Τετάρτη 4 Μαρτίου 2015

Ιδρύεται η πρωτοβουλία «Διαγραφή του Χρέους Τώρα»

Την ανοιχτή ιδρυτική της συνέλευση πραγματοποιεί σήμερα η πρωτοβουλία «Διαγραφή του Χρέους Τώρα», τη διακήρυξη της οποίας έχουν υπογράψει 90 οικονομολόγοι, νομικοί, συνδικαλιστές, στελέχη από την Αριστερά, δημοσιογράφοι και καλλιτέχνες.
«Η άμεση παύση της εξυπηρέτησης του δημόσιου χρέους, μέσα από την καταγγελία των δανειακών συμβάσεων, και η διαγραφή του στη συνέχεια επιβάλλεται προκειμένου να δημιουργηθεί ο απαραίτητος δημοσιονομικός χώρος, που θα επιτρέψει την άσκηση της αναγκαίας κοινωνικής πολιτικής για την άνοδο του βιοτικού επιπέδου του λαού και θα κάνει πράξη τον στόχο της ανατροπής της λιτότητας» επισημαίνεται στη διακήρυξη. Οι υπογράφοντες θεωρούν δε ότι «η μονομερής διαγραφή του ελληνικού δημόσιου χρέους θα επιβληθεί στο πλαίσιο μιας ευρύτερης πολιτικής ρήξεων».
Στο κάλεσμα για τη σημερινή ιδρυτική συνέλευση της πρωτοβουλίας υπογραμμίζεται πως «η απόφαση του Συμβουλίου υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης (Γιούρογκρουπ) στις 20 Φεβρουαρίου σηματοδοτεί την πλήρη υποταγή της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛΛ. στους πιστωτές», καθώς και ότι «θρίαμβος των δανειστών είναι και τα μέτρα λιτότητας που υποσχέθηκε να εφαρμόσει η κυβέρνηση με τη λίστα Βαρουφάκη που υπέβαλε στο Γιούρογκρουπ την Τρίτη 24 Φεβρουαρίου».
Μεταξύ άλλων, το κείμενο υπογράφουν ο πρόεδρος της ΠΟΕ ΟΤΑ Θέμης Μπαλασόπουλος, ο πρώην πρύτανης Θεοδόσης Πελεγρίνης και η γνωστή καλλιτέχνις Τάνια Τσανακλίδου. Στη σημερινή εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί στις 6 το απόγευμα στην αίθουσα της ΟΤΟΕ (Βησσαρίωνος 9), θα μιλήσουν ο οικονομολόγος Λεωνίδας Βατικιώτης, ο δημοσιογράφος Νίκος Ιγγλέσης, ο δικηγόρος Δημήτρης Μπελαντής, ο δημοσιογράφος Γιώργος Πετρόπουλος και ο γιατρός Πάνος Παπανικολάου. Θα χαιρετίσει ο Θέμης Μπαλασόπουλος, ενώ τον συντονισμό της εκδήλωσης θα αναλάβει ο δημοσιογράφος Αρης Χατζηστεφάνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: