Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

Α.Σ. ΠΑΝΕΔΕΣΣΑΪΚΟΣ – Γ.Α.Σ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ 68-51

Επιστροφή στις νίκες για τον Πανεδεσσαϊκό απέναντι στην Αλεξάνδρεια, μετά από δύο άτυχα αποτελέσματα όπου γνώρισε την ήττα στο καλάθι με πανομοιότυπο τρόπο.  Η ομάδα της Έδεσσας χρειαζόταν «καθαρή» νίκη απέναντι σ’ ένα αξιόμαχο αντίπαλο και για λόγους ψυχολογίας, κάτι που κατάφερε τελικά χωρίς να αντιμετωπίσει ιδιαίτερες δυσκολίες κερδίζοντας τον Γ.Α.Σ. με το ευρύ 68-51 για την 15η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Την προσεχή εβδομάδα δεν υπάρχει αγωνιστική για τους πράσινους καθώς το Λιτόχωρο που θα αντιμετώπιζαν με βάση το πρόγραμμα αποσύρθηκε από το πρωτάθλημα. 
Ο αγώνας: 
Ο Πανεδεσσαϊκός δεν ξεκίνησε καλά τον αγώνα, με αποτέλεσμα να συμβαδίζει με την ομάδα της Αλεξάνδρειας σε όλο το 1ο δεκάλεπτο, παίρνοντας βραχεία κεφαλή στο τέλος με 14-13 στηριζόμενος επιθετικά στους Τακατζόγλου και Θεοδώρου. Στο δεύτερο δεκάλεπτο η ομάδα της Έδεσσας βρήκε λύσεις στην επίθεση από όλους τους συμμετέχοντες στην πεντάδα και με καλή άμυνα κατάφερε να προηγηθεί με 36-24 στο ημίχρονο δημιουργώντας ισχυρό πλεονέκτημα για τη συνέχεια. Ισορροπημένο ήταν και το τρίτο δεκάλεπτο(15-14) για τις δύο ομάδες με τη γηπεδούχο ομάδα να χάνει ευκαιρίες να διευρύνει και άλλο το σκορ με τον Τσάμη να είναι αυτός που με προσωπικές ενέργειες διατήρησε τη διαφορά. Η ομάδα της Αλεξάνδρειας στις αρχές του 4ου δεκαλέπτου έκανε μία τελευταία προσπάθεια  να ξαναεπιστρέψει στο παιχνίδι μειώνοντας τη διαφορά στους οκτώ πόντους με τον Αρβανιτάκη με περιφερειακά σουτ να επαναφέρει τα πράγματα στη θέση τους και να «κόβει» κάθε ελπίδα για την αξιόμαχη ομάδα της Ημαθίας. Τα τελευταία λεπτά είχαν διαδικαστικό χαρακτήρα με τον Γιώργο Χασάπη να χρησιμοποιεί τους έφηβους της ομάδας οι οποίοι με αποτελεσματική πίεση στην κουρασμένη περιφέρεια των Αλεξανδρινών διεύρυναν τη διαφορά στο τελικό 68-51.    
Τα δεκάλεπτα: 1Ο(14-13), 2Ο(22-11)36-24 ημίχρ., 3ο(15-14)51-38, 4ο(17-13)68-51 τελικό.

Πανεδεσσαϊκός (Χασάπης): Γεωργιάδης, Χατζηχαρίσης 12(1 τριπ.), Θεοδώρου 14,  Κληντσάρης 2, Τσάμης 12, Χρήστου, Αρβανιτάκης 18(2 τριπ. ), Στόμας, Δαφνής,  Τακατζόγλου 7(1 τριπ.), Δημητρόπουλος 3(1 τριπ.)

Δεν υπάρχουν σχόλια: