Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015

Κάλεσμα ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΜΑΡΣ στο συλλαλητήριο του Λ. Πύργου

ΟΧΙ ΣΤΗ ΝΕΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΠΑΡΑΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΔΑΝΕΙΑΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ,
ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ

Η συμφωνία που κατέληξε η Κυβέρνηση  ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με τους δανειστές  δεν αποτελεί τακτική νίκη για τα λαϊκά στρώματα όπως η ίδια διατείνεται, αλλά αντίθετα αποτελεί υποταγή στους δανειστές, που έρχεται σε σύγκρουση με τις προσδοκίες και τις διεκδικήσεις του λαού για τερματισμό της λιτότητας και έξοδο από το καταστροφικό μνημόνιο  και την ταπεινωτική επιτροπεία.
Με τη συμφωνία μεταξύ ελληνικής κυβέρνησης και ΕΕ:

Διαψεύδονται οι ελπίδες του λαού για την επιστροφή των κλεμμένων δικαιωμάτων του, το τσάκισμα των μνημονίων, ρήξη με τη χρεομηχανή  και την επιτροπεία της ΕΕ και του ΔΝΤ.

Γίνεται ουσιαστικά αδύνατο να βρουν δουλειές οι 1,5 εκατομμύριο άνεργοι, να ανέβουν οι μισθοί, να παγώσει και να αντιστραφεί το κύμα της μετανάστευσης της νεολαίας. Συνεχίζεται η καταλήστευση από το ιδιωτικό κεφάλαιο των δημόσιων πόρων, της ενέργειας, των δρόμων και του φυσικού πλούτου, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα τη συνέχιση της καταστροφικής εξόρυξης στη Χαλκιδική.

Γίνεται ακόμα πιο σαφές ότι η αποδοχή του πλαισίου που ορίζει η ΕΕ και οι συμφωνίες της, κάνουν αδύνατη την άσκηση συνολικά φιλολαϊκής πολιτικής χωρίς επιτροπείες. Η δέσμευση της ελληνικής Κυβέρνησης για πληρωμή του Χρέους και για παραμονή στο ευρώ αποτελεί πλήρη συμμόρφωση με τις απαιτήσεις των τραπεζιτών και του ευρωδιευθυντηρίου. Φάνηκε πια καθαρά που μπορεί να οδηγήσει η λογική της διαπραγμάτευσης εντός του ευρώ και των ευρωπαϊκών θεσμών.

Αποδείχτηκε πόσο επικίνδυνη ήταν η γραμμή «ούτε ρήξη - ούτε υποταγή» που πρόβαλλε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ. Το πραγματικό δίλημμα για να ζήσει ο λαός και όχι οι τράπεζες και οι ολιγάρχες, εξακολουθεί να είναι ανάμεσα στη ρήξη με το χρέος, το ευρώ, την ΕΕ και την υποταγή.

Το μόνο ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ για να ζήσει ο λαός σήμερα λέει:

  • ΔΟΥΛΕΙΕΣ για ΟΛΟΥΣ/ΕΣ με αξιοπρεπή δικαιώματα
  • Δημόσιες οι τράπεζες και οι μεγάλες επιχειρήσεις με εργατικό έλεγχο
  • Άμεση παύση πληρωμών και η διαγραφή του ληστρικού χρέους,
  • η έξοδος από το ευρώ, η απειθαρχία στις ευρω συνθήκες και η έξοδος από το «λάκκο των λεόντων» της ΕΕ
  • Βαριά φορολόγηση των εφοπλιστών και των μεγαλοεπιχειρηματιών- κατάργηση του ΦΠΑ και όλων των άδικων φόρων που πνίγουν το λαό

Οι μαχόμενες δυνάμεις της Αριστεράς και του κινήματος πρέπει να συμβάλλουν άμεσα ώστε να δημιουργηθεί το αντίπαλο δέος στην κοινωνία που θα επιβάλλει "μονομερώς" τα δικαιώματα της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας:

  • Να πούμε όχι σε αυτή την απαράδεκτη και ταπεινωτική «συμφωνία».
  • Να γεμίσουμε τους δρόμους και τις πλατείες απαιτώντας αυτά για τα οποία αγωνιστήκαμε όλα αυτά τα χρόνια, δηλαδή την πλήρη ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών, το τέλος της επιτροπείας και τη διαγραφή του χρέους.
  • Να κλιμακώσουμε την πάλη για τα δικαιώματα και τις ανάγκες μας, για την επαναφορά όλων των εργατικών δικαιωμάτων, για την επαναπρόσληψη όλων των απολυμένων (ΕΡΤ, καθαρίστριες, σχολικοί φύλακες κλπ), για την ακύρωση των ιδιωτικοποιήσεων, για την ανατροπή των αντιεκπαιδευτικών πολιτικών, για την αποκατάσταση των μισθών και των συντάξεων.
  • Να διαλέξουμε και να επιβάλουμε με τους αγώνες μας τον άλλο δρόμο, το δρόμο της ρήξης το ευρώ, την ΕΕ, και τις πολιτικές του κεφαλαίου, το δρόμο της ελπίδας και της αντικαπιταλιστικής ανατροπής





Παρασκευή 

27

Φλεβάρη

19:00, σινέ Αλέξανδρος

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ:

Νέα κατάσταση – νέα κυβέρνηση – νέα καθήκοντα:

"Διαγραφή του Χρέους, έξοδος από ΕΕ- Ευρώ για να ζήσει ο Λαός"



Νίκος Γαλάνης, Μέλος Μετωπικής Αριστερής Συμπόρευσης

Παναγιώτης Μαυροειδής, μέλος Πανελ. Συντονιστικού Οργάνου ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Φύλλια Πολίτη, μέλος Πανελ. Συντονιστικού Οργάνου ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Πέμπτη

26

Φλεβάρη

18:00

Συμμετέχουμε στη λαϊκή συγκέντρωση στο Λ. ΠΥΡΓΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια: