνουν στο Καστελλόριζο γιατί ο Άδωνης Γεωργιάδης έχει διαλύσει τις υποδομές στα νησιά.

Κι  όμως ο Σαμαράς πήγε στη Λαμπεντούζα μετά τον πνιγμό πάνω από τριακοσίων μεταναστών και πάνω από τα φέρετρα τους ζήτησε πιο αυστηρό κλείσιμο των συνόρων γιατί τάχα στην Ελλάδα των ενάμισι εκατομμυρίων ανέργων φταίνε οι μετανάστες.

Την ίδια ώρα  η άτυπη συνάντηση των υπουργών Εσωτερικών και Δικαιοσύνης κινείται στην ίδια ρότα των σκληρών ρατσιστικών μέτρων του Συμφώνου Μετανάστευσης και Ασύλου της ΕΕ, μη συζητώντας την άρση των πολιτικών που οδηγούν σε εγκλήματα από το Φαρμακονήσι μέχρι τη Λαμπεντούζα και από την Ν. Μανωλάδα μέχρι τα φυλασσόμενα από ένοπλους μπράβους εργοστάσια της Ιταλίας.

Είναι ώρα να τιμωρηθούν οι ένοχοι για το έγκλημα στο Φαρμακονήσι. Άμεσα να φροντίσουν να ανασυρθούν οι νεκροί από το βυθισμένο καράβι. Να δοθεί άσυλο και στέγη στους διασωθέντες πρόσφυγες.



ΑΝΟΙΞΤΕ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ, ΔΙΑΛΥΣΤΕ ΤΗΝ FRONTEX - KΛΕΙΣΤΕ ΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ, STOP ΣΤΙΣ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΕΣ ΑΠΕΛΑΣΕΙΣ - NOMIMOI OI ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ, ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: