Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2015

Πάνω από 35.000 καρναβαλιστές στη μεγάλη παρέλαση της Πάτρας

Ξεκινάει η μεγάλη καρναβαλική παρέλαση με πρωταγωνιστές τους 35.000 καρναβαλιστές.
Έτοιμοι να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό είναι οι 35.000 νέες και νέοι στη Πάτρα, οι οποίοι αναμένεται να πρωταγωνιστήσουν στην μεγάλη καρναβαλική παρέλαση, που θα ξεκινήσει στις 2.00 το μεσημέρι.
Την παρέλαση θα ανοίξει η μπάντα του δήμου, η οποία θα ακολουθείται από τον βασιλιά καρνάβαλο και το άρμα της βασίλισσας του πατρινού καρναβαλιού.
Στην συνέχεια θα παρελάσουν τα δύο σατιρικά άρματα, όπου το ένα θα έχει ως θέμα τις πρόσφατες εκλογές, ενώ το δεύτερο θα φέρει στο σατιρικό του στόχαστρο, το σύστημα υγείας. Στην συνέχεια θα παρελάσουν τα υπόλοιπα άρματα του καρναβαλιού και θα ακολουθήσουν τα 141 πληρώματα του κρυμμένου θησαυρού με τους 35.000 καρναβαλιστές οι οποίοι αναμένεται να μαγνητίσουν τα βλέμματα των θεατών με τις πολύχρωμες και ευφάνταστες στολές, καθώς και με τις κατασκευές τους, σκορπώντας ταυτόχρονα χρώματα, ιδέες, γέλιο και ανατρεπτική διάθεση.
Την παρέλαση θα κλείσουν τα άρματα του καθιερωμένου σοκολατοπόλεμου, ενώ στις 9.00 το βράδυ, θα πραγματοποιηθεί στο μόλο της Αγίου Νικολάου η τελετή λήξης του πατρινού καρναβαλιού.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει δύο μουσικές εκδηλώσεις, και ένα καλλιτεχνικό δρώμενο. Αμέσως μετά ο βασιλιάς καρνάβαλος θα παραδοθεί στην πυρά, ενώ ένας χείμαρρος πυροτεχνημάτων αναμένεται να δώσει λάμψη και γιορτινή αίγλη στην καρναβαλική νύχτα, φωτίζοντας τον πατραϊκό ουρανό.
Στο μεταξύ ήδη βρίσκεται στην Πάτρα μεγάλος αριθμός επισκεπτών, οι οποίοι διασκέδαζαν μέχρι τα ξημερώματα της Κυριακής στους δρόμους της Πάτρας, ή στα πάρτι που γίνονταν σε όλη σχεδόν την πόλη.
Πάντως, παρά τις μετεωρολογικές προβλέψεις για εκδήλωση βροχών από τις μεσημεριανές ώρες, οι καρναβαλιστές δεν πτοούνται και δηλώνουν αποφασισμένοι να παρελάσουν και να σκορπίσουν το κέφι και την χαρά.
Πηγή: News247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: