Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2015

Δήλωση του Χρήστου Σμία, Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Πέλλας, για την αποδυνάμωση του Αγροτικού Κτηνιατρείου και του Γραφείου Αγροτικής Ανάπτυξης Αριδαίας

Έκπληξη και τεράστια ερωτηματικά δημιουργεί στους κατοίκους της  Αλμωπίας η επίθεση του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Πέλλας που αφορά την αποδυνάμωση και υποβάθμιση του Αγροτικού Κτηνιατρείου και του Γραφείου Αγροτικής Ανάπτυξης Αριδαίας. Αν μάλιστα συνδυασθεί με την απόφαση για το κλείσιμο των υπηρεσιών του ΙΚΑ Αριδαίας πριν λίγες ημέρες φαίνεται πως εξελίσσεται κάποιο σχέδιο αποψίλωσης δημόσιων υπηρεσιών της περιοχής προαποφασισμένο από την απελθούσα κυβέρνηση.
Όποια και αν είναι τα κίνητρα των επιλογών δηλώνω την ριζική μου αντίθεση στα τεκταινόμενα. Τέτοιες αποφάσεις είναι ανεπίτρεπτο να λαμβάνονται πίσω από κλειστές πόρτες και ερμητικά κλειστά παράθυρα κόντρα στις δηλώσεις του περιφερειάρχη για διαφάνεια στην λειτουργία των δομών της περιφέρειας. Εκπλήσσει δε ακόμη περισσότερο, όταν οι αποφάσεις αυτές λαμβάνονται σε μία περίοδο που η κυβέρνηση διακηρύσσει σε όλους τους τόνους την σημασία ενίσχυσης της περιφερειακής ανάπτυξης και συνεπώς των δημόσιων δομών της.
Συστρατεύομαι με τους φορείς και τους κατοίκους της περιοχής για την ανακοπή τέτοιων πρωτοβουλιών και ζητώ την δημόσια διαβούλευση για την βελτίωση λειτουργίας των υπαρχουσών δομών. Πρέπει να γίνει κατανοητό προς πάσα κατεύθυνση ότι είναι ανεπίτρεπτη η αποδοχή τετελεσμένων γεγονότων ως τρόπου λειτουργίας των δημόσιων φορέων εξουσίας. Εν αναμονή της διαβούλευσης της Τρίτης 24 Φεβρουαρίου 2015 επιφυλάσσομαι για τις περαιτέρω ενέργειες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: