Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015

"Γερμανική" Ένωση: «Δεν υπάρχει παράταση δανειακής σύμβασης»

Το Βερολίνο απέρριψε το αίτημα της ελληνικής πλευράς για παράταση της δανειακής σύμβασης.
«Δεν είναι αποδεκτή και δεν θα γίνει αποδεκτή μία παράταση χωρίς την εφαρμογή των συμπεφωνημένων μεταρρυθμίσεων, τα δύο αυτά πράγματα είναι αδιαχώριστα», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, Μάρτιν Γέγκερ.
Ο Γέγκερ τόνισε πως τη Δευτέρα οι χώρες της Ευρωζώνης έθεσαν συγκεκριμένους όρους για τη συνέχιση της οικονομικής τους στήριξης προς την Αθήνα. Οι πέντε αυτοί όροι δεν πρόκειται να συζητηθούν εκ νέου, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Σόιμπλε.
Ερωτώμενος για τον υφίσταται θέμα Grexit, ο Γέγκερ απάντησε με νόημα: «Ρωτήστε την ελληνική κυβέρνηση».
Υπενθυμίζουμε ότι χθες ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας παραχώρησε συνέντευξη στο ZDF και δήλωσε πως δεν τίθεται ζήτημα δανειακής σύμβασης, αφού υπάρχει πρόγραμμα βοήθειας.
«Δεν υπάρχει δανειακή σύμβαση. Υπάρχει πρόγραμμα βοήθειας για την Ελλάδα. Το ζήτημα δεν είναι η παράταση του δανειακού προγράμματος, το ζήτημα είναι αν το πρόγραμμα αυτό θα εφαρμοστεί ή όχι».
Αναφερόμενος στον ελληνικό λαό, ο Σόιμπλε δήλωσε ότι «ξεσηκώνεται με ψεύτικες υποσχέσεις» και τόνισε πως ο δρόμος της Ελλάδας παραμένει μακρύς και δύσκολος. «Όταν κάποιος βρίσκεται σε τόσο δύσκολη θέση, όπως αυτή στην οποία βρέθηκε η Ελλάδα, δεν υπάρχει γρήγορος δρόμος. Ο δρόμος είναι μακρύς και κουραστικός».

Πηγή: thepressproject.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: