Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014

ΧΥΤΑ Γιαννιτσών ΒOMAG BC-572 αυτοκινούμενος συμπιεστής απορριμμάτων

Ένας  ΒOMAG BC-572 αυτοκινούμενος συμπιεστής απορριμμάτων,  με βάρος 28 τόνων και τη θηριώδη ιπποδύναμη των 300hp έφτασε την Παρασκευή, 10 Ιανουαρίου 2014, στον ΧΥΤΑ Γιαννιτσών. Το εξειδικευμένο μηχάνημα παραδόθηκε από εκπροσώπους της εταιρίας «Αφοι Σιβρή ΟΕ» και ξεκίνησε ήδη να στρώνει, να συμπιέζει και να επιχωματώνει  τα απορρίμματα στα κύτταρα υγειονομικής ταφής. Με  την τακτική του λειτουργία θα μειώνει τον όγκο των απορριμμάτων και θα αυξάνει το χρόνο ζωής του ΧΥΤΑ Γιαννιτσών, που, ας σημειωθεί ότι, σχεδιάστηκε για 65.000 κατοίκους αλλά με απόφαση του Υπουργείου Περιβάλλοντος  ήδη εξυπηρετεί το διπλάσιο πληθυσμό.
Με την παραλαβή του νέου μηχανήματος που κόστισε 311.000 ευρώ-ενταγμένο και χρηματοδοτούμενο από το ΕΣΠΑ-ο Δήμος ενισχύει τον εξοπλισμό του σπουδαιότερου έργου περιβαλλοντικής διαχείρισης της ευρύτερης περιοχής.
«Η αποτελεσματική και η ορθολογική  διαχείριση των απορριμμάτων αποτελεί αναγκαιότητα και ταυτόχρονα προτεραιότητα της σημερινής Δημοτικής Αρχής. Με την προμήθεια  ενός ακόμη εξειδικευμένου μηχανήματος ,πραγματοποιείται ακόμη  ένα βήμα για την αναβάθμιση του ΧΥΤΑ Γιαννιτσών και ενισχύεται η προσπάθεια μας για την προστασία του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας» δήλωσε ο Δήμαρχος Πέλλας Γρηγόρης Στάμκος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: