Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

ΠΑΝΕΔΕΣΣΑΪΚΟΣ - ΒΑΤΑΝΙΑΚΟΣ 74-56(Τελική φάση Εφήβων ΕΚΑΣΚΕΜ)

Σε ένα παιχνίδι που κύριος στόχος ήταν να  πετύχει την πρώτη του νίκη, ο Πανεδεσσαϊκός δεν είχε κανένα απολύτως πρόβλημα να κάμψει την αντίσταση του Βατανιακού με σκορ 74-56 για την 2η αγωνιστική της τελικής φάσης του πρωταθλήματος εφήβων της ΕΚΑΣΚΕΜ.
Μετά την ήττα της πρεμιέρας από τον Α.Ο.Κ. Βέροιας και την "ψυχρολουσία" του 4ου  δεκάλεπτου, πλέον θα περιμένει με καλή ψυχολογία τον Αετό Κιλκίς την ερχόμενη Κυριακή (2/2) και ώρα 18:00 στο Δ.Α.Κ. Έδεσσας για να ζευγαρώσει τις νίκες του.
Ο αγώνας:
Μετά το μέτριο ξεκίνημα του πρώτου πεντάλεπτου όπου βρέθηκε πίσω στο σκορ με 06-12, ο Πανεδεσσαϊκός έσφιξε την άμυνα του και περιορίζοντας τον «διεθνή» Χατζούλη που ήταν ο κύριος εκφραστής των επιθέσεων των φιλοξενουμένων, προηγήθηκε με 19-12 στο δεκάλεπτο με τον Κληντσάρη να καθοδηγεί υποδειγματικά τους συμπαίκτες του.  Στο δεύτερο δεκάλεπτο και με ένα επιμέρους 17-06 οι πράσινοι προηγήθηκαν με νταμπλ σκορ 36-18 στο ημίχρονο, με  βασικό επιθετικό εκφραστή τον Τράπκο που επέστρεψε στις θετικές εμφανίσεις.  Γιούρτσης,  Σίπκας και Τυρπάνης πέρασαν "χειροπέδες" στον Χατζούλη που βγήκε εκτός "παιχνιδιού" και με τους Χρήστου και Μπούζμπα να βρίσκουν ρυθμό ο Πανεδεσσαϊκός βρέθηκε να προηγείται με +30!!! (62-32) στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου. Το τέταρτο δεκάλεπτο είχε διαδικαστικό χαρακτήρα, με τον προπονητή των γηπεδούχων να δοκιμάζει όλους τους αθλητές του σε διάφορα σχήματα και τους φιλοξενούμενους να εκμεταλλεύονται τη χαλαρότητα των παικτών του Πανεδεσσαϊκού και έχοντας 5/5 τρίποντα να μειώνουν τη διαφορά στους 18 πόντους(74-56) με τη λήξη.
Κριτική: 
Εξαιρετική απόδοση για τους παίκτες του Πανεδεσσαϊκού για τρία δεκάλεπτα με ομαδικό πνεύμα που αποδεικνύεται από τις είκοσι τρεις(23) συνολικά τελικές πάσες και τη συμμετοχή όλων στο σκοράρισμα.  Με τον Κληντσάρη να αποδεικνύεται ιδιαίτερα αλτρουιστής(9 ασίστ) και τον Χρήστου σε ένα από τα καλύτερα του παιχνίδια να σκοράρει και να δημιουργεί,  η ομάδα της Έδεσσας έπαιξε καλό μπάσκετ και  πρόσφερε όμορφο θέαμα, κερδίζοντας στο τέλος τα εύσημα και το χειροκρότημα από τους θεατές. Τυρπάνης και Μυλωνάς για ακόμη ένα αγώνα με τη "μεστή" παρουσία τους προσέφεραν σιγουριά στους συμπαίκτες τους χωρίς να χρειαστεί να φορτσάρουν.  Με αστείρευτες δυνάμεις για ακόμη ένα αγώνα ο Μπούζμπας που ανταποκρίνεται σε ότι ρόλο του αναθέσει ο προπονητής του.
Καλή η διαιτησία των Μητώνα, Κορδάλη.
Δεκάλεπτα: 1ο(19-12), 2ο(17-06)36-18 ημίχρονο, 3ο(26-14)62-32, 4ο(12-23)74-56 τελικό.
Α.Σ. Πανεδεσσαϊκός(Αναστασιάδης): Γιούρτσης 3(1 τριπ.), Σίπκας 2, Καραγιάννης 2, Στόμας 4, Τυρπάνης 5(1 τριπ.), Τράπκος 9, Χρήστου 19(2 τριπ., 4 ασίστ), Τζώγας 2, Στογιάννης, Κληντσάρης 5(1 τριπ., 9 ασίστ), Μυλωνάς 9(1 τριπ., 14 ριμπ.), Μπούζμπας 16(10 ριμπ.) 
Α.Ε. ΒΑΤΑΝΙΑΚΟΥ ΣΑΡΙΣΑΣ (Χοτοκουρίδης): Μαχαιρίδης 14, Χατζηκωνσταντίνου 6(2 τριπ.), Βασιλειάδης 9(1 τριπ.), Κανακίδης 18(2 τριπ.), Τσιτσιμπίκος, Καραμέλλιος, Ιωάννου 3(1 τριπ.), Αραμπατζής, Χατζούλης 6(1 τριπ.).
-Πλησιάζουν οι μέρες για την αγωνιστική επιστροφή του Παρίση μετά την επιτυχημένη "επέμβαση" που έκανε και σίγουρα με την παρουσία του θα δώσει έκρηξη και ταχύτητα στην ομάδα του Πανεδεσσαϊκού.  
-Προπονητής των εφήβων του Βατανιακού είναι ο γνωστός πρώην καλαθοσφαιριστής του ΠΑΟΚ και Απόλλωνα Πατρών με σπουδαία καριέρα στην Α1 Πλάτων Χοτοκουρίδης.











Δεν υπάρχουν σχόλια: